Wylerbergmeer

Voetgangerstoegang vanaf provinciale weg

Toegang Wylerbergmeer vanaf provinciale weg uitsluitend voor wandelaars

Sinds begin 2017 is de voetgangerstoegang van Wylerbergmeer aan de zijde van de provinciale weg (N325) voorzien van een nieuw hekwerk. Het belangrijkste doel van het geplaatste toegangshek is het weren van brommers op het recreatiegebied. Dit komt de veiligheid op Wylerbergmeer ten goede. Deze toegang vanaf de provinciale weg is uitsluitend toegankelijk voor wandelaars. Wandelaars richting Zyfflich en over het Pieterpad kunnen de ingang aan deze zijde ook gewoon gebruiken. Het overige verkeer bereikt Wylerbergmeer via de hoofdingang aan de Alde Weteringweg. 

Het hekwerk (de voetgangerstoegang aan de zijde van de provinciale weg) is een variant die Leisurelands op al haar terreinen hanteert. Omdat brommers en fietsen op de speel- en ligweiden overlast en onveilige situaties kunnen veroorzaken worden deze geweerd van deze gedeeltes van het terrein. Een dergelijk hekwerk blijkt in de praktijk de meest praktische en nette oplossing. Wandelaars met een kinderwagen kunnen de kinderwagen onder een verlaagd gedeelte van het hekwerk doorduwen. 

Hoofdingang Alde Weteringweg
Vanwege de verkeersveiligheid is de kleine parkeerplaats aan de zijde van de provinciale weg begin 2017 opgeheven door de provincie en daarmee ook de doorgang naar het hek. Uitsluitend wandelaars kunnen het recreatiegebied via de voetgangerstoegang bereiken aan de provinciale weg. De hoofdingang van Wylerbergmeer bevindt zich aan de Alde Weteringweg. Hier bevindt zich een ruim parkeerterrein dat voldoende plaats biedt aan bezoekers van het recreatiegebied. Om bezoekersstromen zoveel mogelijk in goede banen te leiden en de verkeersveiligheid te verhogen wordt er één ingang gehanteerd voor alle bezoekers.

Verkorte route naar hoofdingang voor wandelaars, fietsers en brommers vanuit Beek
Wandelaars, fietsers en brommers die vanuit Beek komen, kunnen kiezen voor een verkorte route via het tunneltje. Zo kan de N325 veilig worden gepasseerd.  

Toegang mindervaliden
Voor bezoekers in een rolstoel of scootmobiel bestaat de mogelijkheid een sleutel te verkrijgen tegen een waarborgsom. Hiermee kunnen ze zelf het hekwerk openen en afsluiten.
Klik hier voor meer informatie.