Nieuws

03-05-2019

Mega Piraten Festijn 17 mei op Zeumeren

Op vrijdag 17 mei a.s. vindt de achtste editie van het Mega Piraten Festijn plaats op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen/Barneveld. Met diverse artiesten zoals Gerard Joling, Frans Bauer, Mooi Wark, Django Wagner, Jannes en Henk Dissel wordt het een muzikaal festijn! Tijdens de op- en afbouw is recreatiegebied Zeumeren, evenals Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren en SchatEiland Zeumeren gewoon bereikbaar.

Lees meer

02-05-2019

Voordelig parkeren? Bestel een parkeerpas!

De voorverkoopactie van de parkeerpas van het seizoen 2019-2020 is geëindigd. Niet getreurd, want de parkeerpas is nog altijd voordelig te bestellen via de webshop. Als u tot en met 30 april 2020 vaker één of meerdere recreatiegebieden bezoekt, is het vaak voordeliger om een parkeerpas aan te schaffen dan per keer een uitrijkaart op het terrein te kopen. Daarnaast is een parkeerpas handig in het gebruik en hoeft u niet in de rij te gaan staan om een uitrijkaart te kopen.

Lees meer

01-05-2019

Wellnessresort Thermen Berendonck is geopend!

Op recreatiegebied Berendonck is op 1 mei wellnessresort Thermen Berendonck geopend. Op 30 april opende burgemeester Verheijen van de gemeente Wijchen officieel én feestelijk de deuren van het gloednieuwe resort. Gasten zijn van harte welkom om te genieten van een wellnesservaring in oosterse sferen.

Lees meer

29-04-2019

Naaktstrand Hilgelo blijft bereikbaar gedurende opbouw Bevrijdingsconcert Winterswijk

Maandag 29 april start de opbouw van Bevrijdingsconcert Winterswijk dat zal plaatsvinden op zondag 5 mei. De op- en afbouwperiode loopt van 29 april tot en met woensdag 8 mei. Tijdens de op- en afbouw blijft het naakstrand van Hilgelo gewoon bereikbaar.

Lees meer

26-04-2019

Aanpak zwemwaterkwaliteit Wylerbergmeer

Blauwalg in het water van recreatiegebied Wylerbergmeer is een jaarlijks terugkerend probleem. Om de kwaliteit van het zwemwater te verbeteren starten op korte termijn baggerwerkzaamheden. Leisurelands wil hiermee het recreatiegebied een kwaliteitsimpuls geven. De verwerking van het slib was niet optimaal, maar in goed overleg met lokale natuur- en landschapsorganisaties heeft Leisurelands besloten om de blauwalg  op alternatieve manier aan te pakken. Het oorspronkelijke idee om het slib te baggeren en daarmee ongeveer 1 ha (15%) van het meer te gebruiken om het slib op te slaan, stuitte op veel verzet bij een groot aantal natuur- en landschapsorganisaties. Het vrijkomende slib (30.000 m3) zal nuttig worden toegepast om de bodemkwaliteit van een aangrenzende akker te verbeteren. Tijdens de werkzaamheden zal het recreatiegebied in verband met de veiligheid in zijn geheel worden afgesloten voor bezoekers.  

Lees meer

25-04-2019

Parkeerplaats Heerderstrand feestelijk geopend

Op woensdag 24 april is de nieuwe parkeerplaats van recreatiegebied Heerderstrand feestelijk geopend samen met de wethouders Meijer en Berkhoff en de raad van gemeente Heerde. De parkeerplaats werd in maart al opgeleverd door Schagen Infra, maar werd deze week symbolisch geopend met het planten van een beuk op de ligweide. De opening gaf een goede gelegenheid om samen met de wethouders en de raad een blik te werpen op de toekomst.

Lees meer

23-04-2019

Woensdag 1 mei hoogseizoen van start op Leisurelands recreatiegebieden

Met het mooie paasweekend nog vers in het geheugen gaat op woensdag 1 mei het hoogseizoen officieel van start op de recreatiegebieden van Leisurelands: Berendonck, Bussloo, Groene Heuvels, Hambroekplas, Heerderstrand, Hilgelo, Kievitsveld, Mookerplas, Slingeplas, Strand Horst, Strand Nulde, Stroombroek, Surfoever Hoge Bijssel, Wylerbergmeer, Zandenplas en Zeumeren. Er is hard gewerkt om de recreatiegebieden gereed te krijgen voor het hoogseizoen dat loopt tot 1 oktober. 

Lees meer

19-04-2019

Wegwerkzaamheden A28 tussen Strand Horst en Strand Nulde 27 april - 9 mei

Van zaterdagochtend 27 april 08.30 uur tot en met zondag 5 mei 09.30 uur werkt Rijkswaterstaat aan de A28 tussen Strand Horst (afslag 11 Harderwijk-Zuid) en Strand Nulde (afslag 10). De recreatiegebieden blijven bereikbaar.

Lees meer

19-04-2019

Recreatiegebieden gereed voor het paasweekend

Ondanks dat het hoogseizoen officieel pas start op woensdag 1 mei zijn de recreatiegebieden gereed voor het mooie paasweekend. Er worden temperaturen van rond de 25 graden verwacht waardoor alles in het werk is gesteld de voorzieningen open te kunnen stellen. Leisurelands wenst u een fijn en zonnig paasweekend!

Lees meer

16-04-2019

Dader(s) vernielingen Berendonck en Wylerbergmeer gezocht

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag flink huisgehouden op de recreatiegebieden Berendonck in Wijchen en Wylerbergmeer in Beek-Ubbergen. Op de recreatiegebieden zijn vernielingen aangebracht aan terreinmeubilair en toiletgebouwen, daarnaast is er brand gesticht. De schade loopt in de vele duizenden euro’s. Leisurelands doet aangifte bij de politie en hoopt dat er bezoekers zijn die mogelijk iets gezien hebben zodat de dader(s) te achterhalen zijn. 

Lees meer