Nieuws

04-05-2020

Bestaande hondenwandelroute Berendonck aangepast d.m.v. hoogseizoen-hondenwandelpad

In het hoogseizoen zijn honden op Berendonck toegestaan op een aangewezen gedeelte waarbij bezoekers een rondje met de hond kunnen wandelen. Bezoekers mogen in het hoogseizoen met hun hond(en) niet het strand op. Sinds de aanleg van Thermen Berendonck is er een toegangsweg gekomen en is de padenstructuur gewijzigd. Dat betekent dat hondenwandelaars op een gegeven moment moeten omlopen via de toegangsweg van de thermen om weer bij de parkeerplaats te komen. De toegangsweg kan op momenten druk zijn waardoor het onveilig aan voelt. 

Lees meer

01-05-2020

UPDATE Strand Nulde gesloten (wel weer toegankelijk voor fietsers/wandelaars)

* UPDATE 1 MEI 2020 Tot en met 30 april was Strand Nulde voor al het verkeer afgesloten. Per 1 mei is Strand Nulde weer toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Het onderstaande nieuwsbericht van 8 april is hierop aangepast. Per 8 april is Strand Nulde afgesloten op last van de burgemeester van Putten. Het was er te druk op de stranden waardoor de richtlijnen van het RIVM niet gevolgd konden worden. De stranden en parkeerplaatsen zijn afgesloten, de slagbomen blijven dicht. Fietsers en wandelaars kunnen wel het recreatiegebied op. Houd afstand en blijf zoveel mogelijk thuis, want alleen samen krijgen we corona onder controle.

Lees meer

30-04-2020

Leisurelands hard bezig om overlast eikenprocessierups op recreatiegebieden te beperken

Als gevolg van de stijgende temperaturen in de afgelopen twee jaar was de uitbraak van de rups in 2018 en 2019 groter dan ooit. Leisurelands spant zich al jaren in om de aanwezigheid van het beestje te bestrijden, echter zorgde het afgelopen seizoenen nog steeds voor overlast bij strandbezoekers. Ondanks de bijzondere tijd is het reden genoeg om dit jaar te starten met een uitgebreid plan om de overlast van het beestje te verminderen.

Lees meer

28-04-2020

Hoogseizoen 1 mei van start - recreëren op gepaste wijze i.v.m. coronavirus

Net als andere jaren is er hard gewerkt om de recreatiegebieden van Leisurelands ook voor het zomerseizoen gereed te maken. Leisurelands wil graag de mogelijkheid bieden om in deze periode op gepaste wijze te kunnen ontspannen in de buitenlucht. Ondanks de coronacrisis is besloten om het hoogseizoen (zomerseizoen) gewoon op 1 mei 2020 te laten starten. Honden zijn vanaf dat moment niet meer welkom, omdat de zwemlocaties geopend zijn. Daarnaast gaat het hoogseizoen parkeertarief in. Het hoogseizoen loopt tot en met 30 september 2020. Leisurelands stelt alles in het werk om bezoekers op gepaste wijze volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen laten recreëren. 

Lees meer

25-04-2020

Meer informatie over invulling hoogseizoen volgt binnenkort

Het hoogseizoen (zomerseizoen) staat voor de deur, op 1 mei aanstaande gaat het hoogseizoen officieel in. In deze tijd van corona stelt ons dit voor dilemma's. Achter de schermen wordt keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat iedereen op gepaste wijze kan blijven ontspannen op onze recreatiegebieden. Over hoe het zomerseizoen op een verantwoorde manier van start kan gaan, moet Leisurelands keuzes maken waarbij we rekening houden met deze bijzondere situatie. Medio volgende week, in ieder geval uiterlijk 30 april, communiceren we hoe het hoogseizoen eruit zal zien. Tot die tijd vragen we om ieders geduld en begrip.

Lees meer

24-04-2020

Surfoever Bijssel dit weekend en Koningsdag gesloten

Dit weekend (zaterdag 25 en zondag 26 april) en Koningsdag (maandag 27 april) is Surfoever Hoge Bijssel gesloten. Door de verwachte drukte in het weekend en het relatief kleine oppervlak van het recreatiegebied, is op voorhand gekozen het recreatiegebied tijdens dit weekend tijdelijk te sluiten. De ligweiden, paden en parkeerplaatsen zijn afgesloten, de slagbomen blijven dicht. Ook fietsers en wandelaars mogen het terrein niet op.

Lees meer

17-04-2020

Heerderstrand gesloten op last van burgemeester

Vanaf vrijdagmiddag 17 april om 17.00 uur is Heerderstrand gesloten op last van de burgemeester van Heerde. Het was er te druk op de stranden waardoor de richtlijnen van het RIVM niet gevolgd konden worden. De stranden en parkeerplaatsen zijn afgesloten, de slagbomen blijven dicht. De wandel- en fietspaden zijn nog wel toegankelijk. Houd afstand en blijf zoveel mogelijk thuis, want alleen samen krijgen we corona onder controle.

Lees meer

09-04-2020

Mookerplas gesloten op last van burgemeester

Per 9 april is Mookerplas gesloten op last van de burgemeester van de gemeente Mook en Middelaar. Het was er te druk op de stranden en paden waardoor de richtlijnen van het RIVM niet gevolgd konden worden. De stranden, paden en parkeerplaatsen zijn afgesloten, de slagbomen blijven dicht. Ook fietsers en wandelaars mogen het terrein niet op. Houd afstand en blijf zoveel mogelijk thuis, want alleen samen krijgen we corona onder controle.

Lees meer

09-04-2020

Parkeerterreinen Zeumeren gesloten

Vanaf donderdag 9 april zijn de parkeerterreinen op recreatiegebied Zeumeren afgesloten. Het was er te druk op de stranden waardoor de richtlijnen van het RIVM niet gevolgd konden worden. De slagbomen blijven dicht. Fietsers en wandelaars kunnen wel het recreatiegebied op. Houd afstand en blijf zoveel mogelijk thuis, want alleen samen krijgen we corona onder controle.

Lees meer

07-04-2020

Maatregelen Coronavirus

Bijna al onze recreatiegebieden zijn nog toegankelijk. Ook Leisurelands volgt de richtlijnen van het RIVM en vraagt bezoekers minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden en niet met grote groepen bij elkaar te komen. De recreatiegebieden zijn ruim opgezet en er is dus voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden. 

Lees meer