Berendonck

Nieuwe toiletgebouwen Berendonck en Mookerplas

14-01-2019

Afbeelding: impressie nieuw toiletgebouw

Op de recreatiegebieden Berendonck en Mookerplas worden nieuwe toiletgebouwen gerealiseerd. De huidige toiletgebouwen zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. De aannemer probeert de overlast voor recreanten tot een minimum te beperken. De werkzaamheden zijn, als het weer meezit, op Berendonck eind februari en op Mookerplas medio / eind maart afgerond.

Mookerplas
In navolging op het nieuwe toiletgebouw bij de botenhelling op Mookerplas komt er bij de Grote Siep eveneens een nieuw toiletgebouw. Het nieuwe toiletgebouw is ter vervanging van de toiletgebouwen de Zevenbergen en Kiste Trui en komt op een meer centrale locatie op het terrein te staan. De fundering wordt in de week van 14 januari gestort en de plaatsing en afwerking vinden naar verwachting medio februari plaats. Als het weer meezit, zijn de werkzaamheden medio / eind maart afgerond.

Berendonck
Op Berendonck is de fundering reeds gestort en hier wordt in de week van 14 of van 21 januari gestart met de plaatsing en afwerking. De verwachte oplevering is, als het weer gunstig is, eind februari. Op Berendonck komen in totaal drie nieuwe toiletgebouwen waarvan één op het nieuwe (nog aan te leggen) naturistenstrand.

De nieuwe toiletgebouwen zijn vervaardigd van duurzame prefab betonelementen met een anti-graffitticoating. Ook zijn ze voorzien van een 'elk-weertype-toilet' met een verwarmingselement. Zodoende is er ook met vorst altijd één toilet te gebruiken. De huidige toiletgebouwen worden nu in het laagseizoen gesloten omdat het water, in verband met bevriezingsgevaar van de leidingen, wordt afgesloten.

Na de bouw van de nieuwe gebouwen worden de oude toiletgebouwen gesloopt.