Hilgelo

Kinderactiviteiten

Een dagje uit naar recreatiegebied Hilgelo is voor de hele familie een feest. Speciaal voor uw kinderen hebben wij verschillende activiteiten en voorzieningen om ze de hele dag bezig te houden.

Speeltoestellen
Uw kinderen kunnen zich uitleven op de leuke speeltoestellen die u hier kunt vinden. Zowel op de ligweiden als op het strand staan uitdagende speelvoorzieningen.

Dankzij deze voorzieningen kunnen uw kinderen zich hier altijd vermaken. Juist ook op een minder zonnige dag. 

Omdat de veiligheid van uw kinderen voor ons belangrijk is worden de speeltoestellen jaarlijks geïnspecteerd op veiligheid.

Wandel- en fietsroutes voor kinderen

Op en nabij recreatiegebied Hilgelo is een drietal wandelroutes speciaal voor kinderen uitgezet.

Fietsroute Een Schim boven ’t Hilgelo
De fietsroute vertelt het verhaal van een liefdesgeschiedenis in een ver verleden. Vanaf recreatiegebied Hilgelo, start bij Sevink Molen, naar Winterswijk en via Meddo weer naar het beginpunt. Deze fietsroute is 23 kilometer lang en is bewegwijzerd. Onderweg kunnen uw kinderen vragen beantwoorden in het bijbehorende boekje dat onder meer bij Sevink Molen en VVV Winterswijk verkrijgbaar is. Kijk voor meer informatie op: www.sevinkmolen.nl/nl/faciliteiten/kinder-wandelroutes

Wandeling Op zoek naar de schat van de Ravenhorst
Op zoek naar de schat van de Ravenhorst is een vier kilometer lange wandelroute voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het verhaal is gebaseerd op een streekverhaal over de verdwenen havezate de Ravenhorst. De wandeling volgt dezelfde route die hoofdpersoon Willem heeft gevolgd. De wandeltocht duurt anderhalf tot twee uur. De opdrachten kun je zo lang en zo kort maken als je zelf wilt. 

Kabouterwandelroute
Ontdek het geheim van Kabouter Sevi. Deze wandelroute is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Deze leuke en spannende wandeltocht duurt circa één uur. Tijdens deze tocht gaat u samen met de kinderen op zoek naar de sleutel van de meelkist. Meer informatie op: www.sevinkmolen.nl/nl/faciliteiten/kinder-wandelroutes

Sevink Avonturenpark

Bij Recreatiepark Sevink Molen vindt u Sevink Avonturenpark. Sevink Avonturenpark is een multifunctionele binnenspeeltuin waar uw kinderen urenlang kunnen spelen. Educatie speelt een grote rol. Zo is er een gigantische zandbak die gethematiseerd is als steengroeve en de kinderen naar fossielen kunnen zoeken. Tevens staat er een groot houten speelkasteel dat verwijst naar de oude Winterswijkse Havezates en nog tal van andere educatieve maar eigentijdse speelmogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op: www.sevinkmolen.nl/nl/avonturenpark