Bussloo

Duiken

Als u van duiken houdt, zit u goed op recreatiegebied Bussloo! Onder de waterspiegel treft u een unieke wereld aan. Voor duikers is dit gebied een echt onderwaterparadijs, vanwege de grote diepte en de bijzondere onderwaterwereld. De duikstek vindt u bij de Schurinkshof aan de Bussloselaan.

Let op: er gelden speciale regels voor nachtduiken en het geven van duikcursussen. Deze treft u onderaan deze pagina aan.
 
Recreatiegebied Bussloo is erg geschikt om te duiken. Bussloo is circa twaalf meter diep en het zicht is 's winters circa vijf meter en 's zomers circa drie meter. De  bodem bestaat overwegend uit zand en kleisegment en er groeien grassen, varens en riet. Veel voorkomende vissen zijn snoek, snoekbaars, aal, zoetwaterkreeft, baars en karper.

Onderwaterpark Bussloo
Daarnaast is er een onderwaterpark waar allerlei objecten te bekijken zijn. De aanwezige kunstmatige objecten zijn middels lijnen onderling verbonden. De lijn bevindt zich vanaf de trap bij de Schurinkshof (tussen golfbaan en restaurant De Middelburg) op zes meter diepte. U vindt hier de volgende objecten:
- Grote personenbus (ca. 50 zitplaatsen)
- Bushalte
- Vlonder
- Bandenrif
- Bootwrakje
- Autowrakje
- Onderwaterhuis
- Buizenrif

Onderwaterkaart van Bussloo
Van Bussloo is een onderwaterkaart beschikbaar. Ga naar: https://mapsengine.google.com/map/viewer?hl=nl&authuser=0&mid=zqYm13d9edzw.kQJrDHOmYCz0 voor de meest actuele kaart (wordt steeds bijgewerkt).     

Duikcursus
Altijd al een keer willen leren duiken? Verschillende duikverenigingen en duikscholen geven cursussen op recreatiegebied Bussloo. Voor een overzicht van verenigingen kunt u kijken op de website van de Nederlandse Onderwatersport Bond: www.onderwatersport.org.

Geven van duikcursussen (voor verenigingen, duikclubs)
Wanneer u als duikschool of duikvereniging de recreatiegebieden van Leisurelands wilt gebruiken voor het geven van duikcursussen dient u hiervoor toestemming aan te vragen bij ons. U ontvangt dan een ontheffing op basis van het Terreinreglement voor het hele jaar voor alle recreatiegebieden.

De kosten bedragen per jaar:

  • € 35 voor niet-commerciële instellingen zoals duikverenigingen
  • € 80 voor commerciële instellingen zoals duikscholen

Deze kosten zijn exclusief 21% BTW.
Om een toestemming aan te vragen stuurt u een e-mail naar infoleisurelands.nl.

Nachtduiken
Altijd al een keer de unieke ervaring van een nachtduik willen meemaken? Dat kan op recreatiegebied Bussloo.
Normaliter is het recreatiegebied na 22.00 uur niet meer toegankelijk. Alleen voor kleine groepen (maximaal vier personen) wordt, na aanvraag, een toestemming gegeven voor een nachtduik.  U kunt gratis toestemming aanvragen door tijdens werkdagen voor 12.00 uur een e-mail sturen naar infoleisurelands.nl met daarin de namen van de deelnemers, de datum en verwachte tijd van aanwezigheid. U ontvangt zo spoedig mogelijk een toestemming per e-mail retour. Deze dient u bij controle te kunnen laten zien.

Houdt u er rekening mee dat na 22.00 uur u het recreatiegebied niet per auto kunt betreden (de automatische ingaande slagbomen zijn dan buiten werking). U dient dus voor 22.00 uur te arriveren of voor alternatief vervoer te kiezen. Het recreatiegebied verlaten via de uitgaande slagbomen is te allen tijde mogelijk middels een uitrijkaart of parkeerpas van Leisurelands.