Stroombroek

Laatste nieuws

Sluiting kinderbad Stroombroek

12-03-2019

Na jarenlang dienst te hebben gedaan op zomerse dagen voor de jongste bezoekers van Stroombroek komt er een einde aan het kinderbad. Het kinderbad is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige wetten en regels. Een complete renovatie en het daarmee voldoen aan nieuwe regelgeving is niet mogelijk waardoor terreineigenaar Leisurelands heeft moeten besluiten heeft het kinderbad te verwijderen. De werkzaamheden zijn vandaag gestart en zullen op korte termijn zijn afgerond. 

Voor het kinderbad werd water uit de plas gebruikt om deze te vullen. Nieuwe regelgeving laat dit niet meer toe en er zou een aparte leiding moeten worden aangelegd zodat het bad met leidingwater gevuld kan worden. Daarnaast is het kinderbad ‘op’. Zelfs een dure renovatie en het investeren in nieuw leidingwerk zouden onvoldoende zijn om te kunnen voldoen aan de regelgeving. Het past niet binnen de duurzame ambities van Leisurelands om drinkwater te gebruiken om in te zwemmen. Daarnaast zou het moeten voldoen aan de regels die van toepassing zijn op echte zwembaden het beheer van het badje onbetaalbaar maken.

De beheerder van Stroombroek vindt het jammer dat het kinderbad moet sluiten: “Ruim dertig jaar heeft het kinderbad veel plezier gegeven. Door strenge eisen kunnen we nu niet meer voldoen aan de regelgeving. We hebben de laatste jaren volop geïnvesteerd in nieuwe speeltoestellen op Stroombroek en de komende jaren zullen we dat blijven doen om Stroombroek een leuk dagje uit te bieden aan kinderen. Zo is er ook een speciale Dieren-ABC-wandelroute voor kinderen.”

Eerder werd op Stroombroek al volop geïnvesteerd in een nieuwe speeltoestellen,  ondergrondse afvalcontainers en terreinmeubilair en werd achterstallig groenonderhoud weggewerkt.