Rhederlaag

Duiken

Op Rhederlaag wordt niet veelvuldig gedoken. De mogelijkheid om te duiken bestaat echter wel.

Let op: er gelden speciale regels voor nachtduiken en het geven van duikcursussen. Deze treft u onderaan deze pagina aan.   

Duikcursus
Altijd al een keer willen leren duiken? Verschillende duikverenigingen en duikscholen geven cursussen op recreatiegebied Rhederlaag. Voor een overzicht van verenigingen kunt u kijken op de website van de Nederlandse Onderwatersport Bond: www.onderwatersport.org.

Geven van duikcursussen (voor verenigingen, duikclubs)
Wanneer u als duikschool of duikvereniging de recreatiegebieden van Leisurelands wilt gebruiken voor het geven van duikcursussen dient u hiervoor toestemming aan te vragen bij ons. U ontvangt dan een ontheffing op basis van het Terreinreglement voor het hele jaar voor alle recreatiegebieden.

De kosten bedragen per jaar:

  • € 35 voor niet-commerciële instellingen zoals duikverenigingen
  • € 80 voor commerciële instellingen zoals duikscholen

Deze kosten zijn exclusief 21% BTW.
Om een toestemming aan te vragen stuurt u een e-mail naar infoleisurelands.nl.

Nachtduiken
Altijd al een keer de unieke ervaring van een nachtduik willen meemaken? Dat kan op recreatiegebied Rhederlaag.
Normaliter is het recreatiegebied na 22.00 uur niet meer toegankelijk. Alleen voor kleine groepen (maximaal vier personen) wordt, na aanvraag, een toestemming gegeven voor een nachtduik.  U kunt gratis toestemming aanvragen door tijdens werkdagen voor 12.00 uur een e-mail sturen naar infoleisurelands.nl met daarin de namen van de deelnemers, de datum en verwachte tijd van aanwezigheid. U ontvangt zo spoedig mogelijk een toestemming per e-mail retour. Deze dient u bij controle te kunnen laten zien.

Houdt u er rekening mee dat na 22.00 uur u het recreatiegebied niet per auto kunt betreden (de automatische ingaande slagbomen zijn dan buiten werking). U dient dus voor 22.00 uur te arriveren of voor alternatief vervoer te kiezen. Het recreatiegebied verlaten via de uitgaande slagbomen is te allen tijde mogelijk middels een uitrijkaart of parkeerpas van Leisurelands.