Nieuws

29-09-2020

Start laagseizoen op recreatiegebieden van Leisurelands 

Op donderdag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start op de recreatiegebieden van Leisurelands. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2021. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in.

Lees meer

18-09-2020

Proefstrandje en tweede fietsveer Surfoever impuls voor Nunspeet aan Zee

Op donderdag 17 september zijn het nieuwe proefstrandje en het tweede fietsveer op Surfoever Hoge Bijssel op feestelijke wijze geopend door de gemeentes Nunspeet en Dronten, Provincie Flevoland, Gastvrije Randmeren en Leisurelands. Het tweede fietsveer is dit voorjaar al in de vaart genomen, en is nu al een groot succes. Deze week werd het proefstrand aangelegd. Surfoever Hoge Bijssel krijgt zo een flinke metamorfose, waar strandbezoekers en fietsers nog lang van kunnen genieten!

Lees meer

11-09-2020

Plan ‘Groene Kruispunt’ tussen Strand Horst en Strand Nulde is rond

Voor het Groene Kruispunt Nuldernauw, de kuststrook tussen Strand Horst in Ermelo en Strand Nulde in Putten, hebben de colleges van Ermelo en Putten, Leisurelands en gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren een inrichtingsplan vastgesteld dat een flinke meerwaarde oplevert voor de natuur. Partijen zijn blij er samen uit te zijn en een mooi plan te kunnen presenteren.

Lees meer

11-09-2020

Doglovers Wandeling Bussloo 4 oktober - feestelijke start van het hondenseizoen

Leisurelands organiseert op 4 oktober van 10:00 tot 15:00 de ‘Doglovers Wandeling’ - een hondenwandeling - op recreatiegebied Bussloo, om zo de start het laagseizoen af te trappen. Het laagseizoen – ook wel het hondenseizoen genoemd - loopt van 1 oktober tot en met 30 april.

Lees meer

08-09-2020

Bezoekers kunnen na werkzaamheden van dit najaar nog lang blijven genieten van recreatiegebied Bussloo!

Leisurelands zet in oktober 2020 de laatste fase in van de vervanging van de fiets- en wandelpaden op Bussloo. Met de voltooiing van de werkzaamheden ronden we een groot project af dat in 2016 al werd opgestart. Toen werden de paden aan de zuidkant vervangen. Dit najaar staan de paden aan de kant van de Withagenweg en Kneuterstraat op de planning. Met de nieuwe fiets- en wandelpaden krijgt Bussloo een kwaliteitsimpuls, waar wandelaars, fietsers en andere gebruikers nog lang van kunnen genieten.

Lees meer

31-08-2020

Leisurelands hervat vanaf 1 september reguliere openingstijden recreatiegebied Zeumeren

Recreatiegebied Zeumeren is vanaf 1 september weer dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Dit betekent dat de beperkte openingstijden komen te vervallen, en bezoekers ook na 18.00 uur weer kunnen genieten van het recreatiegebied.  

Lees meer

24-08-2020

Groep asielzoekers krijgt voorlichting over zwemmen in open water op Hilgelo

Statistieken wijzen uit dat het bij verdrinkingen relatief vaak gaat om mensen die niet in Nederland geboren zijn en mogelijk geen (goed) zwemonderwijs hebben genoten. Daarom sloeg Leisurelands de handen inéén met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en Reddingsbrigade Nederland en werd er op 22 augustus een zwemvoorlichting gegeven op Hilgelo.

Lees meer

18-08-2020

SPAR on tour op Berendonck t/m 25 augustus én Red Bull Filmfest

Vanaf vandaag tot en met dinsdag 25 augustus aanstaande is de 1-persoons gemakswinkel van SPAR te vinden op Berendonck. SPAR tourt deze zomer door Nederland en doet dus deze week Berendonck in Wijchen aan. Om precies te zijn op het strandgedeelte naast Waterski & Outdoorcentrum de Berendonck. De mobiele winkel voorziet dagjesmensen en toeristen in een snel ontbijtje, een lekkere lunch, een gezond tussendoortje of een makkelijke maaltijd. De Mini SPAR is onderdeel van de zomercampagne die SPAR medio juli lanceerde op tv, online en in de winkel. Uniek is dat SPAR de enige winkel is die je als Nederlandse toerist overal ter wereld tegenkomt.

Lees meer

08-08-2020

Hilgelo sluit bij drukte morgen (zondag 9 aug.) eerder - Hilgelo schließt morgen (Sonntag, 9. August) bei vollem Betrieb früher

Morgen, zondag 9 augustus, sluit recreatiegebied Hilgelo eerder de poorten als blijkt dat het druk is. Vandaag sloot Hilgelo om 14.00 uur omdat het maximum aantal bezoekers was bereikt. Later bleek alsnog een enorme toestroom van omliggende campings en uit de verdere directe omgeving. Het werd te druk waardoor het lastig bleek om de 1,5 meter regel op te volgen. Wij vragen iedere bezoeker zijn gezonde verstand te gebruiken en niet meer te komen als gecommuniceerd is dat het maximum aantal bezoekers is bereikt. Alleen dan zorgen we ervoor dat Hilgelo open kan blijven. Morgen, Sonntag, den 9. August, wird das Erholungsgebiet Hilgelo die Tore früher schließen, falls es sich als belebt erweisen sollte. Heute schloss Hilgelo um 14.00 Uhr, weil die maximale Besucherzahl erreicht worden war. Später stellte sich heraus, dass es einen enormen Zustrom von Besuchern aus den umliegenden Campingplätzen und aus der Umgebung gab. Es wurde zu voll, was es schwierig machte, die 1,5-Meter-Regel zu befolgen. Wir bitten jeden Besucher, seinen gesunden Menschenverstand zu gebrauchen und nicht wieder zu kommen, wenn uns mitgeteilt wurde, dass die maximale Besucherzahl erreicht ist. Nur dann werden wir dafür sorgen, dass Hilgelo offen bleiben kann.

Lees meer

29-07-2020

Wanneer ben je zwemveilig?

Om veilig te kunnen zwemmen en recreëren bij de vele mooie zwemlocaties op recreatieplassen zoals die van Leisurelands is het belangrijk dat je voldoende zwemvaardig bent. Maar wanneer ben je zwemvaardig? Of beter gezegd, wanneer ben je zwemveilig? 

Lees meer