Nieuws

03-09-2019

Wylerbergmeer vanaf 13 september weer open voor recreanten - Zwemverbod blijft nog wel van kracht

De werkzaamheden op Wylerbergmeer lopen op schema. Deze zijn naar verwachting in de tweede week van september afgerond waardoor het recreatiegebied vanaf vrijdag 13 september weer open gaat voor recreanten. Het zwemverbod blijft nog wel van kracht. Medio juni startten de baggerwerkzaamheden om de zwemwaterkwaliteit te verbeteren. Er was de laatste jaren een terugkerend probleem met blauwalg. Terreineigenaar Leisurelands heeft goede hoop dat met de start van het nieuwe hoogseizoen, op 1 mei 2020, Wylerbergmeer weer een zwemlocatie met goede waterkwaliteit kan bieden.  

Lees meer

27-08-2019

Strong Viking Family Obstacle Run op Berendonck 7 en 8 september

Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 vindt de Strong Viking Family Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft de Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s.

Lees meer

23-08-2019

Titan Swim op Groene Heuvels

Na het succes van vorig jaar kon een tweede editie niet uitblijven. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019 vindt de Titan Swim plaats op recreatiegebied Groene Heuvels. Met een parcours van één kilometer waarbij deelnemers vijftien obstakels in het water moeten overwinnen, is de Titan Swim met recht een ware beproeving. Tijdens het evenement is Groene Heuvels in beperkte mate toegankelijk voor strandbezoekers en duikers. 

Lees meer

19-08-2019

Bereikbaarheid Bussloo tijdens Ground Zero Festival 2019

Op zaterdag 31 augustus aanstaande organiseert UDC Events in samenwerking met Multigroove voor de veertiende keer Ground Zero Festival op recreatiegebied Bussloo. Het evenement vindt plaats van 22.00 uur ’s avonds tot 7.00 uur ’s ochtends. Er worden 20.000 bezoekers verwacht. Vanaf maandag 26 augustus start de opbouw van het evenement op locatie ’t Gorsselaar aan de noordwestzijde van het recreatiegebied. Bussloo blijft gewoon beschikbaar voor dagrecreatie.

Lees meer

01-08-2019

Brand legt kioskgebouw Wylerbergmeer in de as

In de vroege ochtend van donderdag 1 augustus 2019 heeft een brand gewoed in het kioskgebouw op recreatiegebied Wylerbergmeer in Beek-Ubbergen. Van het kioskgebouw is bijna niks over. Terreineigenaar Leisurelands vermoedt dat de brand is aangestoken en heeft aangifte gedaan bij de politie.

Lees meer

31-07-2019

Giese Kop op Rhederlaag 18 augustus niet bereikbaar voor autoverkeer

In verband met de Giesbeek Triathlon op zondag 18 augustus 2019 is het strand van de Giese Kop op recreatiegebied Rhederlaag deze dag niet bereikbaar voor autoverkeer. WSV Giesbeek is bereikbaar via een omleidingsroute. Het fietspad op de dijk is ook afgesloten. Fietsers en wandelaars kunnen de Giese Kop via een omleidingsroute bereiken. Ter plekke zijn verkeersregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden. Direct omwonenden zijn door de organisator op de hoogte gesteld. Het Bahrsche Strand (naturistenstrand) alsmede de Noordoever blijven gewoon bereikbaar.

Lees meer

25-07-2019

Onderzoek naar verwijdering duizendknoop op Kievitsveld

Aziatische duizendknopen zijn invasieve exoten die op veel verschillende plekken in Nederland voor overlast zorgen. Zo zijn ze veel te vinden in natuurgebieden, langs wegen en in de bebouwde omgeving. Maar ook op Kievitsveld, dat als onderzoekslocatie wordt gebruikt voor het vinden van een oplossing om de duizendknoop permanent te verwijderen.

Lees meer

16-07-2019

Brand verwoest toiletgebouw op Wylerbergmeer

In de vroege ochtend van dinsdag 16 juli 2019 is toiletgebouw Grens op recreatiegebied Wylerbergmeer in Beek-Ubbergen door een brand verwoest. Van het toiletgebouw is niks over. Terreineigenaar Leisurelands vermoedt dat de brand is aangestoken en doet aangifte bij de politie.

Lees meer

11-07-2019

Extra inspanning blijft nodig voor handhaving overlast op Zeumeren

Overlast door jongeren blijft – ondanks de extra inzet van Leisurelands, gemeente en politie – terugkeren op Zeumeren. Dat concluderen de drie partijen naar aanleiding van de afgelopen weken waarin het vanwege het zomerse weer erg druk was. Vooral het jongerenstrand zorgt voor problemen.

Lees meer

05-07-2019

Nieuw bestemmingsplan Strand Horst biedt ruimte voor recreatieve ontwikkelingen

Op donderdagavond 4 juli 2019 is het bestemmingplan van Strand Horst unaniem aangenomen door de gemeenteraad van Ermelo. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Strand Horst. Het plan biedt meer ruimte voor de uitbreiding van bestaande ondernemingen en voor de komst van een hotel en evenementenhal. Deze kwaliteitsimpuls maakt Strand Horst in de toekomst nog aantrekkelijker voor bezoekers.

Lees meer