Nieuws

04-08-2018

Voorzichtigheid geboden bij gebruik botenhelling Rhederlaag door lage waterstand

In verband met de lage waterstand is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van de botenhelling op Rhederlaag. Door de lage waterstand bleven bij sommige gebruikers de wielen achter de betonplaat van de helling vastzitten waardoor het niet lukte om boten naar boven te halen. Als tijdelijke oplossing zijn vandaag door een loonbedrijf rijplaten neergelegd. Het gebruik van de botenhelling is te allen tijde op eigen risico. Dat geldt uiteraard ook nu er rijplaten zijn neergelegd. Voorzichtigheid blijft dus geboden.

Lees meer

01-08-2018

Geen reden tot paniek: zwemwaterkwaliteit Zeumeren is goed

Op de website van het AD is een bericht verschenen dat er blauwalg zou zijn aangetroffen op recreatiegebied Zeumeren. Dit bericht is echter niet waar. De zwemwaterkwaliteit van Zeumeren is goed. Afgelopen maandag, 30 juli 2018, is er nog bemonsterd en hieruit is gebleken dat het zwemwater goed is.

Lees meer

25-07-2018

Waarschuwing voor zwemwater Strand Horst en Strand Nulde i.v.m. zwemmersjeuk

In verband met een reeks meldingen van zwemmersjeuk heeft de provincie Gelderland een waarschuwing ingesteld per 25 juli 2018 voor het zwemwater van recreatiegebied Strand Nulde. Zwemmen is nog wel toegestaan, maar u loopt kans op zwemmersjeuk. Zwemmersjeuk is vervelend, maar niet gevaarlijk voor de gezondheid. 

Lees meer

24-07-2018

Barbecueën? Neem uw gasbarbecue mee!

De recreatiegebieden van Leisurelands lenen zich bij uitstek voor een gezellige barbecue. In verband met de droogte is het vanaf heden alleen nog toegestaan om te barbecueën op gas. De veiligheidsregio (brandweer) heeft fase 2 toegekend waardoor koken op vaste brandstoffen zoals hout, houtskool of briketten verboden is.

Lees meer

23-07-2018

Wethouder Peters opent nieuw toiletgebouw Mookerplas

Op 17 juli jl. opende wethouder Karin Peters van de gemeente Mook en Middelaar het nieuwe toiletgebouw op recreatiegebied Mookerplas. Dit nieuwe moderne gebouw, dat van duurzaam prefab beton is, gaat vanaf heden in gebruik en vormt de start van een kwaliteitsimpuls van het recreatiegebied.

Lees meer

23-07-2018

Jongeren krijgen terreinverbod voor overlast op recreatiegebied Zeumeren

Op maandagavond 16 juli jl. is een groep jongeren een terreinverbod opgelegd na het veroorzaken van overlast op recreatiegebied Zeumeren. De groep was de afgelopen periode al vaker in het vizier van de BOA’s van de gemeente Barneveld en Leisurelands geweest. Overtredingen als geluidsoverlast, baldadigheid en het voorhanden hebben van glas en alcohol zijn hierbij waargenomen. Samen met de politie hebben de BOA’s van Leisurelands de veroorzakers aangepakt. De jongeren zijn nu zes maanden niet meer welkom op Zeumeren.

Lees meer

18-07-2018

Kidspret op Bussloo 18 t/m 22 juli

Kom van woensdag 18 tot en met zondag 22 juli naar Berendonck voor het springkussenfestival Kidspret! Een leuk evenement voor jong en oud in de zomervakantie.

Lees meer

12-07-2018

Bereikbaarheid Strand Nulde tijdens Beachpull op 13 en 14 juli a.s.

I.v.m. Beach Pull, een tractor pulling evenement dat eenmaal per jaar in Putten plaatsvindt, is op zaterdag 14 juli zowel Strand Nulde-Zuid als Strand Nulde-Noord niet toegankelijk voor dagrecreatie. Dagrecreanten kunnen terecht op het nabijgelegen Strand Horst of op Zandenplas, Zeumeren of Bussloo. Het Postillion Hotel, WSV Strand Nulde (jachthaven) en Strandparc Nulde blijven bereikbaar.

Lees meer

06-07-2018

Kidspret op Berendonck 11 t/m 15 juli

Kom van woensdag 11 tot en met zondag 15 juli naar Berendonck voor het springkussenfestival Kidspret! Een outdoor editie waar heel veel springkussens zijn waarop je kunt springen, klauteren en kunt glijden. Voor de kleintjes zijn er peuterkussens aanwezig naast het horeca-plein. Verder is er nog een game-area met de laatste games op Playstation 4 en Nintendo Switch.

Lees meer

03-07-2018

Bereikbaarheid Zeumeren tijdens opbouw Gelderpop

I.v.m. de opbouw van het festival Gelderpop a.s. zaterdag is Zeumeren momenteel beperkt beschikbaar. Het jongerenstrand is deze dagen dan ook gesloten voor recreanten, het kinderstrand is wel geopend. Aangezien het de komende dagen stralend weer wordt raden we strandbezoekers aan om gebruik te maken van onze recreatiegebieden Bussloo, Strand Nulde of Zandenplas. Tijdens de op- en afbouw zijn Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren, Waterski en SchatEiland Zeumeren gewoon bereikbaar.

Lees meer