Nieuws

21-06-2019

Bereikbaarheid recreatiegebied Rhederlaag i.v.m. Dreamfields Festival en Dreampop 6 en 7 juli

Op zaterdag 6 juli 2019 vindt Dreamfields Festival plaats op recreatiegebied Rhederlaag. Het dancefestival duurt van 12.00 uur ’s middags tot 0.00 uur ’s avonds. Ook keert Dreampop terug op zondag 7 juli van 13.00 tot 23.00 uur. Matrixx Events organiseert beide festivals. In verband met een geoptimaliseerde terreinindeling en de groei van het festival is het Bahrsche Strand alsmede het naturistenstrand tijdens het festival, maar ook tijdens de op- en afbouwperiode niet toegankelijk.

Lees meer

20-06-2019

Zeumeren Moddert keert zaterdag 29 juni terug op Zeumeren

Op zaterdag 29 juni vindt obstakel run Zeumeren Moddert plaats op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen. Na een succesvolle editie in 2018 keert organisator Dojo Huigenbos vol enthousiasme terug. Met meer dan 25 obstakels wordt van het gehele recreatiegebied Zeumeren gebruik gemaakt. Dit betekent dat verschillende delen van het terrein in mindere mate bereikbaar zijn voor dagrecreanten.

Lees meer

12-06-2019

Wylerbergmeer gesloten tot begin september

Vorige week zijn de eerste werkzaamheden ter voorbereiding van het uitbaggeren van Wylerbergmeer begonnen. Maandag 17 juni start het uitbaggeren van de plas, en zal een groot gedeelte van de plas worden afgesloten voor recreatie in verband met de veiligheid van bezoekers. De werkzaamheden zullen duren tot begin september. Dit betekent dat tot die tijd geen gebruik kan worden gemaakt van het gebied.

Lees meer

07-06-2019

Bereikbaarheid recreatiegebied Groene Heuvels i.v.m. Down The Rabbit Hole

In het weekend van 5 tot en met 7 juli 2019 vindt de zesde editie van het festival Down The Rabbit Hole plaats op recreatiegebied Groene Heuvels in Ewijk. Tijdens het festival is het recreatiegebied niet toegankelijk voor dagrecreanten en tijdens de op- en afbouw in beperkte mate. De organisatie van het evenement ligt in handen van MOJO Concerts.

Lees meer

22-05-2019

Strong Viking Obstacle Run - Water edition - 15 en 16 juni op Berendonck

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 vindt de ‘Water Edition’ van de Strong Viking Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s. 

Lees meer

15-05-2019

Steile bodem naturistenstrand Stroombroek door droogte

De provincie Gelderland toetst regelmatig de kwaliteit van het zwemwater en houdt ook de veiligheid in de gaten. Door de droge zomer van 2018 is de grondwaterstand nog erg laag. Hierdoor is de waterstand in een groot aantal zwemlocaties erg laag en dat heeft gevolgen voor de diepte van de oevers. De bodem kan vanaf de waterkant dan eerder steil(er) aflopen waardoor u sneller in (te) diep water kunt komen. Dat kan ertoe leiden dat de bodem eerder dan verwacht onder u verdwijnt. Zoals op alle zwemlocaties is oplettendheid, zeker voor niet geoefende zwemmers en kinderen vereist. Daarom stelt de provincie in verband met te steile taluds waarschuwingen in voor 14 zwemlocaties. Voor Leisurelands betreft dit uitsluitend het naturistenstrand op Stroombroek. De overige recreatiegebieden zijn veilig bevonden.

Lees meer

13-05-2019

Vervolg op samenwerking aanpak overlast Zeumeren

Op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen was in het verleden veel overlast van vernielingen en alcoholmisbruik. In het recreatieseizoen van 2018 is er een nauwere samenwerking opgestart tussen de gemeente Barneveld en terreineigenaar Leisurelands om de overlast aan te pakken. De resultaten zijn veelbelovend. Er zijn tientallen waarschuwingen en boetes uitgedeeld. Ook kregen meerdere personen een gebiedsverbod. In de praktijk is minder overlast geconstateerd en ook is de hoeveelheid zwerfvuil afgenomen. Na het succes van vorig jaar werkt Leisurelands ook dit seizoen intensiever samen met lokale toezichthouders om overlast op recreatiegebied Zeumeren te beperken.

Lees meer

10-05-2019

Berendonck klaar voor de zomer! (feestelijke opening nieuwe faciliteiten)

Op 9 mei jl. zijn onder het toeziend oog van zo’n 30 belangstellenden door wethouder Nick Derks, directrice naturistenfederatie Christine Kouman, voorzitter hengelsportfederatie Bennie van Til en Leisurelands directeur Erik Droogh diverse nieuwe faciliteiten op recreatiegebied Berendonck geopend. Het betreft de nieuwe toiletgebouwen, de visstekken en het naturistenstrand. Door alle nieuwe ontwikkelingen op Berendonck, zo ook de komst van Thermen Berendonck, was het hoog tijd voor een feestelijke opening. Iedereen is van harte welkom om hiervan gebruik te komen maken.

Lees meer

08-05-2019

Bereikbaarheid recreatiegebied Berendonck tijdens Emporium

Op zaterdag 25 mei aanstaande vindt dancefestival Emporium plaats op recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Het festival begint om 12.00 uur en duurt tot 0.00 uur ’s avonds. De organisator, Matrixx Events, verwacht 30.000 bezoekers. Deze zaterdag is het recreatiegebied niet toegankelijk voor dagrecreanten. Tijdens de op- en afbouw is Berendonck grotendeels niet toegankelijk.

Lees meer

03-05-2019

Mega Piraten Festijn 17 mei op Zeumeren

Op vrijdag 17 mei a.s. vindt de achtste editie van het Mega Piraten Festijn plaats op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen/Barneveld. Met diverse artiesten zoals Gerard Joling, Frans Bauer, Mooi Wark, Django Wagner, Jannes en Henk Dissel wordt het een muzikaal festijn! Tijdens de op- en afbouw is recreatiegebied Zeumeren, evenals Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren en SchatEiland Zeumeren gewoon bereikbaar.

Lees meer