Strand Horst

Laatste nieuws

Nieuwe periode van recreëren in coronatijd (volg richtlijnen om recreatiegebieden open te houden)

13-05-2020

Nu de maatregelen iets zijn versoepeld, breekt er een andere periode aan. Een periode van drukte vermijden en afstand blijven houden. Het betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor de recreatiegebieden geopend kunnen blijven. Voor officiële zwemwaterlocaties zoals je die vindt op de recreatiegebieden van Leisurelands is zelfs een landelijk protocol opgesteld zodat we open kunnen blijven.

Het protocol is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid.
Om het bezoekers makkelijk te maken, komen er posters die je wijzen op het recreëren in deze periode waarbij nog steeds het advies is om zoveel mogelijk de drukte te vermijden. Kom dus gerust een paar uurtjes recreëren, maar volg de onderstaande richtlijnen en neem je verantwoordelijkheid, want alleen samen krijgen we corona onder controle. 

  • Ga naar huis als je klachten hebt als neusverkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn en/of koorts tot 38 graden. 
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand, ook in het water.
  • Voorkom groepsvorming, recreër alleen of met jouw huishouden.
  • Blijf niet onnodig hangen op parkeerplaatsen, doorgangen, toegangswegen etc.
  • Douche- en toiletvoorzieningen blijven gesloten.
  • Betaal contactloos (dat kan bij alle betaalautomaten voor de aanschaf van een uitrijkaart).
  • Het scannen van je parkeerpas (abonnement) bij de uitgaande slagboom gaat ook contactloos.
  • Volg altijd de aanwijzingen op van toezichthouders en handhavers. 

Toiletten gesloten tot 1 juli
Leisurelands stelt alles in het werk om bezoekers op gepaste wijze volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen laten recreëren. In verband met jouw en onze veiligheid blijven de toiletten voorlopig gesloten. Dit heeft te maken met de maatregelen om het coronavirus in te kunnen dammen. In de noodverordening van de veiligheidsregio's staat vermeld dat openbare toiletten gesloten dienen te blijven tot 1 juli. We hopen hierbij op het begrip van onze bezoekers.

Check voor vertrek de website
Het kan zijn dat wij na overleg met de burgemeester de parkeerplaatsen en stranden bij één of meerdere van onze recreatiegebieden moeten sluiten vanwege de drukte. Check daarom altijd voor vertrek altijd onze corona nieuwspagina. Deze wordt continu bijgewerkt.  
Strand Horst, Strand Nulde en Zeumeren zijn sinds maandag 11 mei weer opengesteld. Voor Mookerplas en Heerderstrand is er op dit moment (13 mei) nog niks bekend. Wij hopen op korte termijn op groen licht, hierover zijn wij in gesprek met de gemeenten.

Tijdelijke sluiting gedurende de dag bij maximaal aantal bezoekers
Ook kan het zijn dat een recreatiegebied voor een dag(deel) wordt afgesloten als het maximum aantal bezoekers is bereikt. We zullen dit op deze pagina vermelden. Check dus altijd voor vertrek deze pagina.