Nieuws

31-07-2019

Giese Kop op Rhederlaag 18 augustus niet bereikbaar voor autoverkeer

In verband met de Giesbeek Triathlon op zondag 18 augustus 2019 is het strand van de Giese Kop op recreatiegebied Rhederlaag deze dag niet bereikbaar voor autoverkeer. WSV Giesbeek is bereikbaar via een omleidingsroute. Het fietspad op de dijk is ook afgesloten. Fietsers en wandelaars kunnen de Giese Kop via een omleidingsroute bereiken. Ter plekke zijn verkeersregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden. Direct omwonenden zijn door de organisator op de hoogte gesteld. Het Bahrsche Strand (naturistenstrand) alsmede de Noordoever blijven gewoon bereikbaar.

Lees meer

25-07-2019

Onderzoek naar verwijdering duizendknoop op Kievitsveld

Aziatische duizendknopen zijn invasieve exoten die op veel verschillende plekken in Nederland voor overlast zorgen. Zo zijn ze veel te vinden in natuurgebieden, langs wegen en in de bebouwde omgeving. Maar ook op Kievitsveld, dat als onderzoekslocatie wordt gebruikt voor het vinden van een oplossing om de duizendknoop permanent te verwijderen.

Lees meer

16-07-2019

Brand verwoest toiletgebouw op Wylerbergmeer

In de vroege ochtend van dinsdag 16 juli 2019 is toiletgebouw Grens op recreatiegebied Wylerbergmeer in Beek-Ubbergen door een brand verwoest. Van het toiletgebouw is niks over. Terreineigenaar Leisurelands vermoedt dat de brand is aangestoken en doet aangifte bij de politie.

Lees meer

11-07-2019

Extra inspanning blijft nodig voor handhaving overlast op Zeumeren

Overlast door jongeren blijft – ondanks de extra inzet van Leisurelands, gemeente en politie – terugkeren op Zeumeren. Dat concluderen de drie partijen naar aanleiding van de afgelopen weken waarin het vanwege het zomerse weer erg druk was. Vooral het jongerenstrand zorgt voor problemen.

Lees meer

05-07-2019

Nieuw bestemmingsplan Strand Horst biedt ruimte voor recreatieve ontwikkelingen

Op donderdagavond 4 juli 2019 is het bestemmingplan van Strand Horst unaniem aangenomen door de gemeenteraad van Ermelo. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Strand Horst. Het plan biedt meer ruimte voor de uitbreiding van bestaande ondernemingen en voor de komst van een hotel en evenementenhal. Deze kwaliteitsimpuls maakt Strand Horst in de toekomst nog aantrekkelijker voor bezoekers.

Lees meer

01-07-2019

Beach Pull, groots tractorpulling spektakel, 12 en 13 juli op Strand Nulde

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2019 is Strand Nulde in Putten het decor van het jaarlijkse evenement Total Agri Beach Pull. Tijdens deze negentiende editie ronken de vele tractormotoren weer op het evenemententerrein. De organisatie verwacht voor zo’n 10.000 bezoekers. Op zaterdag 13 juli is Strand Nulde niet toegankelijk voor strandbezoekers.

Lees meer

26-06-2019

Bestrijding eikenprocessierups op recreatiegebieden

Op veel van de recreatiegebieden van Leisurelands en op de wegen en fietspaden rondom is de eikenprocessierups gesignaleerd. Als gevolg van het mooie voorjaar en de mooie zomer van vorig jaar is de uitbraak van deze rups groter en eerder dan andere jaren. Naar aanleiding hiervan heeft Leisurelands in het voorjaar preventief bestreden. Ondanks de preventieve bestrijding is de processierups op veel gebieden alsnog aanwezig. Leisurelands bestrijdt de rupsen op dit moment actief. Leisurelands adviseert bezoekers alert te zijn. Goed om te weten is dat het geen zwemmersjeuk betreft.

Lees meer

25-06-2019

Duikteam de Kaaiman opent eerste onderwater-escaperoom ter wereld op Berendonck

Duikteam de Kaaiman opende deze maand de eerste onderwater-escaperoom ter wereld op Berendonck. Op 18 meter diepte bevindt zich het onderwaterhuis, waar duikers verschillende vraagstukken in en rondom moeten oplossen. Sinds de opening stromen de aanmeldingen van teams binnen, ook vanuit het buitenland.

Lees meer

25-06-2019

Opblaasbare waterattractie WoWPark vanaf 1 juli geopend op Stroombroek

Met het mooie weer dat langzaam begint te komen begint de behoefte aan waterplezier ook te groeien. En dat komt goed uit, want vanaf 1 juli is het Belgische WoWPark geopend op Stroombroek. Gedurende het seizoen (tot 1 oktober) is WoWPark dagelijks geopend tussen 11.00 uur en 18.00 uur.

Lees meer

24-06-2019

Zeumeren beleeft tweede editie Gelderpop op 6 juli

Op zaterdag 6 juli a.s. vindt de tweede editie van Gelderpop plaats op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen/Barneveld. Met diverse artiesten zoals BLØF, Guus Meeuwis, Racoon, Van Dik Hout, Rondé en Daredevils wordt het een zomerse, muzikale dag! Tijdens het evenement zijn alle stranden op Zeumeren gesloten en niet beschikbaar voor dagrecreatie. Daarnaast zijn SchatEiland, kiosk en Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren deze dag gesloten. De waterskibaan is uitsluitend geopend voor abonnementhouders. De organisatie van Gelderpop verwacht zo’n 12.000 bezoekers.

Lees meer