Hambroekplas

Nieuws

13-05-2020

Nieuwe periode van recreëren in coronatijd (volg richtlijnen om recreatiegebieden open te houden)

Nu de maatregelen iets zijn versoepeld, breekt er een andere periode aan. Een periode van drukte vermijden en afstand blijven houden. Het betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor de recreatiegebieden geopend kunnen blijven. Voor officiële zwemwaterlocaties zoals je die vindt op de recreatiegebieden van Leisurelands is zelfs een landelijk protocol opgesteld zodat we open kunnen blijven.

Lees meer

30-04-2020

Leisurelands hard bezig om overlast eikenprocessierups op recreatiegebieden te beperken

Als gevolg van de stijgende temperaturen in de afgelopen twee jaar was de uitbraak van de rups in 2018 en 2019 groter dan ooit. Leisurelands spant zich al jaren in om de aanwezigheid van het beestje te bestrijden, echter zorgde het afgelopen seizoenen nog steeds voor overlast bij strandbezoekers. Ondanks de bijzondere tijd is het reden genoeg om dit jaar te starten met een uitgebreid plan om de overlast van het beestje te verminderen.

Lees meer

28-04-2020

Hoogseizoen 1 mei van start - recreëren op gepaste wijze i.v.m. coronavirus

Net als andere jaren is er hard gewerkt om de recreatiegebieden van Leisurelands ook voor het zomerseizoen gereed te maken. Leisurelands wil graag de mogelijkheid bieden om in deze periode op gepaste wijze te kunnen ontspannen in de buitenlucht. Ondanks de coronacrisis is besloten om het hoogseizoen (zomerseizoen) gewoon op 1 mei 2020 te laten starten. Honden zijn vanaf dat moment niet meer welkom, omdat de zwemlocaties geopend zijn. Daarnaast gaat het hoogseizoen parkeertarief in. Het hoogseizoen loopt tot en met 30 september 2020. Leisurelands stelt alles in het werk om bezoekers op gepaste wijze volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen laten recreëren. 

Lees meer

25-04-2020

Meer informatie over invulling hoogseizoen volgt binnenkort

Het hoogseizoen (zomerseizoen) staat voor de deur, op 1 mei aanstaande gaat het hoogseizoen officieel in. In deze tijd van corona stelt ons dit voor dilemma's. Achter de schermen wordt keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat iedereen op gepaste wijze kan blijven ontspannen op onze recreatiegebieden. Over hoe het zomerseizoen op een verantwoorde manier van start kan gaan, moet Leisurelands keuzes maken waarbij we rekening houden met deze bijzondere situatie. Medio volgende week, in ieder geval uiterlijk 30 april, communiceren we hoe het hoogseizoen eruit zal zien. Tot die tijd vragen we om ieders geduld en begrip.

Lees meer

07-04-2020

Maatregelen Coronavirus

Bijna al onze recreatiegebieden zijn nog toegankelijk. Ook Leisurelands volgt de richtlijnen van het RIVM en vraagt bezoekers minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden en niet met grote groepen bij elkaar te komen. De recreatiegebieden zijn ruim opgezet en er is dus voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden. 

Lees meer

14-02-2020

Recreatiegebieden Leisurelands ook in 2019 razend populair - bijna 7 miljoen bezoekers

Een dagje strand blijft ongekend populair. Of het nu gaat om zonnen en relaxen op het strand en daarna afkoelen in het water op een zomerse dag of er wandelend of fietsend op uit trekken in een ander jaargetijde: de recreatiegebieden van Leisurelands zijn in 2019 weer veelvuldig bezocht. De teller staat op ruim 4,7 miljoen strandbezoekers. Alleen het recordjaar 2018 trok - door de extreem warme en lange zomer - meer strandbezoekers (ruim 5,5 miljoen).

Lees meer

10-01-2020

Toekomstvisie Hambroekplas breder van opzet

De toekomstvisie voor Hambroekplas blijft in ontwikkeling. De eerder gepresenteerde toekomstplannen van Leisurelands worden herzien door de aankoop van Zand- en Grint Exploitatiemaatschappij Het Hambroek BV door Leisurelands. Met deze aandelenoverdracht is Leisurelands tevens eigenaar van de derde plas. De derde plas wordt nu meegenomen in de nieuwe toekomstvisie, die tot op heden alleen op de twee westelijke plassen was gericht.

Lees meer

04-12-2019

(Trailer)parkeerpas 2019-2020 | winteraanbieding (€ 35!)

De reguliere parkeerpassen van het seizoen 2019-2020 zijn uitverkocht, maar niet getreurd: de trailerparkeerpas – die ook voor een personenauto geschikt is – is sterk verlaagd in prijs. Normaal kost deze pas € 64,50. Gezien de grote vraag naar parkeerpassen en de feestmaand december bieden wij de trailerparkeerpas 2019-2020 aan voor slechts € 35,00!

Lees meer

28-11-2019

Allerlaatste parkeerpas seizoen 2019-2020 uitgereikt

Het is een feit: de parkeerpas van het seizoen 2019-2020 is uitverkocht! De allerlaatste werd op 27 november jl. door regiomedewerker Roland Lina uitgereikt aan Emiel Daams uit Didam op recreatiegebied Stroombroek. Nooit eerder in de geschiedenis zijn we uitverkocht geweest en dat terwijl er aanzienlijk meer parkeerpassen waren besteld dan het jaar ervoor. Trailerpassen zijn nog wel te koop. 

Lees meer

05-09-2019

Start laagseizoen op 1 oktober

Op dinsdag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2020. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in.

Lees meer