Nieuws

24-03-2015

Laanbeplanting Rhederlaag

De komende dagen plant terreineigenaar Leisurelands zo’n 65 bomen op het Bahrsche Strand van recreatiegebied Rhederlaag in Lathum. De bomen komen in strakke rijen te staan waardoor ze een fraai en herkenbaar karakter vormen. Het gaat om esdoorns die nabij de entree en op de parkeerplaatsen komen te staan. De laanbeplanting draagt hierdoor bij aan het duurzame en parkachtige karakter van Rhederlaag. De werkzaamheden zijn begin april afgerond.

Lees meer

24-03-2015

Strong Viking Run - Mud Edition op Berendonck

Op zaterdag 28 maart aanstaande vindt de ‘Mud Edition’ van de Strong Viking Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck te Wijchen. Het is een populaire hindernissenloop met duizenden deelnemers. Tijdens het evenement blijft de Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede de golfbaan van BurgGolf Wijchen en Restaurant Magnolia’s.

Lees meer

19-03-2015

Parkeergeld betalen alleen met PIN op Bussloo

Op recreatiegebied Bussloo zijn de werkzaamheden in volle gang voor het implementeren van het nieuwe parkeersysteem. Bij het nieuwe systeem geldt dat men bij het uitrijden een uitrijkaart of een parkeerpas van Leisurelands nodig heeft. De uitrijkaarten zijn te koop bij de automaten op het gebied. Hier kan men alleen met PIN betalen. De mogelijkheid om contant te betalen is komen te vervallen. De werkzaamheden voor alle in- en uitgangen op Bussloo zijn voor het seizoen 1 mei 2015 afgerond.

Lees meer

19-03-2015

Laanbeplanting recreatiegebied Stroombroek

Sinds woensdag 18 maart is Leisurelands van start gegaan op recreatiegebied Stroombroek met de herinrichting en beplanting van bomen langs de toegangsweg en op de parkeerplaats. De bomen komen in strakke rijen te staan waardoor ze een fraai en herkenbaar karakter vormen. De werkzaamheden duren circa een maand. Het recreatiegebied blijft tijdens deze periode gewoon bereikbaar.

Lees meer

18-03-2015

Laanbeplanting Zeumeren draagt bij aan duurzaam karakter recreatiegebied

De komende dagen plant terreineigenaar Leisurelands zo’n 70 bomen op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen. De bomen komen in strakke rijen te staan waardoor ze een fraai en herkenbaar karakter vormen. Het gaat om platanen die een mooie entree creëren van het recreatiegebied. De laanbeplanting draagt hierdoor bij aan het duurzame en parkachtige karakter van Zeumeren. De werkzaamheden zijn eind maart afgerond.

Lees meer

16-03-2015

Ondergrondse vuilopslag op recreatiegebied Hilgelo

Vanaf maandag 16 maart plaatst Leisurelands Velinbakken op recreatiegebied Hilgelo. \r\nDe recreatiegebieden van Leisurelands zijn al jaren voorzien van het gesloten opslagsysteem voor afval. De vijf recreatiegebieden in de Achterhoek en Liemers, Stroombroek, Hilgelo, Nevelhorst, Hambroekplas en Slingeplas, zijn in 2013 overgenomen door Leisurelands (voorheen RGV). Op de gebieden Stroombroek, Hambroekplas en Slingeplas plaatst Leisurelands het afvalsysteem gedurende 2015.

Lees meer

13-03-2015

Leisurelands schenkt rode beuken aan aandeelhouders

In verband met de naamswijziging van RGV naar Leisurelands heeft het recreatiebedrijf onlangs aan alle aandeelhouders een rode beuk geschonken. De aandeelhouders van Leisurelands zijn 35 gemeenten. Per gemeente plant Leisurelands daarom de komende tijd een rode beuk binnen de betreffende gemeente. De aftrap werd onlangs genomen op recreatiegebied Zeumeren waar een rode beuk werd geplant.

Lees meer

06-03-2015

Nieuw parkeersysteem op Bussloo

De komende weken wordt op Bussloo hard gewerkt aan een nieuw parkeersysteem. Het huidige systeem wordt door een nieuw systeem vervangen waarbij men het parkeergeld achteraf betaald. Nu is dit nog vooraf. Tijdens deze werkzaamheden zijn enkele ingangen een paar dagen afgesloten. Ter plekke staat dit met bebording aangeduid zodat u een andere ingang op Bussloo kunt nemen. De uitvoerder probeert de overlast tot een minimum te beperken.

Lees meer

05-03-2015

Leisurelands is de nieuwe naam van RGV

Met veel trots presenteren wij u onze nieuwe naam: Leisurelands.\r\nLeisurelands is sinds 4 maart jl. de nieuwe handelsnaam van RGV. Leisurelands past bij het product dat wij bieden en onze strategie om een innovatieve, kwalitatief hoogstaande, professionele, betrouwbare en duurzame onderneming te zijn.\r\nLeisurelands is de nieuwe corporate naam. Voor de consument blijven de namen van de recreatiegebieden het belangrijkst. Deze wijzigen daarom niet.

Lees meer

06-02-2015

Ruim 3,7 miljoen bezoekers op recreatiegebieden Leisurelands

2014 gaat de boeken in als een goed recreatiejaar voor de recreatiegebieden van Leisurelands. 3.784.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar de negentien gebieden. 2014 resulteerde in 23 zomerse- en 2 tropische dagen. Terwijl augustus erg nat en koud was kwam het zomergevoel in september en oktober weer terug. Hierdoor waren zowel het voor- als het najaar erg aangenaam. Door dit lange recreatieseizoen kwamen dit jaar meer bezoekers dan in 2013. De toename van het aantal bezoekers is ook te danken aan de toevoeging van vijf recreatiegebieden sinds eind 2013.

Lees meer