Nieuws

01-07-2019

Beach Pull, groots tractorpulling spektakel, 12 en 13 juli op Strand Nulde

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2019 is Strand Nulde in Putten het decor van het jaarlijkse evenement Total Agri Beach Pull. Tijdens deze negentiende editie ronken de vele tractormotoren weer op het evenemententerrein. De organisatie verwacht voor zo’n 10.000 bezoekers. Op zaterdag 13 juli is Strand Nulde niet toegankelijk voor strandbezoekers.

Lees meer

26-06-2019

Bestrijding eikenprocessierups op recreatiegebieden

Op veel van de recreatiegebieden van Leisurelands en op de wegen en fietspaden rondom is de eikenprocessierups gesignaleerd. Als gevolg van het mooie voorjaar en de mooie zomer van vorig jaar is de uitbraak van deze rups groter en eerder dan andere jaren. Naar aanleiding hiervan heeft Leisurelands in het voorjaar preventief bestreden. Ondanks de preventieve bestrijding is de processierups op veel gebieden alsnog aanwezig. Leisurelands bestrijdt de rupsen op dit moment actief. Leisurelands adviseert bezoekers alert te zijn. Goed om te weten is dat het geen zwemmersjeuk betreft.

Lees meer

25-06-2019

Duikteam de Kaaiman opent eerste onderwater-escaperoom ter wereld op Berendonck

Duikteam de Kaaiman opende deze maand de eerste onderwater-escaperoom ter wereld op Berendonck. Op 18 meter diepte bevindt zich het onderwaterhuis, waar duikers verschillende vraagstukken in en rondom moeten oplossen. Sinds de opening stromen de aanmeldingen van teams binnen, ook vanuit het buitenland.

Lees meer

25-06-2019

Opblaasbare waterattractie WoWPark vanaf 1 juli geopend op Stroombroek

Met het mooie weer dat langzaam begint te komen begint de behoefte aan waterplezier ook te groeien. En dat komt goed uit, want vanaf 1 juli is het Belgische WoWPark geopend op Stroombroek. Gedurende het seizoen (tot 1 oktober) is WoWPark dagelijks geopend tussen 11.00 uur en 18.00 uur.

Lees meer

24-06-2019

Zeumeren beleeft tweede editie Gelderpop op 6 juli

Op zaterdag 6 juli a.s. vindt de tweede editie van Gelderpop plaats op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen/Barneveld. Met diverse artiesten zoals BLØF, Guus Meeuwis, Racoon, Van Dik Hout, Rondé en Daredevils wordt het een zomerse, muzikale dag! Tijdens het evenement zijn alle stranden op Zeumeren gesloten en niet beschikbaar voor dagrecreatie. Daarnaast zijn SchatEiland, kiosk en Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren deze dag gesloten. De waterskibaan is uitsluitend geopend voor abonnementhouders. De organisatie van Gelderpop verwacht zo’n 12.000 bezoekers.

Lees meer

21-06-2019

Bereikbaarheid recreatiegebied Rhederlaag i.v.m. Dreamfields Festival en Dreampop 6 en 7 juli

Op zaterdag 6 juli 2019 vindt Dreamfields Festival plaats op recreatiegebied Rhederlaag. Het dancefestival duurt van 12.00 uur ’s middags tot 0.00 uur ’s avonds. Ook keert Dreampop terug op zondag 7 juli van 13.00 tot 23.00 uur. Matrixx Events organiseert beide festivals. In verband met een geoptimaliseerde terreinindeling en de groei van het festival is het Bahrsche Strand alsmede het naturistenstrand tijdens het festival, maar ook tijdens de op- en afbouwperiode niet toegankelijk.

Lees meer

20-06-2019

Zeumeren Moddert keert zaterdag 29 juni terug op Zeumeren

Op zaterdag 29 juni vindt obstakel run Zeumeren Moddert plaats op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen. Na een succesvolle editie in 2018 keert organisator Dojo Huigenbos vol enthousiasme terug. Met meer dan 25 obstakels wordt van het gehele recreatiegebied Zeumeren gebruik gemaakt. Dit betekent dat verschillende delen van het terrein in mindere mate bereikbaar zijn voor dagrecreanten.

Lees meer

12-06-2019

Wylerbergmeer gesloten tot begin september

Vorige week zijn de eerste werkzaamheden ter voorbereiding van het uitbaggeren van Wylerbergmeer begonnen. Maandag 17 juni start het uitbaggeren van de plas, en zal een groot gedeelte van de plas worden afgesloten voor recreatie in verband met de veiligheid van bezoekers. De werkzaamheden zullen duren tot begin september. Dit betekent dat tot die tijd geen gebruik kan worden gemaakt van het gebied.

Lees meer

07-06-2019

Bereikbaarheid recreatiegebied Groene Heuvels i.v.m. Down The Rabbit Hole

In het weekend van 5 tot en met 7 juli 2019 vindt de zesde editie van het festival Down The Rabbit Hole plaats op recreatiegebied Groene Heuvels in Ewijk. Tijdens het festival is het recreatiegebied niet toegankelijk voor dagrecreanten en tijdens de op- en afbouw in beperkte mate. De organisatie van het evenement ligt in handen van MOJO Concerts.

Lees meer

22-05-2019

Strong Viking Obstacle Run - Water edition - 15 en 16 juni op Berendonck

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 vindt de ‘Water Edition’ van de Strong Viking Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s. 

Lees meer