Surfoever Hoge Bijssel

Laatste nieuws

Proefstrandje en tweede fietsveer Surfoever impuls voor Nunspeet aan Zee

18-09-2020

Op donderdag 17 september zijn het nieuwe proefstrandje en het tweede fietsveer op Surfoever Hoge Bijssel op feestelijke wijze geopend door de gemeentes Nunspeet en Dronten, Provincie Flevoland, Gastvrije Randmeren en Leisurelands. Het tweede fietsveer is dit voorjaar al in de vaart genomen, en is nu al een groot succes. Deze week werd het proefstrand aangelegd. Surfoever Hoge Bijssel krijgt zo een flinke metamorfose, waar strandbezoekers en fietsers nog lang van kunnen genieten!

Wethouder Marije Storteboom van de gemeente Nunspeet doopte de vernieuwde Surfoever door zelf op de plank te gaan staan in het water. Onder toeziend oog van onder andere wethouder Korting uit Dronten en gedeputeerde Fackeldey van Flevoland, die met de fietsveer waren overgekomen, ging ze op de surfplank te water en opende het proefstrandje daarmee officieel.

“We denken dat dit gebied veel potentie heeft voor Nunspeet aan Zee, en dat moeten we verder ontwikkelen. De eerste stap is dit proefstrandje. Ik denk dat het een heel mooi plekje gaat worden.”   – Marije Storteboom, wethouder gemeente Nunspeet.

Proefstrandje eerste stap richting opwaardering Nunspeet aan Zee
Met het proefstrandje wordt de Surfoever een stuk aantrekkelijker voor strandbezoekers. In tegenstelling tot gebieden als Strand Nulde en Strand Horst, biedt de Surfoever een kleinschalige en intieme sfeer, die erg geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen.  Met deze toevoeging is een eerste stap gezet richting de recreatieve opwaardering van het gebied Nunspeet aan Zee waar gemeente Nunspeet, Gastvrije Randmeren en Leisurelands de komende jaren mee aan de slag gaan.

Door komst tweede veer minder lang wachten
Met de komst van de tweede fietsveer hoeven fietsers in te toekomst minder lang te wachten. In plaats van één keer in het uur, kunnen fietsers nu om het half uur de oversteek van Nunspeet naar Biddinghuizen maken. De fietsers die dan tóch even moeten wachten, kunnen in de tussentijd genieten van het strand. Beide fietsveren varen nu nog tot oktober. Op 1 april 2021 start het nieuwe vaarseizoen weer.