Groene Heuvels

Duiken

Als u van duiken houdt, zit u goed op recreatiegebied Groene Heuvels! Onder de waterspiegel treft u een unieke wereld aan. Voor duikers is dit gebied een echt onderwaterparadijs, vanwege de grote diepte en de bijzondere onderwaterwereld.

Onder duikers is Groene Heuvels zeer bekend vanwege de grote diepte en het zeer heldere water. Groene Heuvels biedt genoeg mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Het zicht onder water is subliem! Bijzonder is het onderwaterpark waar allerlei objecten te bekijken zijn, zoals een verschillende houten wrakjes (waaronder één van ongeveer 8 meter), een oefenplateau en een kooi.

's Zomers is aan de zuidzijde, tegen het vakantiepark aan, veel plantengroei te vinden op 3-6 meter diepte met de kans om flinke karpers, snoeken, baars of zelfs paling tegen te komen. Ook zoetwaterkreeftjes komen er veel voor. Als u vanaf het strand rechtuit gaat, komt u al snel op een aflopende zandbodem die tot een diepte van meer dan 20 meter afloopt. Ideaal om opstijgingen van verschillende diepten te oefenen.

Let op: er gelden speciale regels voor nachtduiken en het geven van duikcursussen. Deze treft u onderaan deze pagina aan.
   
Onderwaterkaart Groene Heuvels
Klik hier voor de onderwaterkaart van Groene Heuvels.

Vulstation
Bij het gebouw van Duikclub de Oost Nederlandse Duikers, nabij parkeerplaats A, op de terp, kunt u terecht om uw duikfles te laten vullen. De duikclub is hier op geregelde tijden aanwezig. Kijkt u op de website www.duikcluboostnederland.nl voor meer informatie.

Duikcursus
Altijd al een keer willen leren duiken? Verschillende duikverenigingen en duikscholen geven cursussen op recreatiegebied Groene Heuvels. Kijk op de website van Duikclub de Oost Nederlandse Duikers: www.duikcluboostnederland.nl. Voor een overzicht van verenigingen kijkt u op de website van de Nederlandse Onderwatersport Bond: www.onderwatersport.org.

Geven van duikcursussen (voor verenigingen, duikclubs)
Wanneer u als duikschool of duikvereniging de recreatiegebieden van Leisurelands wilt gebruiken voor het geven van duikcursussen dient u hiervoor toestemming aan te vragen bij ons. U ontvangt dan een ontheffing op basis van het Terreinreglement voor het hele jaar voor alle recreatiegebieden.

De kosten bedragen per jaar:

  • € 35 voor niet-commerciële instellingen zoals duikverenigingen
  • € 80 voor commerciële instellingen zoals duikscholen

Deze kosten zijn exclusief 21% BTW.
Om een toestemming aan te vragen stuurt u een e-mail naar infoleisurelands.nl.

Nachtduiken
Altijd al een keer de unieke ervaring van een nachtduik willen meemaken? Dat kan op recreatiegebied Groene Heuvels.
Normaliter is het recreatiegebied na 22.00 uur niet meer toegankelijk. Alleen voor kleine groepen (maximaal vier personen) wordt, na aanvraag, een toestemming gegeven voor een nachtduik.  U kunt gratis toestemming aanvragen door tijdens werkdagen voor 12.00 uur een e-mail sturen naar infoleisurelands.nl met daarin de namen van de deelnemers, de datum en verwachte tijd van aanwezigheid.  U ontvangt zo spoedig mogelijk een toestemming per e-mail retour. Deze dient u bij controle te kunnen laten zien.

Houdt u er rekening mee dat na 22.00 uur u het recreatiegebied niet per auto kunt betreden (de automatische ingaande slagbomen zijn dan buiten werking). U dient dus voor 22.00 uur te arriveren of voor alternatief vervoer te kiezen. Het recreatiegebied verlaten via de uitgaande slagbomen is te allen tijde mogelijk middels een uitrijkaart of parkeerpas van Leisurelands.