Mookerplas

Watersport

Recreatiegebied Mookerplas is erg geliefd bij watersporters. Door de open verbinding met de Maas kunt u hier verschillende watersporten doen. Vanaf uw boot ontdekt u een verrassende andere kant van het gebied. Op uw vaartochten is dit gebied een mooi begin- of eindpunt of een leuke tussenstop. 

Maximum vaarsnelheid 9 km per uur
Let op:
De maximum vaarsnelheid op Mookerplas is 9 km per uur. Boten die harder varen dan deze maximum snelheid riskeren een bekeuring.

Op recreatiegebied Mookerplas zijn jetski's verboden. 

Jachthaven De Driesen
Jachthaven De Driesen is de thuishaven voor twee watersportverenigingen (met motor- en zeilschepen), een hengelsportvereniging, een studentenzeilvereniging, en een loodsengroep. De jachthaven van Stichting Waterrecreatie De Driesen ligt aan de westoever van Mookerplas.
U vindt er onder meer sanitair, een wasruimte, horeca: Restaurant De Loopplank www.de-loopplank.nl en gratis internet. Meer informatie over Jachthaven De Driesen kunt u vinden op www.jachthaven-dedriesen.nl, telefonisch kunt u contact opnemen met de havenmeester op tel. 024-6962161.

Jachthaven Eldorado
Deze jachthaven is voorzien van ruime steigers voor schepen tot 16 meter en een passantensteiger met een lengte van 250 meter. Naast sanitair is er een wasserette, een ruim gesorteerde scheepswinkel, een drijvend tankstation, en voldoende parkeerplaatsen. De jachthavengasten kunnen van faciliteiten op de camping gebruik maken zoals: supermarkt, restaurant, kinderbadje en speeltoestellen. Meer informatie vindt u op www.eldorado-mook.nl, telefonische informatie verkrijgt u via 024-6962366.

Geen ligplaatsen buiten de jachthavens
Mookerplas biedt geen ligplaatsen buiten de jachthavens. U kunt alleen aanmeren bij de bovenstaande jachthavens.

Botenhelling
Op Mookerplas is één botenhelling aanwezig. Deze vindt u op het 'surfstrand' aan de Pastoorsdijk in Plasmolen. Het betreft de tweede ingang nadat u vanaf de Rijksweg N271 de Pastoorsdijk bent opgereden. Hier is een ingang voor lange voertuigen (6 - 15 meter) aanwezig. Hier geldt het dubbele parkeertarief.

Kanoverhuur en zeilbotenverhuur
Op recreatiegebied Mookerplas kunt u kano's en zeilboten huren. Deze verhuur wordt verzorgd door Dolfijn Watersport en Recreatie. Kijk voor meer informatie op www.dolfijn-mook.nl.