Nieuws

24-08-2020

Groep asielzoekers krijgt voorlichting over zwemmen in open water op Hilgelo

Statistieken wijzen uit dat het bij verdrinkingen relatief vaak gaat om mensen die niet in Nederland geboren zijn en mogelijk geen (goed) zwemonderwijs hebben genoten. Daarom sloeg Leisurelands de handen inéén met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en Reddingsbrigade Nederland en werd er op 22 augustus een zwemvoorlichting gegeven op Hilgelo.

Lees meer

18-08-2020

SPAR on tour op Berendonck t/m 25 augustus én Red Bull Filmfest

Vanaf vandaag tot en met dinsdag 25 augustus aanstaande is de 1-persoons gemakswinkel van SPAR te vinden op Berendonck. SPAR tourt deze zomer door Nederland en doet dus deze week Berendonck in Wijchen aan. Om precies te zijn op het strandgedeelte naast Waterski & Outdoorcentrum de Berendonck. De mobiele winkel voorziet dagjesmensen en toeristen in een snel ontbijtje, een lekkere lunch, een gezond tussendoortje of een makkelijke maaltijd. De Mini SPAR is onderdeel van de zomercampagne die SPAR medio juli lanceerde op tv, online en in de winkel. Uniek is dat SPAR de enige winkel is die je als Nederlandse toerist overal ter wereld tegenkomt.

Lees meer

08-08-2020

Hilgelo sluit bij drukte morgen (zondag 9 aug.) eerder - Hilgelo schließt morgen (Sonntag, 9. August) bei vollem Betrieb früher

Morgen, zondag 9 augustus, sluit recreatiegebied Hilgelo eerder de poorten als blijkt dat het druk is. Vandaag sloot Hilgelo om 14.00 uur omdat het maximum aantal bezoekers was bereikt. Later bleek alsnog een enorme toestroom van omliggende campings en uit de verdere directe omgeving. Het werd te druk waardoor het lastig bleek om de 1,5 meter regel op te volgen. Wij vragen iedere bezoeker zijn gezonde verstand te gebruiken en niet meer te komen als gecommuniceerd is dat het maximum aantal bezoekers is bereikt. Alleen dan zorgen we ervoor dat Hilgelo open kan blijven. Morgen, Sonntag, den 9. August, wird das Erholungsgebiet Hilgelo die Tore früher schließen, falls es sich als belebt erweisen sollte. Heute schloss Hilgelo um 14.00 Uhr, weil die maximale Besucherzahl erreicht worden war. Später stellte sich heraus, dass es einen enormen Zustrom von Besuchern aus den umliegenden Campingplätzen und aus der Umgebung gab. Es wurde zu voll, was es schwierig machte, die 1,5-Meter-Regel zu befolgen. Wir bitten jeden Besucher, seinen gesunden Menschenverstand zu gebrauchen und nicht wieder zu kommen, wenn uns mitgeteilt wurde, dass die maximale Besucherzahl erreicht ist. Nur dann werden wir dafür sorgen, dass Hilgelo offen bleiben kann.

Lees meer

29-07-2020

Wanneer ben je zwemveilig?

Om veilig te kunnen zwemmen en recreëren bij de vele mooie zwemlocaties op recreatieplassen zoals die van Leisurelands is het belangrijk dat je voldoende zwemvaardig bent. Maar wanneer ben je zwemvaardig? Of beter gezegd, wanneer ben je zwemveilig? 

Lees meer

22-07-2020

SPAR on tour op Strand Nulde t/m 27 juli 2020

Vanaf vandaag tot en met maandag 27 juli aanstaande is de 1-persoons gemakswinkel van SPAR te vinden op Strand Nulde. SPAR tourt deze zomer door Nederland en doet dus deze week Strand Nulde in Putten aan. Om precies te zijn Strand Nulde-Noord. De mobiele winkel voorziet dagjesmensen en toeristen in een snel ontbijtje, een lekkere lunch, een gezond tussendoortje of een makkelijke maaltijd. Ideaal ook als tussenstop op de fietsroute tussen Harderwijk en Nijkerk. De Mini SPAR is onderdeel van de zomercampagne die SPAR medio juli lanceerde op tv, online en in de winkel. Uniek is dat SPAR de enige winkel is die je als Nederlandse toerist overal ter wereld tegenkomt.

Lees meer

26-06-2020

​​​​​​​Aangepaste openingstijden Zeumeren verlengd tot 1 september

Rcreatiegebied Zeumeren blijft tot 1 september dagelijks geopend tot 18.00 uur. Leisurelands heeft in overleg met de gemeente Barneveld en de politie besloten de aangepaste openingstijden te handhaven gedurende de hele zomerperiode.

Lees meer

25-06-2020

Recreatiegebieden Leisurelands bieden ruimte voor 1,5 m afstand evenementen

Goed nieuws! Vanaf 1 juli ‘mogen we weer’. De versoepelingen van de overheid rondom het coronavirus geven ruimte aan evenementen en activiteiten. Zoek je een locatie voor een familiefeestje, bedrijfsuitje, een barbecuefeest, een sportevenement of een muzikale of culturele bijeenkomst? Weet dan dat wij volop ruimte hebben op onze recreatiegebieden. De recreatiegebieden zijn ruim opgezet, je kunt er dus met gemak vele personen kwijt waarbij het 1,5 meter afstand houden geen probleem hoeft te vormen. Daarnaast bieden de recreatiegebieden een prachtig groen en waterrijk decor, er zijn zandstranden, verkoelende meren en ruime grasvlakten.

Lees meer

23-06-2020

Recreatiegebieden Leisurelands hebben zwemwaterklasse ‘uitstekend’

Het is mooi weer in Nederland. Veel mensen trekken er dan graag op uit. Een favoriete bezigheid is zwemmen in de openlucht. Dat is in Nederland op veel plaatsen gelukkig goed geregeld. Ook de recreatiegebieden van Leisurelands zijn aangewezen als zwemlocatie. Zwemmen in oppervlaktewater is gezond als je voor een aangewezen zwemwaterlocatie kiest. Hier weet je zeker dat het zwemwater is gecontroleerd en dat het voldoet aan de zwemwaterkwaliteitseisen.

Lees meer

23-06-2020

Voorverkoopactie parkeerpas verlengd tot en met 30 juni 2020

In verband met het dichtbij huis blijven door het coronavirus en het mooie weer is er veel vraag naar de parkeerpas van het seizoen 2020-2021. Geldig t/m 30 april 2021 op 17 recreatiegebieden. We hebben daarom besloten de voorverkoopactie te verlengen tot en met 30 juni aanstaande. Je bespaart daarmee 10% op de gewone prijs van een parkeerpas. Dat wordt voordelig parkeren deze zomer voor het ultieme vakantiegevoel in eigen land.

Lees meer

12-06-2020

‘Warm en druk jaar op recreatiegebieden in 2019’ (jaarverslag)

In 2019 werden niet alleen alle warmterecords verbroken maar brachten er ook 6,9 miljoen recreanten een bezoek aan de 20 recreatiegebieden van Leisurelands. Het aantal bezoekers aan de ondernemers op de recreatiegebieden groeide zelfs met 10% naar 2.2 miljoen, een positief resultaat in 2019. Onlangs verscheen het jaarverslag waarin te lezen is dat het recreatiebedrijf hard werkt om zich verder te positioneren als één van de belangrijkste spelers in de vrijetijdssector met een maatschappelijke insteek. Zowel direct als indirect levert Leisurelands een bijdrage aan de leefbaarheid en vrijetijdsbesteding in de regio waarin zij actief is. In 2019 werd bijna 1,4 miljoen euro geïnvesteerd om de recreatiegebieden aantrekkelijk te houden en toekomstbestendig te maken.

Lees meer