Nieuws

03-06-2020

Leisurelands is gedrag van jongeren op Bussloo zat en zegt: neem je verantwoordelijkheid!

Afgelopen pinksterweekend liepen de gemoederen hoog op bij de brug op Bussloo. Groepen jongeren gingen hier met elkaar op de vuist. Ook werd er vuurwerk afgestoken en hielden ze onvoldoende afstand. Ingrijpen van Leisurelands en de politie was helaas noodzakelijk. Terreineigenaar Leisurelands is het zat en gaat in samenwerking met de politie en gemeente ingrijpen. Dit om te zorgen dat de kleine groep raddraaiers hun gedrag aanpast.

Lees meer

02-06-2020

Duikteam de Kaaiman start coronaproof duikopleiding Berendonck

Bij duikteam de Kaaiman op Berendonck is er in samenwerking met de gemeente nagedacht over een manier om de trainingen te mogen hervatten. Omdat het zwembad voor groepen nog niet helemaal open is, wordt er tijdelijk uitgeweken naar recreatiegebied Berendonck. Na een periode van 2 maanden stonden de jeugdleden te trappelen van ongeduld om weer te water te gaan.

Lees meer

02-06-2020

Heerderstrand ook weer open voor autoverkeer 2 juni om 10.00 uur

De gemeente Heerde heeft groen licht gegeven voor de opening van recreatiegebied Heerderstrand. Vanaf dinsdag 2 juni 2020 om 10.00 uur gaat Heerderstrand weer open voor autoverkeer. Net voor Hemelvaart was Heerderstrand alweer geopend voor fietsers en voetgangers. Heerderstrand ging eerder dit voorjaar op slot omdat het er te druk was waardoor de richtlijnen van het RIVM niet meer gevolgd konden worden. De openstelling betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor het recreatiegebied geopend kan blijven.

Lees meer

31-05-2020

Toiletten weer geopend

Vanaf maandag 1 juni 2020 om 12.00 uur zijn de toiletten op onze recreatiegebieden weer open. We vragen je de toiletten netjes te houden, je verantwoordelijkheid te nemen en ook hier 1,5 meter afstand te houden. Alleen samen houden we corona onder controle en alleen samen zorgen we ervoor dat de toiletten geopend mogen blijven.

Lees meer

29-05-2020

Mookerplas weer open vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur

De gemeente Mook en Middelaar heeft groen licht gegeven voor de opening van recreatiegebied Mookerplas. Vanaf maandag 1 juni 2020 om 12.00 uur gaat Mookerplas weer open. Mookerplas ging eerder dit voorjaar op slot omdat het er te druk was waardoor de richtlijnen van het RIVM niet meer gevolgd konden worden. De openstelling betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor het recreatiegebied geopend kan blijven.

Lees meer

29-05-2020

Aangepaste openingstijden Zeumeren: gesloten tijdens Pinksterweekend en vanaf 2 juni dagelijks open tot 18.00 uur

Om herhaling van de problemen tijdens het drukke Hemelvaartweekend te voorkomen hebben Leisurelands - terreineigenaar van recreatiegebied Zeumeren - en de gemeente Barneveld overleg gevoerd over aanpassingen van de openstelling van het gebied. Er zijn afspraken gemaakt over de openingstijden en het toezicht. Alleen op die manier kan Zeumeren geopend blijven en krijgen we samen corona onder controle. Leisurelands vraagt bezoekers om begrip.

Lees meer

26-05-2020

Zwemwaterkwaliteit Slingeplas weer goed

Per 26 mei 2020 is het zwemwater van Slingeplas weer goed. Het water is uitgebreid getest door het waterschap en er zijn geen blauwalgen meer aangetroffen. De provincie Gelderland heeft daarom de waarschuwing ingetrokken.

Lees meer

20-05-2020

Heerderstrand weer geopend voor wandelaars/fietsers (gesloten voor autoverkeer)

Heerderstrand is weer geopend voor wandelaars en fietsers. Voor autoverkeer blijft Heerderstrand voorlopig nog dicht op last van de burgemeester om de toestroom te beperken. De openstelling betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor de recreatiegebieden geopend kunnen blijven.

Lees meer

13-05-2020

Nieuwe periode van recreëren in coronatijd (volg richtlijnen om recreatiegebieden open te houden)

Nu de maatregelen iets zijn versoepeld, breekt er een andere periode aan. Een periode van drukte vermijden en afstand blijven houden. Het betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor de recreatiegebieden geopend kunnen blijven. Voor officiële zwemwaterlocaties zoals je die vindt op de recreatiegebieden van Leisurelands is zelfs een landelijk protocol opgesteld zodat we open kunnen blijven.

Lees meer

11-05-2020

Strand Horst, Strand Nulde en Zeumeren weer opengesteld

In samenspraak met de gemeenten Ermelo, Putten en Barneveld worden de recreatiegebieden Strand Horst, Strand Nulde en Zeumeren vanaf maandag 11 mei 2020 weer opengesteld. De drie gebieden gingen eerder dit voorjaar op slot omdat het er te druk was waardoor de richtlijnen van het RIVM niet meer gevolgd konden worden. De openstelling betekent een nieuwe periode van recreëren op gepaste wijze waarbij wij een beroep op je doen om de regels te volgen waardoor de recreatiegebieden geopend kunnen blijven.

Lees meer