Berendonck

Duiken

Als u van duiken houdt, zit u goed op recreatiegebied Berendonck! Onder de waterspiegel treft u een unieke wereld aan. Voor duikers is dit gebied een echt onderwaterparadijs, vanwege de grote diepte en de bijzondere onderwaterwereld. 

Let op: er gelden speciale regels voor nachtduiken en het geven van duikcursussen. Deze treft u onderaan deze pagina aan.

Onderwaterpark Berendonck
Objecten die onder water te vinden zijn:
- Rioolbuizen
- 3 Autowrakken
- Duikklok
- Kajuitboot
- Onderwaterhuis

Onderwaterhuis Aquavilla Berendonck 
Berendonck biedt een uniek "onderwaterhuis", waar u uw persluchtfles niet nodig hebt. Dit onderwaterhuis is een op poten geplaatste zeecontainer die is voorzien van ramen, verlichting, intercom en luchttoevoer. Doordat er van buitenaf lucht in het huis wordt gepompt kan er in het onderwaterhuis zonder apparatuur worden rondgelopen. Binnen staat een tafeltennistafel en er kan gesproken worden met mensen op de kant. Een leuke ervaring op zo'n 15 meter diepte. Verenigingen kunnen een afspraak maken voor een bezoekje aan 'Aquavilla'. Duikers die gebruik willen maken van dit "onderwaterhuis" dienen contact op te nemen met Duikteam de Kaaiman, tel: 024-3772888. Meer informatie over de duikclub kunt u vinden op www.kaaiman.nl

Duikcursus
Altijd al een keer willen leren duiken? Verschillende duikverenigingen en duikscholen geven cursussen op recreatiegebied Berendonck. Kijk op de website van Duikteam de Kaaiman: www.kaaiman.nl of voor een overzicht van verenigingen op de website van de Nederlandse Onderwatersport Bond: www.onderwatersport.org

Geven van duikcursussen (voor verenigingen, duikclubs)
Wanneer u als duikschool of duikvereniging de recreatiegebieden van Leisurelands wilt gebruiken voor het geven van duikcursussen dient u hiervoor toestemming aan te vragen bij ons. U ontvangt dan een ontheffing op basis van het Terreinreglement voor het hele jaar voor alle recreatiegebieden.

De kosten bedragen per jaar:

  • € 35 voor niet-commerciële instellingen zoals duikverenigingen
  • € 80 voor commerciële instellingen zoals duikscholen

Deze kosten zijn exclusief 21% BTW.
Om een toestemming aan te vragen stuurt u een e-mail naar infoleisurelands.nl. 

Nachtduiken
Altijd al een keer de unieke ervaring van een nachtduik willen meemaken? Dat kan op recreatiegebied Berendonck.
Normaliter is het recreatiegebied na 22.00 uur niet meer toegankelijk. Alleen voor kleine groepen (maximaal vier personen) wordt, na aanvraag, een toestemming gegeven voor een nachtduik.  U kunt gratis toestemming aanvragen door tijdens werkdagen voor 12.00 uur een e-mail sturen naar infoleisurelands.nl met daarin de namen van de deelnemers, de datum en verwachte tijd van aanwezigheid.  U ontvangt zo spoedig mogelijk een toestemming per e-mail retour. Deze dient u bij controle te kunnen laten zien. 

Houdt u er rekening mee dat na 22.00 uur u het recreatiegebied niet per auto kunt betreden (de automatische ingaande slagbomen zijn dan buiten werking). U dient dus voor 22.00 uur te arriveren of voor alternatief vervoer te kiezen. Het recreatiegebied verlaten via de uitgaande slagbomen is te allen tijde mogelijk middels een uitrijkaart of parkeerpas van Leisurelands.