Nieuws

06-05-2015

Open Dag Groene Heuvels 16 mei a.s.

Op zaterdag 16 mei aanstaande organiseren de ondernemers op en nabij recreatiegebied Groene Heuvels gezamenlijk een open dag voor iedereen die een kijkje wil nemen wat dit recreatiegebied te bieden heeft. De laatste jaren is Groene Heuvels uitgebreid met meerdere activiteiten en stellen de ondernemers hun deuren open. De Open Dag is gratis toegankelijk van 10.00 tot 16.00 uur.

Lees meer

30-04-2015

Hoogseizoen 1 mei van start op recreatiegebieden

Op vrijdag 1 mei 2015 gaat het hoogseizoen officieel van start op de 20 recreatiegebieden van Leisurelands op de Veluwe, rondom Nijmegen en in de Achterhoek en Liemers. Er is hard gewerkt om de recreatiegebieden gereed te krijgen voor het hoogseizoen dat loopt tot 1 oktober. Het bezoek aan de recreatiegebieden is gratis, alleen voor het parkeren betaalt u parkeergeld.

Lees meer

13-04-2015

18 en 19 april recreatiegebied Bussloo decor van ANWB lentedagen

In het weekend van 18 en 19 april aanstaande organiseert ANWB voor het eerst de ANWB lentedagen op recreatiegebied Bussloo. Dit evenement is het startschot van het buitenseizoen. Beide dagen is het evenement te bezoeken van 10.00 – 17.00 uur. Er worden ca. 20.000 bezoekers verwacht. Vanaf 13 april start de opbouw van het evenement op deelgebied ’t Gorsselaar aan de noordwest zijde van het recreatiegebied. Bussloo blijft gewoon beschikbaar voor dagrecreatie.

Lees meer

10-04-2015

Heerderstrand woensdagochtend 15 april afgesloten voor autoverkeer

Op woensdag 15 april a.s. is recreatiegebied Heerderstrand van 07.00 uur tot ca. 14.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Reden is dat er asfalteringswerkzaamheden plaats vinden in verband met de installatie van een nieuw parkeersysteem op Heerderstrand. Voor fietsers blijft Heerderstrand wel bereikbaar. Pitch & Putt Golf is tijdens deze werkzaamheden niet bereikbaar voor autoverkeer.

Lees meer

07-04-2015

Testperiode hondenwandelroute op Stroombroek verlengd

Vorig jaar na het invoeren van een algeheel hondenverbond op recreatiegebied Stroombroek tijdens het hoogseizoen, 1 mei tot 1 oktober, hield het de gemoederen flink bezig. Om die reden besloot Leisurelands, eigenaar van het recreatiegebied om 2014 bij wijze van proef, tijdens het hoogseizoen, de honden uitsluitend toe te staan op de daarvoor gemarkeerde hondenwandelroute. De evaluatie van de proef uit 2014 verliep goed. Om die reden besluit Leisurelands om de proef opnieuw uit te voeren in 2015.

Lees meer

03-04-2015

Ondergrondse vuilopslag Stroombroek

Op donderdag 2 april is Leisurelands gestart met het plaatsen van Velinbakken op recreatiegebied Stroombroek. De recreatiegebieden van Leisurelands zijn al jaren voorzien van het gesloten opslagsysteem voor afval. De vijf recreatiegebieden in de Achterhoek en Liemers, Stroombroek, Hilgelo, Nevelhorst, Hambroekplas en Slingeplas, zijn in 2013 overgenomen door Leisurelands (voorheen RGV). Op recreatiegebied Hilgelo zijn de Velinbakken onlangs geplaatst en gedurende 2015 plaatst Leisurelands het afvalsysteem ook op de gebieden Hambroekplas en Slingeplas.

Lees meer

03-04-2015

Oproep aan provincie Gelderland: blijf bij afspraken

Gelders Particulier Grondbezit, Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Leisurelands roepen de provincie Gelderland op werk te maken van het beleid dat de afgelopen jaren in gezamenlijkheid is opgesteld en geen nieuwe avonturen aan te gaan, zoals de poging om de Veluwe als geheel bij UNESCO als werelderfgoed te laten registreren.

Lees meer

01-04-2015

Mega Piraten Festijn op Zeumeren

Op vrijdag 10 april a.s. vindt de vijfde editie van het Mega Piraten Festijn plaats op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen/ Barneveld. Met diverse artiesten zoals Jan Smit, Marianne Weber, Koos Alberts, Jannes, Sieneke, Tim Douwsma en Monique Smit wordt het een muzikaal festijn! Tijdens de op- en afbouw is recreatiegebied Zeumeren, evenals Paviljoen Zeumeren (Shortgolf) en SchatEiland Zeumeren gewoon bereikbaar. De organisatie van het Mega Piraten Festijn verwacht zo’n 8.000 bezoekers.

Lees meer

01-04-2015

PP Golf Bussloo begint aan jubileumjaar

Op 27 augustus 2015 bestaat PP Golf Bussloo al weer tien jaar. PP verwijst naar de Engelse term Pay&Play en dat dekt veel meer de lading: iedereen is welkom voor een leuke activiteit. Ooit begonnen met uitsluitend 18 holes Pitch&Putt. Tien jaar later biedt het bedrijf een variëteit aan activiteiten aan. Reden voor een naamswijziging en ook opzetten eigen nieuwe website. Het jubileum zal breed gevierd worden. Er komen verlotingen, er zijn jubileumaanbiedingen, er komt een speciaal Pitch&Putt-toernooi en nog veel meer. Dit jaar verwacht PP Golf Bussloo ook de 250.000e bezoeker te mogen verwelkomen. Reden dus voor een dubbel feest.

Lees meer

27-03-2015

Paasactiviteiten Bussloo eerste paasdag

Op zondag 5 april 2015, eerste paasdag, organiseert ‘Outdoorcentrum Bussloo’ / kiosk ‘De Withagen’ leuke paasactiviteiten op recreatiegebied Bussloo. De activiteiten vinden plaats nabij ingang 1 van recreatiegebied Bussloo, bij de horecagelegenheid van Outdoorcentrum Bussloo. Het begint om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Lees meer