Nieuws

23-10-2015

Nieuw parkeersysteem biedt gemak voor bezoekers Hilgelo en Slingeplas

Op de recreatiegebieden Hilgelo in Winterswijk en Slingeplas in Bredevoort zijn de werkzaamheden in volle gang voor de implementatie van een nieuw parkeersysteem. Het huidige systeem wordt door een nieuw systeem vervangen waarbij bezoekers bij vertrek parkeergeld betalen. Nu is dit nog bij aankomst. Het nieuwe parkeersysteem biedt gemak aan de bezoekers van de recreatiegebieden. Files bij de ingaande slagboom behoren tot de verleden tijd en indien men bij aankomst of gedurende de dag een uitrijkaart koopt bij de automaat is de kans op filevorming bij vertrek minimaal. De werkzaamheden zijn eind oktober 2015 afgerond.

Lees meer

07-10-2015

Eerste editie branche-event 'Gastvrij!' groot succes

In samenwerking met Kröller Müller Museum, Molecaten Vakantieparken, Thermen Bussloo en Gastvrij Nederland organiseerde Leisurelands op 24 september jl. de eerste editie van 'Gastvrij!', een branche-event voor topondernemers en topbestuurders uit de gastvrijheidssector. De eerste editie was een groot succes waarbij een gemêleerd gezelschap op topniveau samenkwam. Al met al een toonaangevend branche-event dat jaarlijks terug zal keren op de vierde donderdag van september.

Lees meer

01-10-2015

Bussloo hondenpoep vrij door project ‘pOePGERUIMD staat netjes’.

In het laagseizoen (1 oktober tot 1 mei) zijn de viervoeters weer welkom op alle recreatiegebieden van Leisurelands. Op recreatiegebied Bussloo zijn vorig jaar, op initiatief van Dierenartsenpraktijk De Driehoek, dispensers met gratis hondenpoepzakjes geplaatst. Dit project was bedoeld om hondenbezitters te motiveren de hondenpoep op te ruimen voor een schoon recreatiegebied. Door de grote afname van de zakjes en de positieve reacties komt dit seizoen een vervolg. Vanaf 1 oktober zijn de rode hondenpoepzakjes weer te vinden op het recreatiegebied.

Lees meer

30-09-2015

Feestelijke onthulling van kunstwerk ‘De Visser’ op recreatiegebied Slingeplas

Op maandag 28 september jl. is het kunstwerk ‘De Visser’ op feestelijke wijze onthuld door wethouder Kok van gemeente Aalten. Het kunstwerk symboliseert vrije tijd en ontspanning op het recreatiegebied Slingeplas. ‘De Visser’ is een blikvanger en heeft een prominente plek bij de ingang. Het is het elfde kunstwerk dat Leisurelands plaatst op haar recreatiegebieden.\r\n

Lees meer

25-09-2015

Waterkwaliteit Wylerbergmeer weer goed

De waarschuwing die de provincie instelde voor Wylerbergmeer in verband met blauwalgen op 4 september jl. is op 24 september 2015 weer ingetrokken. Na controle is het zwemwater goed bevonden en het is dus veilig om te zwemmen.

Lees meer

24-09-2015

Hondenseizoen van start op de recreatiegebieden van Leisurelands

De zomer van 2015 kende veel mooie dagen. Op de recreatiegebieden van Leisurelands beleefden duizenden mensen een leuk dagje uit op en aan het water. Op donderdag 1 oktober a.s. start het laagseizoen. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Een lange wandeling of even ravotten op het strand met de viervoeter behoort dan tot de mogelijkheden. Het seizoen voor honden loopt tot en met 30 april 2016.

Lees meer

09-09-2015

Zondag 13 sept. a.s. Groene Heuvels op Stelten

A.s. zondag vindt de leuke markt "Groene Heuvels op Stelten" plaats op recreatiegebied Groene Heuvels in Ewijk. Op deze gezellige braderie zijn tal van marktkramen en tevens leuke activiteiten voor kinderen. Groene Heuvels op Stelten is van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken. De entree is € 2,00 per persoon (inclusief parkeergeld). Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Lees meer

09-09-2015

Waterkwaliteit Slingeplas weer in orde

Op 21augustus jl. stelde de provincie een waarschuwing in voor Slingeplas in verband met blauwalgen. Na de laatste controle is de zwemwaterkwaliteit weer in orde en heeft de provincie de waarschuwing ingetrokken.

Lees meer

04-09-2015

Najaarsactie parkeerpas 1 okt. 2015 t/m 30 apr. 2016 van start

De najaarsactie voor de parkeerpas van 1 oktober 2015 tot en met 30 april 2016 is van start gegaan. Bestel de parkeerpas (of trailerpas) nu extra voordelig via onze webshop voor 24 september a.s. en u heeft hem voor 1 oktober 2015 in huis. Voor deze actie geldt: op = op.

Lees meer

03-09-2015

Waterkwaliteit Hambroekplas weer in orde

Op 19 augustus jl. stelde de provincie een waarschuwing in voor Hambroekplas in verband met blauwalgen. Na de laatste controle is de zwemwaterkwaliteit weer in orde en heeft de provincie de waarschuwing ingetrokken.

Lees meer