Nieuws

26-03-2019

Viertal aangehouden voor inbraak betaalautomaten Rhederlaag

In de nacht van 25 op 26 maart jl. zijn vier mannen aangehouden door de politie nadat zij diverse betaalautomaten op recreatiegebied Rhederlaag hadden opengebroken. Rhederlaag werd al enige tijd geteisterd door inbraken. Er is contant geld buit gemaakt. Terreineigenaar Leisurelands heeft daarnaast duizenden euro’s aan inbraakschade.

Lees meer

20-03-2019

Omleiding Strand Horst i.v.m. werkzaamheden A28 in april

In april is de afslag Harderwijk-Zuid (de afslag naar recreatiegebied Strand Horst) twee weekenden afgesloten in verband met wegwerkzaamheden aan de A28 vanuit noordelijke richting. Strand Horst blijft bereikbaar via een omleidingsroute. Rijkswaterstaat heeft de weekendafsluitingen ingesteld.

Lees meer

15-03-2019

Strong Viking Obstacle Run (mud edition) op Berendonck op 30 en 31 maart

Op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 vindt de ‘Mud Edition’ van de Strong Viking Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van Waterski & Outdoorcentrum de Berendonck alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s. 

Lees meer

14-03-2019

Gelderse politici kiezen voor een vitaal platteland

Op twaalf maart heeft het verkiezingsdebat Vitaal Platteland in Gelderland plaatsgevonden. Negen politieke partijen zijn in de kapel van Hogeschool van Hall Larenstein met elkaar en het publiek het debat aangegaan over de huidige staat en de toekomst van het buitengebied van Gelderland.

Lees meer

12-03-2019

Sluiting kinderbad Stroombroek

Na jarenlang dienst te hebben gedaan op zomerse dagen voor de jongste bezoekers van Stroombroek komt er een einde aan het kinderbad. Het kinderbad is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige wetten en regels. Een complete renovatie en het daarmee voldoen aan nieuwe regelgeving is niet mogelijk waardoor terreineigenaar Leisurelands heeft moeten besluiten heeft het kinderbad te verwijderen. De werkzaamheden zijn vandaag gestart en zullen op korte termijn zijn afgerond. 

Lees meer

07-03-2019

Win een parkeerpas van het seizoen 2019-2020

Doe mee en win een parkeerpas voor het nieuwe seizoen, geldig van 1 mei 2018 tot 1 mei 2019, via onze Facebookpagina.

Lees meer

06-03-2019

Stemt de Gelderse politiek voor een vitaal platteland in Gelderland?

20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Op 12 maart organiseren LTO-Noord, Gelders Particulier Grondbezit, Leisurelands, Nationaal Park de Hoge Veluwe en RECRON een Gelderse verkiezingsdebat over het belang en de waarde van een vitaal platteland. Deze organiserende partijen vragen aan de Gelderse politieke partijen om zich in te zetten voor een samenhangend provinciaal beleid voor het buitengebied: natuur, landschap, cultureel erfgoed, landbouw, recreatie en ondernemen. Tijdens het verkiezingsdebat wordt hier scherp op ingegaan.

Lees meer

21-02-2019

Renovatie Weg door de Berendonck

Vanaf maandag 25 februari tot ongeveer eind maart wordt de Weg door de Berendonck gerenoveerd. De weg is door veroudering in slechte staat. De weg wordt gedeeltelijk verbreed en krijgt een volledig nieuwe verhardingsconstructie. De aannemer probeert de overlast tot een minimum te beperken. Berendonck blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor bezoekers.

Lees meer

15-02-2019

Elektrisch quadrijden bij Fundustry op Strand Horst

Fundustry, vooral bekend van de paintballactiviteiten op Strand Horst, gaat uitbreiden met elektrisch quadrijden. De uitbreiding van het terrein is succesvol afgerond en na afstemming met Leisurelands kan er nu gestart worden. 

Lees meer

13-02-2019

Elektrisch quadrijden bij Fundustry op Groene Heuvels

Fundustry, vooral bekend van de paintballactiviteiten en het klimpark op recreatiegebied Groene Heuvels, gaat uitbreiden met elektrisch quad rijden. De vergunningsprocedures zijn in 2018 afgerond en er kan nu gestart worden. 

Lees meer