Rhederlaag

Laatste nieuws

Giese Kop op Rhederlaag 18 augustus niet bereikbaar voor autoverkeer

31-07-2019

In verband met de Giesbeek Triathlon op zondag 18 augustus 2019 is het strand van de Giese Kop op recreatiegebied Rhederlaag deze dag niet bereikbaar voor autoverkeer. WSV Giesbeek is bereikbaar via een omleidingsroute. Het fietspad op de dijk is ook afgesloten. Fietsers en wandelaars kunnen de Giese Kop via een omleidingsroute bereiken. Ter plekke zijn verkeersregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden. Direct omwonenden zijn door de organisator op de hoogte gesteld. Het Bahrsche Strand (naturistenstrand) alsmede de Noordoever blijven gewoon bereikbaar.

Tussen 09.00 en 15.00 uur is een deel van de Uitmeentsestraat alsmede de Havenweg afgesloten voor verkeer. Dit om de veiligheid van de triatleten te kunnen waarborgen. Op de wegen zijn honderden deelnemers tegelijkertijd aanwezig waardoor dit niet samen kan gaan met ander verkeer. De organisator heeft hiervoor de benodigde vergunningen gekregen.

Strandbezoekers kunnen deze zondag per fiets of lopend wel de Giese Kop bereiken. De Giese Kop is deze dag ook gewoon open voor dagrecreatie. Indien gewenst kunnen strandbezoekers ook uitwijken naar het Bahrsche Strand (deels naturistenstrand) aan de zuidoever of naar de Noordoever, bereikbaar via de Marsweg in Lathum.

Meer informatie over de Giesbeek Triathlon op www.giesbeektriathlon.nl.