Nieuws

29-05-2020

Aangepaste openingstijden Zeumeren: gesloten tijdens Pinksterweekend en vanaf 2 juni dagelijks open tot 18.00 uur

Om herhaling van de problemen tijdens het drukke Hemelvaartweekend te voorkomen hebben Leisurelands - terreineigenaar van recreatiegebied Zeumeren - en de gemeente Barneveld overleg gevoerd over aanpassingen van de openstelling van het gebied. Er zijn afspraken gemaakt over de openingstijden en het toezicht. Alleen op die manier kan Zeumeren geopend blijven en krijgen we samen corona onder controle. Leisurelands vraagt bezoekers om begrip.

Lees meer

26-05-2020

Zwemwaterkwaliteit Slingeplas weer goed

Per 26 mei 2020 is het zwemwater van Slingeplas weer goed. Het water is uitgebreid getest door het waterschap en er zijn geen blauwalgen meer aangetroffen. De provincie Gelderland heeft daarom de waarschuwing ingetrokken.

Lees meer

20-05-2020

Heerderstrand weer geopend voor wandelaars/fietsers (gesloten voor autoverkeer)

Heerderstrand is weer geopend voor wandelaars en fietsers. Voor autoverkeer blijft Heerderstrand voorlopig nog dicht op last van de burgemeester om de toestroom te beperken. De openstelling betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor de recreatiegebieden geopend kunnen blijven.

Lees meer

13-05-2020

Nieuwe periode van recreëren in coronatijd (volg richtlijnen om recreatiegebieden open te houden)

Nu de maatregelen iets zijn versoepeld, breekt er een andere periode aan. Een periode van drukte vermijden en afstand blijven houden. Het betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor de recreatiegebieden geopend kunnen blijven. Voor officiële zwemwaterlocaties zoals je die vindt op de recreatiegebieden van Leisurelands is zelfs een landelijk protocol opgesteld zodat we open kunnen blijven.

Lees meer

11-05-2020

Strand Horst, Strand Nulde en Zeumeren weer opengesteld

In samenspraak met de gemeenten Ermelo, Putten en Barneveld worden de recreatiegebieden Strand Horst, Strand Nulde en Zeumeren vanaf maandag 11 mei 2020 weer opengesteld. De drie gebieden gingen eerder dit voorjaar op slot omdat het er te druk was waardoor de richtlijnen van het RIVM niet meer gevolgd konden worden. De openstelling betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor de recreatiegebieden geopend kunnen blijven.

Lees meer

08-05-2020

Surfoever Hoge Bijssel gesloten op 9 en 10 mei

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei is Surfoever Hoge Bijssel gesloten. Door de verwachte drukte en het relatief kleine oppervlak van het recreatiegebied, is op voorhand gekozen het recreatiegebied tijdelijk te sluiten. De ligweiden, paden en parkeerplaatsen zijn afgesloten, de slagbomen blijven dicht. Ook fietsers en wandelaars mogen het terrein niet op.

Lees meer

06-05-2020

Fundustry opent klimpark gratis voor jongeren en kinderen uit de regio op Groene Heuvels in Ewijk

Fundustry Events, normaal vooral gericht op bedrijfsuitjes, vriendenuitjes en vrijgezellenfeesten, opent deze week gratis haar klimpark voor alle jongeren en kinderen uit de regio. Net als veel ondernemers kunnen ze ook bij Fundustry niet wachten om weer echt open te gaan. Op recreatiegebied Groene Heuvels in Ewijk benut Fundustry daarom nu de mogelijkheid om sportmiddagen te organiseren voor kinderen en jongeren. 

Lees meer

04-05-2020

Surfoever Hoge Bijssel gesloten op 4 en 5 mei

Op maandag 4 en dinsdag 5 mei is Surfoever Hoge Bijssel gesloten. Door de verwachte drukte en het relatief kleine oppervlak van het recreatiegebied, is op voorhand gekozen het recreatiegebied tijdelijk te sluiten. De ligweiden, paden en parkeerplaatsen zijn afgesloten, de slagbomen blijven dicht. Ook fietsers en wandelaars mogen het terrein niet op.

Lees meer

04-05-2020

Bestaande hondenwandelroute Berendonck aangepast d.m.v. hoogseizoen-hondenwandelpad

In het hoogseizoen zijn honden op Berendonck toegestaan op een aangewezen gedeelte waarbij bezoekers een rondje met de hond kunnen wandelen. Bezoekers mogen in het hoogseizoen met hun hond(en) niet het strand op. Sinds de aanleg van Thermen Berendonck is er een toegangsweg gekomen en is de padenstructuur gewijzigd. Dat betekent dat hondenwandelaars op een gegeven moment moeten omlopen via de toegangsweg van de thermen om weer bij de parkeerplaats te komen. De toegangsweg kan op momenten druk zijn waardoor het onveilig aan voelt. 

Lees meer

01-05-2020

UPDATE Strand Nulde gesloten (wel weer toegankelijk voor fietsers/wandelaars)

* UPDATE 1 MEI 2020 Tot en met 30 april was Strand Nulde voor al het verkeer afgesloten. Per 1 mei is Strand Nulde weer toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Het onderstaande nieuwsbericht van 8 april is hierop aangepast. Per 8 april is Strand Nulde afgesloten op last van de burgemeester van Putten. Het was er te druk op de stranden waardoor de richtlijnen van het RIVM niet gevolgd konden worden. De stranden en parkeerplaatsen zijn afgesloten, de slagbomen blijven dicht. Fietsers en wandelaars kunnen wel het recreatiegebied op. Houd afstand en blijf zoveel mogelijk thuis, want alleen samen krijgen we corona onder controle.

Lees meer