Hambroekplas

Laatste nieuws

Recreatiegebieden Leisurelands hebben zwemwaterklasse ‘uitstekend’

23-06-2020

Het is mooi weer in Nederland. Veel mensen trekken er dan graag op uit. Een favoriete bezigheid is zwemmen in de openlucht. Dat is in Nederland op veel plaatsen gelukkig goed geregeld. Ook de recreatiegebieden van Leisurelands zijn aangewezen als zwemlocatie. Zwemmen in oppervlaktewater is gezond als je voor een aangewezen zwemwaterlocatie kiest. Hier weet je zeker dat het zwemwater is gecontroleerd en dat het voldoet aan de zwemwaterkwaliteitseisen.

Bijna 90% van onze recreatiegebieden heeft zwemwaterklasse ‘uitstekend’, de overige 10% de zwemwaterklasse ‘goed’. Dat is gebleken uit de cijfers van 2019. Al jaren is de zwemwaterkwaliteit goed en daar zijn we trots op. 

770 aangewezen zwemlocaties
In Nederland zijn er 770 aangewezen zwemwaterlocaties. Er is er dus altijd wel één in de buurt. Deze zwemwaterlocaties worden gecontroleerd op waterkwaliteit, maar ook om mogelijke risico’s op verdrinking te voorkomen. Locaties die voldoen aan de eisen zijn zodanig ingericht dat de kans op verdrinking of ander letsel zo klein mogelijk is. Hier wordt ook jaarlijks op gecontroleerd. Om te voorkomen dat je van zwemmen in oppervlaktewater ziek wordt, controleren instanties als het Waterschap regelmatig de waterkwaliteit. In het zwemseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, gebeurt dit minimaal één keer in de twee weken.

Zoek jouw zwemwaterlocatie op zwemwater.nl
Weet je niet waar je veilig kunt zwemmen? Kijk dan op www.zwemwater.nl voor een aangewezen zwemwaterlocatie bij jou in de buurt. Er is ook een app beschikbaar. Op deze website vind je tevens de laatste informatie over de zwemwaterkwaliteitseisen van deze locaties en kan je thuis al zien of de locatie waar je heen wilt gaan, geschikt is om veilig te zwemmen.

Bekijk hier de cijfers van de zwemwaterklasse van de recreatiegebieden van Leisurelands, aangeduid door de provincie Gelderland van 2019.