Berendonck

Nieuws

02-10-2018

Graffitispuiter Berendonck bestraft

In 2017 werd recreatiegebied Berendonck geteisterd door (een) graffitispuiter(s). Gebouwen, bebording en andere zaken moesten het ontgelden. In november 2017 werd een graffitispuiter op heterdaad betrapt door medewerkers van Leisurelands. Op 2 oktober 2018 kwam de zaak voor bij de rechter. De dader heeft schuld bekend en berouw getoond en komt er van af met een voorwaardelijke werkstraf en een geldboete. Terreineigenaar Leisurelands gaat echter voor duizenden euro’s het schip in. 

Lees meer

25-09-2018

Start laagseizoen op 1 oktober

Op maandag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start op de recreatiegebieden van Leisurelands. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2019. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in. 

Lees meer

04-09-2018

Laagseizoenactie parkeerpas van start!

Bestel nu extra voordelig de parkeerpas van het seizoen 2018-2019 tijdens de laagseizoenactie (najaarsactie). Deze parkeerpas is geldig van 1 oktober 2018 tot en met 30 april 2019. Ideaal dus als u in het laagseizoen de recreatiegebieden van Leisurelands veelvuldig bezoekt. Tijdens de laagseizoenactie kost de parkeerpas slechts € 32,50. Voor deze actie geldt: op = op!

Lees meer

28-08-2018

Barbecueën op kolen weer toegestaan

Sinds 24 juli j.l. was er een verbod op het barbecueën op hout, houtskool of briketten op de recreatiegebieden van Leisurelands in verband met droogte. Barbecueën op gas was wel toegestaan. Inmiddels is fase 1 door de veiligheidsregio (brandweer) ingesteld waardoor er weer gebarbecued mag worden op kolen e.d.

Lees meer

24-08-2018

Strong Viking Family Obstacle Run 8 en 9 september op Berendonck

Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 vindt de Strong Viking Family Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft de Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s.

Lees meer

24-07-2018

Barbecueën? Neem uw gasbarbecue mee!

De recreatiegebieden van Leisurelands lenen zich bij uitstek voor een gezellige barbecue. In verband met de droogte is het vanaf heden alleen nog toegestaan om te barbecueën op gas. De veiligheidsregio (brandweer) heeft fase 2 toegekend waardoor koken op vaste brandstoffen zoals hout, houtskool of briketten verboden is.

Lees meer

06-07-2018

Kidspret op Berendonck 11 t/m 15 juli

Kom van woensdag 11 tot en met zondag 15 juli naar Berendonck voor het springkussenfestival Kidspret! Een outdoor editie waar heel veel springkussens zijn waarop je kunt springen, klauteren en kunt glijden. Voor de kleintjes zijn er peuterkussens aanwezig naast het horeca-plein. Verder is er nog een game-area met de laatste games op Playstation 4 en Nintendo Switch.

Lees meer

22-06-2018

Succesvol jaar voor jubilerend Leisurelands in 2017 (jaarverslag)

Met bijna zes miljoen bezoekers boekte Leisurelands een positief resultaat in 2017. We timmeren hard aan de weg voor de verdere professionalisering en ons te positioneren als één van de belangrijkste spelers in de vrijetijdssector. Zowel direct als indirect levert Leisurelands hiermee een bijdrage aan de leefbaarheid en vrijetijdsbesteding in de regio waarin zij actief is. 2017 was tevens een bijzonder jaar omdat we ons 55-jarig bestaan vierde.

Lees meer

08-06-2018

Strong Viking Obstacle Run (Water Edition) 23 en 24 juni op Berendonck

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 vindt de ‘Water Edition’ van de Strong Viking Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s.

Lees meer

25-05-2018

Ook direct na Emporium geen strandbezoek Berendonck

Op zaterdag 26 mei vindt dancefestival Emporium plaats op Berendonck. Het recreatiegebied is dan in zijn geheel afgesloten voor dagrecreatie. De golfbaan (BurgGolf) en Restaurant Magnolia's blijven wel bereikbaar. Ook na Emporium, op zondag 27 mei, is Berendonck nog afgesloten voor strandbezoek. De waterskibaan is zondag 27 mei wel weer bereikbaar. De organisator van het festival doet er alles aan om het strand na Emporium weer zo spoedig mogelijk op te leveren. In ieder geval is het gehele recreatiegebied vanaf donderdag 31 mei weer toegankelijk voor dagrecreatie. Verwijzingen staan ter plekke met bebording aangegeven.

Lees meer