Nieuws

05-07-2016

Gedeelte parkeerplaats Strand Horst-Zuid nabij botenhelling tijdelijk afgesloten op 8 en 9 juli

In verband met een calamiteitenroute en -ruimte voor opvang bij calamiteiten tijdens het evenement Beachpull (traktorpulling) op 8 en 9 juli 2016 is een gedeelte van de parkeerplaats op Strand Horst-Zuid tijdelijk afgesloten voor bezoekers van vrijdagmiddag 8 juli tot en met zondagochtend 10 juli 2016. Het betreft het gedeelte van de parkeerplaats bij de botenhelling. Het andere deel van dit parkeerterrein alsmede de overige parkeerterreinen op Strand Horst blijven gewoon toegankelijk.

Lees meer

29-06-2016

Bereikbaarheid Rhederlaag i.v.m. Dreamfields Festival

Op zaterdag 9 juli 2016 vindt Dreamfields Festival plaats op recreatiegebied Rhederlaag in Lathum (gemeente Zevenaar). Het dancefestival duurt van 12.00 uur ’s middags tot 0.00 uur ’s avonds. De organisator van het festival, Matrixx Events, verwacht 25.000 bezoekers. Deze zaterdag is het Bahrsche Strand alsmede het naturistenstrand niet toegankelijk. In verband met de hoge waterstand is deze editie de terreinindeling voor een deel van het terrein iets aangepast waardoor er tijdens de op- en afbouw geen gedeelte van het naturistenstrand geopend kan blijven.

Lees meer

28-06-2016

Leisurelands timmert aan de weg en boekt positief resultaat in 2015

Ruim een jaar geleden veranderde recreatiebedrijf Leisurelands haar naam (voorheen RGV). Het bedrijf timmert hard aan de weg om zich verder te professionaliseren en te positioneren als één van de belangrijkste spelers in de vrijetijdsbranche. In vele opzichten was 2015 een goed jaar voor Leisurelands. Het jaar werd met een positief resultaat afgesloten.

Lees meer

27-06-2016

Hoge waterstanden op Slingeplas

De afgelopen tijd is er in de Achterhoek en in het grensgebied met Duitsland erg veel regen gevallen. De grote hoeveelheid regenwater wordt onder andere via de Boven Slinge afgevoerd. De waterstand in de Boven Slinge is dusdanig hoog dat Slingeplas gebruikt wordt om het overtollige water op te vangen. Een deel van het water uit de Boven Slinge loopt nu langzaam in het speciaal hiervoor ingerichte terrein van recreatiegebied Slingeplas op. Dit wordt gedaan om wateroverlast in de kern van Aalten te voorkomen. Het is nog niet eerder voorgekomen dat het reservoir werd ingezet in de zomerperiode.

Lees meer

23-06-2016

Deel parkeerterrein Berendonck verhuurd

Op Berendonck zijn de parkeerplaatsen A en B de komende dagen verhuurd aan een partij die hier bezoekers van een festival in de omgeving laat parkeren. De andere twee parkeerplaatsen, C en D, vlakbij de waterskibaan blijven gewoon geopend en bereikbaar.

Lees meer

21-06-2016

Beach Pull, groots tractorpulling spektakel, 8 en 9 juli op Strand Nulde

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli 2016 is Strand Nulde in Putten het decor van het jaarlijkse evenement Total Agri Beach Pull. Tijdens deze zestiende editie ronken de vele tractormotoren weer op het evenemententerrein. De organisatie verwacht voor dit evenement zo’n 10.000 bezoekers. Op zaterdag 9 juli is Strand Nulde niet toegankelijk voor strandbezoekers.

Lees meer

20-06-2016

18e editie Giesbeach op Rhederlaag op zaterdag 2 juli 2016

Op zaterdag 2 juli vindt het muziekevenement “Giesbeach” plaats op het Meentse Strand op recreatiegebied Rhederlaag. Het evenement vindt dan voor de 18e keer plaats. Giesbeach start om 20.00 uur en eindigt om 01.00 uur.

Lees meer

09-06-2016

Bereikbaarheid recreatiegebied Groene Heuvels i.v.m. Down The Rabbit Hole

In het weekend van 24 tot en met 26 juni 2016 vindt de derde editie van het festival Down The Rabbit Hole plaats op recreatiegebied Groene Heuvels in Ewijk. Tijdens het festival is het recreatiegebied niet toegankelijk voor dagrecreanten en tijdens de op- en afbouw in beperkte mate. De organisatie van het evenement ligt in handen van Loc7000 en Mojo.

Lees meer

03-06-2016

Hoog water verkleint naturistenstrand op Rhederlaag

Door het hoge water is het naturistenstrand, gedeelte van het Bahrsche Strand, op recreatiegebied Rhederlaag grotendeels onder water gelopen. Er is een heel beperkt gedeelte beschikbaar. Terreineigenaar Leisurelands weet echter niet hoe het zich de komende dagen gaat ontwikkelen waardoor het kan zijn dat het naturistenstrand over enkele dagen in zijn geheel niet beschikbaar is.

Lees meer

03-06-2016

Bereikbaarheid Hilgelo tijdens tweede editie Ibiza Dreams op 11 juni

Op zaterdag 11 juni vindt voor het tweede jaar op rij evenement Ibiza Dreams plaats op Hilgelo met als thema ‘Bohemian Ibiza’. Een 2e editie met een sterke line up, waar grote en kleine – bekende en nieuwkomers – namen uit binnen- en buitenland worden afgewisseld binnen de wereld van dance en house muziek. De organisatie verwacht 1.500 bezoekers. Hilgelo is deze dag niet toegankelijk voor dagrecreatie, het festival is van 13.00 uur – 01.00 uur.

Lees meer