Rhederlaag

Laatste nieuws

Verbetering jachthavens Rhederlaag

02-10-2019

Nu het herfst is, is het tijd voor de jachthavens op Rhederlaag om voorbereidingen te treffen voor het nieuwe recreatieseizoen. Onlangs zijn daarom de werkzaamheden gestart om enkele jachthavens te verbeteren. Leisurelands heeft toestemming gegeven aan Watersportvereniging Giesbeek en Jachthaven ’t Eiland voor het uitbaggeren van hun havens inclusief de invaarten er naartoe. De werkzaamheden zijn nodig om de havens bereikbaar te houden. In droge periodes kan het waterpeil extreem laag zijn waardoor boten vast komen te zitten. De werkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen.

Vrijkomende specie toepassen voor diepe delen
De vrijkomende specie wordt toegepast in diepe delen elders op de plas. Het gaat uitsluitend om de bagger die vrijkomt uit de havens en hun invaarten. Op deze manier hoeft de bagger niet ver verplaatst te worden. Voor de werkzaamheden heeft zowel Waterschap Rijn en IJssel als Rijkswaterstaat groen licht gegeven.

Varen ongekend populair
Door deze verbetering zijn de jachthavens volgend seizoen weer klaar om vele passanten te kunnen ontvangen. Varen blijft ongekend populair, ook op Rhederlaag. Door de open verbinding met de IJssel is het een geliefd watersportgebied. De ligplaatsen in de jachthavens zijn allemaal verhuurd, bij enkele jachthavens zijn er zelfs wachtlijsten.

Meer informatie over de twee jachthavens op www.jhte.nl en www.wsvgiesbeek.nl.