Berendonck

Nieuws

05-09-2019

Start laagseizoen op 1 oktober

Op dinsdag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2020. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in.

Lees meer

27-08-2019

Strong Viking Family Obstacle Run op Berendonck 7 en 8 september

Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 vindt de Strong Viking Family Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft de Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s.

Lees meer

26-06-2019

Bestrijding eikenprocessierups op recreatiegebieden

Op veel van de recreatiegebieden van Leisurelands en op de wegen en fietspaden rondom is de eikenprocessierups gesignaleerd. Als gevolg van het mooie voorjaar en de mooie zomer van vorig jaar is de uitbraak van deze rups groter en eerder dan andere jaren. Naar aanleiding hiervan heeft Leisurelands in het voorjaar preventief bestreden. Ondanks de preventieve bestrijding is de processierups op veel gebieden alsnog aanwezig. Leisurelands bestrijdt de rupsen op dit moment actief. Leisurelands adviseert bezoekers alert te zijn. Goed om te weten is dat het geen zwemmersjeuk betreft.

Lees meer

25-06-2019

Duikteam de Kaaiman opent eerste onderwater-escaperoom ter wereld op Berendonck

Duikteam de Kaaiman opende deze maand de eerste onderwater-escaperoom ter wereld op Berendonck. Op 18 meter diepte bevindt zich het onderwaterhuis, waar duikers verschillende vraagstukken in en rondom moeten oplossen. Sinds de opening stromen de aanmeldingen van teams binnen, ook vanuit het buitenland.

Lees meer

22-05-2019

Strong Viking Obstacle Run - Water edition - 15 en 16 juni op Berendonck

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 vindt de ‘Water Edition’ van de Strong Viking Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s. 

Lees meer

10-05-2019

Berendonck klaar voor de zomer! (feestelijke opening nieuwe faciliteiten)

Op 9 mei jl. zijn onder het toeziend oog van zo’n 30 belangstellenden door wethouder Nick Derks, directrice naturistenfederatie Christine Kouman, voorzitter hengelsportfederatie Bennie van Til en Leisurelands directeur Erik Droogh diverse nieuwe faciliteiten op recreatiegebied Berendonck geopend. Het betreft de nieuwe toiletgebouwen, de visstekken en het naturistenstrand. Door alle nieuwe ontwikkelingen op Berendonck, zo ook de komst van Thermen Berendonck, was het hoog tijd voor een feestelijke opening. Iedereen is van harte welkom om hiervan gebruik te komen maken.

Lees meer

08-05-2019

Bereikbaarheid recreatiegebied Berendonck tijdens Emporium

Op zaterdag 25 mei aanstaande vindt dancefestival Emporium plaats op recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Het festival begint om 12.00 uur en duurt tot 0.00 uur ’s avonds. De organisator, Matrixx Events, verwacht 30.000 bezoekers. Deze zaterdag is het recreatiegebied niet toegankelijk voor dagrecreanten. Tijdens de op- en afbouw is Berendonck grotendeels niet toegankelijk.

Lees meer

02-05-2019

Voordelig parkeren? Bestel een parkeerpas!

De voorverkoopactie van de parkeerpas van het seizoen 2019-2020 is geëindigd. Niet getreurd, want de parkeerpas is nog altijd voordelig te bestellen via de webshop. Als u tot en met 30 april 2020 vaker één of meerdere recreatiegebieden bezoekt, is het vaak voordeliger om een parkeerpas aan te schaffen dan per keer een uitrijkaart op het terrein te kopen. Daarnaast is een parkeerpas handig in het gebruik en hoeft u niet in de rij te gaan staan om een uitrijkaart te kopen.

Lees meer

01-05-2019

Wellnessresort Thermen Berendonck is geopend!

Op recreatiegebied Berendonck is op 1 mei wellnessresort Thermen Berendonck geopend. Op 30 april opende burgemeester Verheijen van de gemeente Wijchen officieel én feestelijk de deuren van het gloednieuwe resort. Gasten zijn van harte welkom om te genieten van een wellnesservaring in oosterse sferen.

Lees meer

23-04-2019

Woensdag 1 mei hoogseizoen van start op Leisurelands recreatiegebieden

Met het mooie paasweekend nog vers in het geheugen gaat op woensdag 1 mei het hoogseizoen officieel van start op de recreatiegebieden van Leisurelands: Berendonck, Bussloo, Groene Heuvels, Hambroekplas, Heerderstrand, Hilgelo, Kievitsveld, Mookerplas, Slingeplas, Strand Horst, Strand Nulde, Stroombroek, Surfoever Hoge Bijssel, Wylerbergmeer, Zandenplas en Zeumeren. Er is hard gewerkt om de recreatiegebieden gereed te krijgen voor het hoogseizoen dat loopt tot 1 oktober. 

Lees meer