Berendonck

Bestaande hondenwandelroute Berendonck aangepast d.m.v. hoogseizoen-hondenwandelpad

04-05-2020

In het hoogseizoen zijn honden op Berendonck toegestaan op een aangewezen gedeelte waarbij bezoekers een rondje met de hond kunnen wandelen. Bezoekers mogen in het hoogseizoen met hun hond(en) niet het strand op. Sinds de aanleg van Thermen Berendonck is er een toegangsweg gekomen en is de padenstructuur gewijzigd. Dat betekent dat hondenwandelaars op een gegeven moment moeten omlopen via de toegangsweg van de thermen om weer bij de parkeerplaats te komen. De toegangsweg kan op momenten druk zijn waardoor het onveilig aan voelt. 

Er is daarom gekeken of wij de situatie voor hondenwandelaars in het hoogseizoen kunnen verbeteren zodat dit de veiligheid ten goede komt. Er is gekozen om een pad achterlangs te creëren, waarbij wandelaars hun weg kunnen vervolgen op een apart (uitgezet) pad langs het strandgedeelte. Vervolgens kom je weer uit op de parkeerplaatsen bij de hoofdingang. Hiermee komen we hondenwandelaars in het hoogseizoen tegemoet.

Voor het hondenwandelpad in het hoogseizoen geldt dat honden aangelijnd moeten zijn en dat je op het pad moet blijven. Dit geldt alleen voor het hoogseizoen en niet voor het laagseizoen (1 oktober - 1 mei) als honden weer welkom zijn op het hele recreatiegebied.