Hilgelo

Nieuws

Laatste nieuws

05-12-2018

Toegangspoorten pad achterzijde Hilgelo opengesteld

Bij aanvang van het recreatieseizoen 2018 is ten behoeve van de rust op een camping grenzend aan recreatiegebied Hilgelo een gedeelte van het pad langs het water voorzien van toegangspoorten. Dit is gedaan om de vermeende overlast van scooters en fietsers op dit gedeelte van Hilgelo te verminderen en de rust te kunnen bewaren op de camping. Recreanten die het niet eens waren met deze maatregel en dit kenbaar maakten aan terreineigenaar Leisurelands, kregen als reactie dat aan het einde van het jaar een evaluatie zou plaatsvinden. Deze heeft inmiddels plaatsgevonden. Besloten is om vanaf heden de poorten open te zetten en een jaar lang het gebruik van het pad te monitoren. 

Lees meer

26-11-2018

Sportvissers zetten karpers uit in Stroombroek, Hilgelo en Slingeplas

Op zaterdag 1 december aanstaande zet Hengelsport Federatie Midden Nederland schub- en spiegelkarpers uit in Stroombroek in Braamt, Hilgelo in Winterswijk en Slingeplas in Bredevoort. De plassen op de recreatiegebieden, die eigendom zijn van Leisurelands, kennen een relatief laag karperbestand. Karpers planten zich in Nederland nauwelijks succesvol voort zodat uitzetting noodzakelijk is om een voor sportvissers interessant karperbestand te behouden.

Lees meer

25-09-2018

Start laagseizoen op 1 oktober

Op maandag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start op de recreatiegebieden van Leisurelands. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2019. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in. 

Lees meer

04-09-2018

Laagseizoenactie parkeerpas van start!

Bestel nu extra voordelig de parkeerpas van het seizoen 2018-2019 tijdens de laagseizoenactie (najaarsactie). Deze parkeerpas is geldig van 1 oktober 2018 tot en met 30 april 2019. Ideaal dus als u in het laagseizoen de recreatiegebieden van Leisurelands veelvuldig bezoekt. Tijdens de laagseizoenactie kost de parkeerpas slechts € 32,50. Voor deze actie geldt: op = op!

Lees meer

28-08-2018

Barbecueën op kolen weer toegestaan

Sinds 24 juli j.l. was er een verbod op het barbecueën op hout, houtskool of briketten op de recreatiegebieden van Leisurelands in verband met droogte. Barbecueën op gas was wel toegestaan. Inmiddels is fase 1 door de veiligheidsregio (brandweer) ingesteld waardoor er weer gebarbecued mag worden op kolen e.d.

Lees meer

24-07-2018

Barbecueën? Neem uw gasbarbecue mee!

De recreatiegebieden van Leisurelands lenen zich bij uitstek voor een gezellige barbecue. In verband met de droogte is het vanaf heden alleen nog toegestaan om te barbecueën op gas. De veiligheidsregio (brandweer) heeft fase 2 toegekend waardoor koken op vaste brandstoffen zoals hout, houtskool of briketten verboden is.

Lees meer

22-06-2018

Succesvol jaar voor jubilerend Leisurelands in 2017 (jaarverslag)

Met bijna zes miljoen bezoekers boekte Leisurelands een positief resultaat in 2017. We timmeren hard aan de weg voor de verdere professionalisering en ons te positioneren als één van de belangrijkste spelers in de vrijetijdssector. Zowel direct als indirect levert Leisurelands hiermee een bijdrage aan de leefbaarheid en vrijetijdsbesteding in de regio waarin zij actief is. 2017 was tevens een bijzonder jaar omdat we ons 55-jarig bestaan vierde.

Lees meer

18-06-2018

Beachclub MEER op Hilgelo 'Aztec Summer'

De in 2017 geopende hippe Beachclub MEER maakt een bezoek aan recreatiegebied Hilgelo compleet. Beachclub MEER is in 2018 geheel vormgegeven in het thema 'Aztek Summer'. Op het grote terras aan het water is het goed toeven. U bent van harte welkom voor een hapje en drankje, maar ook voor verschillende activiteiten, waaronder barbecue-vlotten en sportactiviteiten. Het terrein rondom de beachclub leent zich tevens uitstekend voor diverse evenementen.

Lees meer

08-05-2018

Recreatiegebied Hilgelo weer toegankelijk

Sinds vanmiddag 15.15 uur is recreatiegebied Hilgelo weer toegankelijk voor publiek. Sinds gisteravond was het recreatiegebied in verband met een ongeval afgesloten.

Lees meer

02-05-2018

Voordelig parkeren? Bestel een parkeerpas!

De voorverkoopactie van de parkeerpas van het seizoen 2018-2019 is geëindigd. Niet getreurd, want de parkeerpas is nog altijd voordelig te bestellen via de webshop. Als u tot en met 30 april 2019 vaker één of meerdere recreatiegebieden bezoekt, is het vaak voordeliger om een parkeerpas aan te schaffen dan per keer een uitrijkaart op het terrein te kopen. Daarnaast is een parkeerpas handig in het gebruik en hoeft u niet in de rij te gaan staan om een uitrijkaart te kopen.

Lees meer