Nieuws

04-09-2018

Laagseizoenactie parkeerpas van start!

Bestel nu extra voordelig de parkeerpas van het seizoen 2018-2019 tijdens de laagseizoenactie (najaarsactie). Deze parkeerpas is geldig van 1 oktober 2018 tot en met 30 april 2019. Ideaal dus als u in het laagseizoen de recreatiegebieden van Leisurelands veelvuldig bezoekt. Tijdens de laagseizoenactie kost de parkeerpas slechts € 32,50. Voor deze actie geldt: op = op!

Lees meer

28-08-2018

Barbecueën op kolen weer toegestaan

Sinds 24 juli j.l. was er een verbod op het barbecueën op hout, houtskool of briketten op de recreatiegebieden van Leisurelands in verband met droogte. Barbecueën op gas was wel toegestaan. Inmiddels is fase 1 door de veiligheidsregio (brandweer) ingesteld waardoor er weer gebarbecued mag worden op kolen e.d.

Lees meer

27-08-2018

Zondag 2 september a.s. voor gedeelte Groene Heuvels geen duikactiviteiten mogelijk

Op zondag 2 september is een gedeelte van recreatiegebied Groene Heuvels in verband met het evenement "Titan Swim" niet toegankelijk voor duikers en strandbezoekers. In verband met de veiligheid kan in een deel van de plas niet worden gedoken / gezwommen. Duikers en strandbezoekers kunnen terecht op parkeerplaats B en C en daar te water gaan voor duikactiviteiten.

Lees meer

24-08-2018

Strong Viking Family Obstacle Run 8 en 9 september op Berendonck

Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 vindt de Strong Viking Family Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft de Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s.

Lees meer

23-08-2018

13e editie Ground Zero Festival 1 september op Bussloo

Op zaterdag 1 september aanstaande organiseert UDC Events in samenwerking met Multigroove voor de dertiende keer Ground Zero Festival op recreatiegebied Bussloo. Het evenement vindt plaats van 21.00 uur ’s avonds tot 7.00 uur ’s ochtends. Er worden 20.000 bezoekers verwacht. Vanaf maandag 27 augustus start de opbouw van het evenement op locatie ’t Gorsselaar aan de noordwestzijde van het recreatiegebied. Bussloo blijft gewoon beschikbaar voor dagrecreatie.

Lees meer

14-08-2018

Zwemwater Strand Horst en Strand Nulde weer goed

Sinds 25 juli j.l. had de provincie Gelderland in verband met zwemmersjeuk een waarschuwing ingesteld voor het zwemwater van de recreatiegebieden Strand Nulde en Strand Horst. De waarschuwing is vandaag (15 augustus) weer ingetrokken. Het zwemwater is gecontroleerd en het is veilig om te zwemmen. De status van het zwemwater is daarom weer goed.

Lees meer

14-08-2018

Waarschuwing zwemwater Hambroekplas i.v.m. blauwalgen

Per 13 augustus 2018 is door de provincie Gelderland een waarschuwing ingesteld voor het zwemwater van recreatiegebied Hambroekplas in verband met blauwalgen. Zwemmen is nog wel toegestaan, maar u loopt kans op huidirritatie en maag- en darmklachten.

Lees meer

04-08-2018

Voorzichtigheid geboden bij gebruik botenhelling Rhederlaag door lage waterstand

In verband met de lage waterstand is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van de botenhelling op Rhederlaag. Door de lage waterstand bleven bij sommige gebruikers de wielen achter de betonplaat van de helling vastzitten waardoor het niet lukte om boten naar boven te halen. Als tijdelijke oplossing zijn vandaag door een loonbedrijf rijplaten neergelegd. Het gebruik van de botenhelling is te allen tijde op eigen risico. Dat geldt uiteraard ook nu er rijplaten zijn neergelegd. Voorzichtigheid blijft dus geboden.

Lees meer

01-08-2018

Geen reden tot paniek: zwemwaterkwaliteit Zeumeren is goed

Op de website van het AD is een bericht verschenen dat er blauwalg zou zijn aangetroffen op recreatiegebied Zeumeren. Dit bericht is echter niet waar. De zwemwaterkwaliteit van Zeumeren is goed. Afgelopen maandag, 30 juli 2018, is er nog bemonsterd en hieruit is gebleken dat het zwemwater goed is.

Lees meer

25-07-2018

Waarschuwing voor zwemwater Strand Horst en Strand Nulde i.v.m. zwemmersjeuk

In verband met een reeks meldingen van zwemmersjeuk heeft de provincie Gelderland een waarschuwing ingesteld per 25 juli 2018 voor het zwemwater van recreatiegebied Strand Nulde. Zwemmen is nog wel toegestaan, maar u loopt kans op zwemmersjeuk. Zwemmersjeuk is vervelend, maar niet gevaarlijk voor de gezondheid. 

Lees meer