Hilgelo

Wandelen

U vindt op Hilgelo goede wandelpaden in een aantrekkelijke omgeving.  

Wandelend kunt u een rondje om de plas maken. De paden sluiten ook aan op mooie wandelroutes in de omgeving. Hilgelo is een goed startpunt voor een stevige wandeling in de omgeving. 

Wandelen met honden
In het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 mei) bent u met uw hond(en) van harte welkom op recreatiegebied Hilgelo. Zij mogen dan ook loslopen en in het water zwemmen mits ze andere bezoekers niet tot last zijn. Natuurlijk dient u als hondenbezitter uw hond wel onder appèl te houden en hondenpoep op te ruimen.

In het hoogseizoen (van 1 mei tot 1 oktober) zijn honden verboden op dit gebied. 

Klik hier voor meer informatie over honden op de recreatiegebieden van Leisurelands. 

Kinderwandelroutes

Op en nabij het recreatiegebied zijn er speciaal voor kinderen diverse wandelroutes uitgezet. De wandelingen starten bij Sevink Molen waar tevens de bijbehorende verkrijgbaar is.

Wandeling Op zoek naar de schat van de Ravenhorst
Op zoek naar de schat van de Ravenhorst is een vier kilometer lange wandelroute voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het verhaal is gebaseerd op een streekverhaal over de verdwenen havezate de Ravenhorst. De wandeling volgt dezelfde route die hoofdpersoon Willem heeft gevolgd. De wandeltocht duurt anderhalf tot twee uur. De opdrachten kun je zo lang en zo kort maken als je zelf wilt. 

Meer informatie op: http://www.sevinkmolen.nl/nl/faciliteiten/kinder-wandelroutes 

Kabouterwandelroute
Ontdek het geheim van Kabouter Sevi. Deze wandelroute is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Deze leuke en spannende wandeltocht duurt circa één uur. Tijdens deze tocht gaat u samen met de kinderen op zoek naar de sleutel van de meelkist.
Meer informatie op: http://www.sevinkmolen.nl/nl/faciliteiten/kinder-wandelroutes