Nieuws

27-08-2015

Telstarsurf breidt uit met surfclub op Strand Horst

Op recreatiegebied Strand Horst aan het Wolderwijd in Ermelo breidt Telstarsurf uit met een surfclub. De bestaande verhuur- en leslocatie voor kiten, windsurfen en stand up paddling wordt uitgebreid met een sfeervol strandpaviljoen, een terras aan het water en accommodatie. Strand Horst is al een landelijke hotspot voor surfers en kitesurfers, maar wordt nu nog aantrekkelijker. Op 26 augustus jl. ondertekenden de eigenaren van Telstar Surfclub alsmede terreineigenaar Leisurelands de overeenkomst.

Lees meer

20-08-2015

Ground Zero Festival 29 augustus op Bussloo

Op zaterdag 29 augustus aanstaande organiseert UDC Events in samenwerking met Mulitgroove voor de elfde keer Ground Zero Festival op recreatiegebied Bussloo. Het evenement vindt plaats van 21.00 uur ’s avonds tot 7.00 uur ’s ochtends. Er worden 20.000 bezoekers verwacht. Vanaf maandag 24 augustus start de opbouw van het evenement op deelgebied ’t Gorsselaar aan de noordwest zijde van het recreatiegebied. Bussloo blijft gewoon beschikbaar voor dagrecreatie.

Lees meer

19-08-2015

Beach on Wheels 28 en 29 augustus op Strand Nulde

Na drie succesvolle edities op rij vindt dit jaar voor de vierde keer Beach on Wheels plaats. De organisator Stichting Motorsport Promotion S.M.P., voorheen onder de naam Dutch Rally Association, organiseert deze vierde editie op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus aanstaande. Het is een familie-evenement dat op Strand Nulde plaatsvindt. Beide dagen staan in het teken van ‘wielen in het algemeen’. Voor jong en oud zijn er allerlei activiteiten. Strand Nulde blijft deze dagen gewoon bereikbaar voor dagrecreanten, met uitzondering van deelgebied ‘Smokerspol’ op Strand Nulde-Noord.

Lees meer

14-08-2015

Bedreiger BOA op recreatiegebied Zeumeren ingerekend

Agenten hebben donderdagmiddag 13 augustus jl. op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen een man aangehouden voor bedreiging van een BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar). Terreineigenaar Leisurelands, politie en Openbaar Ministerie zetten in op een zware straf tegen de bedreiger.

Lees meer

13-08-2015

Dode boom is basis kunstwerk op Strand Nulde - Strand Horst

De vorige maand afgestudeerde kunstenaar Gerrit-Jan Bakker uit Ermelo heeft van een dode boom op het fietspad langs Strand Nulde en Strand Horst een kunstwerk gemaakt. Vele voorbijgangers vragen zich af wat de boom moet voorstellen, maar de kunstenaar laat het aan de fantasie van eenieder over. De boom staat op de nominatie om dit najaar te kappen waardoor het kunstproject tijdelijk is. Iedereen die het in levende lijve wil zien, moet dus niet te lang wachten.

Lees meer

13-08-2015

Reach Ride Run Triatlon 22 augustus op Strand Horst

Op zaterdag 22 augustus 2015 organiseert Telstar Surfclub het evenement “Reach Ride Run Triatlon” op een gedeelte van Strand Horst-Noord. De start en finish is bij Telstar Surfclub. Locatie Ganzenkamp (eerste strand komende vanaf de slagboom) is deze zaterdag ingericht als parcours waardoor dagrecreatie op dit gedeelte tijdelijk niet mogelijk is. Met behulp van verkeersregelaars in de middag zal gedurende twee uur de wedstrijd geregeld worden. Dagrecreatie kan dus gewoon doorgang vinden.

Lees meer

12-08-2015

Waterkwaliteit Stroombroek in orde

De waarschuwing die de provincie Gelderland op 7 juli jl. instelde voor recreatiegebied Stroombroek in verband met zwemmersjeuk is op 12 augustus 2015 ingetrokken. Na controle is het zwemwater goed bevonden en is de waarschuwing niet meer van kracht. Het is weer veilig om te zwemmen.

Lees meer

15-07-2015

Vierdaagse camping de Berendonck

Ook dit jaar zal een gedeelte van recreatiegebied Berendonck zijn ingericht als vierdaagse camping. De organisatie ligt in handen van Waterski & Outdoorcentrum de Berendonck. Voor dagrecreatie blijft het recreatiegebied gewoon toegankelijk. De camping is op de parkeerplaatsen C en D en het strand/ de ligweiden bij het waterskicentrum gesitueerd.

Lees meer

15-07-2015

Onderzoek in zwemplas Wylerbergmeer

Waterschap Rivierenland voert van juli tot en met september 2015 in het Wylerbergmeer samen met Leisurelands een onderzoek uit naar de waterkwaliteit. De recreatieplas heeft meerdere jaren problemen gehad met blauwalg. Blauwalg is een bacterie die bij hoge temperaturen in het water ontstaat en giftige stoffen produceert. Deze kunnen bij inname schadelijk zijn. Als dit optreedt worden hier maatregelen voor getroffen, zoals een zwemverbod. Op dit moment is daar geen sprake van, maar om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen, de kennis op dit terrein uit te breiden en effectieve maatregelen te bedenken wordt de komende maanden een onderzoek uitgevoerd.

Lees meer

14-07-2015

Een veilig dagje zwemmen begint bij jezelf

Op zomerse dagen zijn de stranden op de recreatiegebieden van Leisurelands een geliefde plek. Zonnen, zwemmen, spelen: een dagje aan het water is leuk. Maar let op: het is niet helemaal zonder risico. Omdat een gewaarschuwd mens voor twee telt, geeft Leisurelands onder het motto ‘een veilig dagje zwemmen begint bij jezelf’ de bezoekers van de recreatiegebieden diverse tips om een leuk dagje ook een veilig dagje uit te laten zijn.

Lees meer