Hambroekplas

Nieuws

28-04-2020

Hoogseizoen 1 mei van start - recreëren op gepaste wijze i.v.m. coronavirus

Net als andere jaren is er hard gewerkt om de recreatiegebieden van Leisurelands ook voor het zomerseizoen gereed te maken. Leisurelands wil graag de mogelijkheid bieden om in deze periode op gepaste wijze te kunnen ontspannen in de buitenlucht. Ondanks de coronacrisis is besloten om het hoogseizoen (zomerseizoen) gewoon op 1 mei 2020 te laten starten. Honden zijn vanaf dat moment niet meer welkom, omdat de zwemlocaties geopend zijn. Daarnaast gaat het hoogseizoen parkeertarief in. Het hoogseizoen loopt tot en met 30 september 2020. Leisurelands stelt alles in het werk om bezoekers op gepaste wijze volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen laten recreëren. 

Lees meer

25-04-2020

Meer informatie over invulling hoogseizoen volgt binnenkort

Het hoogseizoen (zomerseizoen) staat voor de deur, op 1 mei aanstaande gaat het hoogseizoen officieel in. In deze tijd van corona stelt ons dit voor dilemma's. Achter de schermen wordt keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat iedereen op gepaste wijze kan blijven ontspannen op onze recreatiegebieden. Over hoe het zomerseizoen op een verantwoorde manier van start kan gaan, moet Leisurelands keuzes maken waarbij we rekening houden met deze bijzondere situatie. Medio volgende week, in ieder geval uiterlijk 30 april, communiceren we hoe het hoogseizoen eruit zal zien. Tot die tijd vragen we om ieders geduld en begrip.

Lees meer

07-04-2020

Maatregelen Coronavirus

Bijna al onze recreatiegebieden zijn nog toegankelijk. Ook Leisurelands volgt de richtlijnen van het RIVM en vraagt bezoekers minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden en niet met grote groepen bij elkaar te komen. De recreatiegebieden zijn ruim opgezet en er is dus voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden. 

Lees meer

14-02-2020

Recreatiegebieden Leisurelands ook in 2019 razend populair - bijna 7 miljoen bezoekers

Een dagje strand blijft ongekend populair. Of het nu gaat om zonnen en relaxen op het strand en daarna afkoelen in het water op een zomerse dag of er wandelend of fietsend op uit trekken in een ander jaargetijde: de recreatiegebieden van Leisurelands zijn in 2019 weer veelvuldig bezocht. De teller staat op ruim 4,7 miljoen strandbezoekers. Alleen het recordjaar 2018 trok - door de extreem warme en lange zomer - meer strandbezoekers (ruim 5,5 miljoen).

Lees meer

10-01-2020

Toekomstvisie Hambroekplas breder van opzet

De toekomstvisie voor Hambroekplas blijft in ontwikkeling. De eerder gepresenteerde toekomstplannen van Leisurelands worden herzien door de aankoop van Zand- en Grint Exploitatiemaatschappij Het Hambroek BV door Leisurelands. Met deze aandelenoverdracht is Leisurelands tevens eigenaar van de derde plas. De derde plas wordt nu meegenomen in de nieuwe toekomstvisie, die tot op heden alleen op de twee westelijke plassen was gericht.

Lees meer

04-12-2019

(Trailer)parkeerpas 2019-2020 | winteraanbieding (€ 35!)

De reguliere parkeerpassen van het seizoen 2019-2020 zijn uitverkocht, maar niet getreurd: de trailerparkeerpas – die ook voor een personenauto geschikt is – is sterk verlaagd in prijs. Normaal kost deze pas € 64,50. Gezien de grote vraag naar parkeerpassen en de feestmaand december bieden wij de trailerparkeerpas 2019-2020 aan voor slechts € 35,00!

Lees meer

28-11-2019

Allerlaatste parkeerpas seizoen 2019-2020 uitgereikt

Het is een feit: de parkeerpas van het seizoen 2019-2020 is uitverkocht! De allerlaatste werd op 27 november jl. door regiomedewerker Roland Lina uitgereikt aan Emiel Daams uit Didam op recreatiegebied Stroombroek. Nooit eerder in de geschiedenis zijn we uitverkocht geweest en dat terwijl er aanzienlijk meer parkeerpassen waren besteld dan het jaar ervoor. Trailerpassen zijn nog wel te koop. 

Lees meer

05-09-2019

Start laagseizoen op 1 oktober

Op dinsdag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2020. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in.

Lees meer

26-06-2019

Bestrijding eikenprocessierups op recreatiegebieden

Op veel van de recreatiegebieden van Leisurelands en op de wegen en fietspaden rondom is de eikenprocessierups gesignaleerd. Als gevolg van het mooie voorjaar en de mooie zomer van vorig jaar is de uitbraak van deze rups groter en eerder dan andere jaren. Naar aanleiding hiervan heeft Leisurelands in het voorjaar preventief bestreden. Ondanks de preventieve bestrijding is de processierups op veel gebieden alsnog aanwezig. Leisurelands bestrijdt de rupsen op dit moment actief. Leisurelands adviseert bezoekers alert te zijn. Goed om te weten is dat het geen zwemmersjeuk betreft.

Lees meer

02-05-2019

Voordelig parkeren? Bestel een parkeerpas!

De voorverkoopactie van de parkeerpas van het seizoen 2019-2020 is geëindigd. Niet getreurd, want de parkeerpas is nog altijd voordelig te bestellen via de webshop. Als u tot en met 30 april 2020 vaker één of meerdere recreatiegebieden bezoekt, is het vaak voordeliger om een parkeerpas aan te schaffen dan per keer een uitrijkaart op het terrein te kopen. Daarnaast is een parkeerpas handig in het gebruik en hoeft u niet in de rij te gaan staan om een uitrijkaart te kopen.

Lees meer