Hambroekplas

Nieuws

14-01-2021

Stranden van Leisurelands erg populair bij vakantie vieren in eigen land

"Bijna 4 miljoen strandbezoekers in 2020" Het is deze wintermaanden niet meer goed voor te stellen, maar afgelopen zomer trokken Nederlanders er massaal op uit. Dagjes uit en vakantie vieren in eigen land waren in 2020 populairder dan ooit. Met zijn allen herontdekten we Nederland, omdat een vakantie naar het buitenland door covid-19 er veelal niet in zat. Ook onze recreatiegebieden werden goed bezocht. Het was geen recordjaar, maar met bijna vier miljoen strandbezoekers is het in deze omstandigheden zeker een goed jaar geweest. Leisurelands is blij dat er ruimte genoeg is op de recreatiegebieden voor jong en oud om fijn en veilig te kunnen recreëren.

Lees meer

30-09-2020

Leisurelands hondenfotowedstrijd

Na het succes van vorig jaar, organiseert Leisurelands dit jaar opnieuw een fotowedstrijd.

Lees meer

29-09-2020

Start laagseizoen op recreatiegebieden van Leisurelands 

Op donderdag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start op de recreatiegebieden van Leisurelands. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2021. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in.

Lees meer

29-07-2020

Wanneer ben je zwemveilig?

Om veilig te kunnen zwemmen en recreëren bij de vele mooie zwemlocaties op recreatieplassen zoals die van Leisurelands is het belangrijk dat je voldoende zwemvaardig bent. Maar wanneer ben je zwemvaardig? Of beter gezegd, wanneer ben je zwemveilig? 

Lees meer

25-06-2020

Recreatiegebieden Leisurelands bieden ruimte voor 1,5 m afstand evenementen

Goed nieuws! Vanaf 1 juli ‘mogen we weer’. De versoepelingen van de overheid rondom het coronavirus geven ruimte aan evenementen en activiteiten. Zoek je een locatie voor een familiefeestje, bedrijfsuitje, een barbecuefeest, een sportevenement of een muzikale of culturele bijeenkomst? Weet dan dat wij volop ruimte hebben op onze recreatiegebieden. De recreatiegebieden zijn ruim opgezet, je kunt er dus met gemak vele personen kwijt waarbij het 1,5 meter afstand houden geen probleem hoeft te vormen. Daarnaast bieden de recreatiegebieden een prachtig groen en waterrijk decor, er zijn zandstranden, verkoelende meren en ruime grasvlakten.

Lees meer

23-06-2020

Recreatiegebieden Leisurelands hebben zwemwaterklasse ‘uitstekend’

Het is mooi weer in Nederland. Veel mensen trekken er dan graag op uit. Een favoriete bezigheid is zwemmen in de openlucht. Dat is in Nederland op veel plaatsen gelukkig goed geregeld. Ook de recreatiegebieden van Leisurelands zijn aangewezen als zwemlocatie. Zwemmen in oppervlaktewater is gezond als je voor een aangewezen zwemwaterlocatie kiest. Hier weet je zeker dat het zwemwater is gecontroleerd en dat het voldoet aan de zwemwaterkwaliteitseisen.

Lees meer

23-06-2020

Voorverkoopactie parkeerpas verlengd tot en met 30 juni 2020

In verband met het dichtbij huis blijven door het coronavirus en het mooie weer is er veel vraag naar de parkeerpas van het seizoen 2020-2021. Geldig t/m 30 april 2021 op 17 recreatiegebieden. We hebben daarom besloten de voorverkoopactie te verlengen tot en met 30 juni aanstaande. Je bespaart daarmee 10% op de gewone prijs van een parkeerpas. Dat wordt voordelig parkeren deze zomer voor het ultieme vakantiegevoel in eigen land.

Lees meer

12-06-2020

‘Warm en druk jaar op recreatiegebieden in 2019’ (jaarverslag)

In 2019 werden niet alleen alle warmterecords verbroken maar brachten er ook 6,9 miljoen recreanten een bezoek aan de 20 recreatiegebieden van Leisurelands. Het aantal bezoekers aan de ondernemers op de recreatiegebieden groeide zelfs met 10% naar 2.2 miljoen, een positief resultaat in 2019. Onlangs verscheen het jaarverslag waarin te lezen is dat het recreatiebedrijf hard werkt om zich verder te positioneren als één van de belangrijkste spelers in de vrijetijdssector met een maatschappelijke insteek. Zowel direct als indirect levert Leisurelands een bijdrage aan de leefbaarheid en vrijetijdsbesteding in de regio waarin zij actief is. In 2019 werd bijna 1,4 miljoen euro geïnvesteerd om de recreatiegebieden aantrekkelijk te houden en toekomstbestendig te maken.

Lees meer

31-05-2020

Toiletten weer geopend

Vanaf maandag 1 juni 2020 om 12.00 uur zijn de toiletten op onze recreatiegebieden weer open. We vragen je de toiletten netjes te houden, je verantwoordelijkheid te nemen en ook hier 1,5 meter afstand te houden. Alleen samen houden we corona onder controle en alleen samen zorgen we ervoor dat de toiletten geopend mogen blijven.

Lees meer

13-05-2020

Nieuwe periode van recreëren in coronatijd (volg richtlijnen om recreatiegebieden open te houden)

Nu de maatregelen iets zijn versoepeld, breekt er een andere periode aan. Een periode van drukte vermijden en afstand blijven houden. Het betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor de recreatiegebieden geopend kunnen blijven. Voor officiële zwemwaterlocaties zoals je die vindt op de recreatiegebieden van Leisurelands is zelfs een landelijk protocol opgesteld zodat we open kunnen blijven.

Lees meer