Nieuws

10-01-2020

Toekomstvisie Hambroekplas breder van opzet

De toekomstvisie voor Hambroekplas blijft in ontwikkeling. De eerder gepresenteerde toekomstplannen van Leisurelands worden herzien door de aankoop van Zand- en Grint Exploitatiemaatschappij Het Hambroek BV door Leisurelands. Met deze aandelenoverdracht is Leisurelands tevens eigenaar van de derde plas. De derde plas wordt nu meegenomen in de nieuwe toekomstvisie, die tot op heden alleen op de twee westelijke plassen was gericht.

Lees meer

04-12-2019

(Trailer)parkeerpas 2019-2020 | winteraanbieding (€ 35!)

De reguliere parkeerpassen van het seizoen 2019-2020 zijn uitverkocht, maar niet getreurd: de trailerparkeerpas – die ook voor een personenauto geschikt is – is sterk verlaagd in prijs. Normaal kost deze pas € 64,50. Gezien de grote vraag naar parkeerpassen en de feestmaand december bieden wij de trailerparkeerpas 2019-2020 aan voor slechts € 35,00!

Lees meer

28-11-2019

Allerlaatste parkeerpas seizoen 2019-2020 uitgereikt

Het is een feit: de parkeerpas van het seizoen 2019-2020 is uitverkocht! De allerlaatste werd op 27 november jl. door regiomedewerker Roland Lina uitgereikt aan Emiel Daams uit Didam op recreatiegebied Stroombroek. Nooit eerder in de geschiedenis zijn we uitverkocht geweest en dat terwijl er aanzienlijk meer parkeerpassen waren besteld dan het jaar ervoor. Trailerpassen zijn nog wel te koop. 

Lees meer

08-11-2019

Groenonderhoud recreatiegebied Groene Heuvels

Bomen, struiken en gras bieden een groen decor op recreatiegebied Groene Heuvels. De keerzijde is dat het groen gevoelig is voor ziekten die voor overlast en gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Daarom is voor Groene Heuvels een plan opgesteld om groenonderhoud te plegen en in de toekomst nieuwe bomen aan te planten. Op dinsdag 12 november starten de werkzaamheden. Deze zijn naar verwachting voor de jaarwisseling afgerond. Tijdens de werkzaamheden blijft Groene Heuvels gewoon toegankelijk voor bezoekers. De overlast zal tot een minimum worden beperkt.

Lees meer

17-10-2019

Leisurelands gaat op zoek naar een nieuwe directeur

Leisurelands heeft in goed onderling overleg overeenstemming bereikt met de statutair directeur Erik Droogh over de beëindiging van de samenwerking. De Raad van Commissarissen start de werving van een nieuwe directeur.

Lees meer

07-10-2019

Les over gevaren van het water op Hilgelo

Bezoekers van het Winterswijkse asielzoekers-centrum bezoeken graag Hilgelo, maar zwemmen in de plas kunnen de meesten niet. Tijd voor zwemles. Op 27 september bezochten ze samen met de politie, reddingsbrigrade, COA en Leisurelands Hilgelo om een beter beeld te krijgen van de gevaren van zwemmen.

Lees meer

02-10-2019

Verbetering jachthavens Rhederlaag

Nu het herfst is, is het tijd voor de jachthavens op Rhederlaag om voorbereidingen te treffen voor het nieuwe recreatieseizoen. Onlangs zijn daarom de werkzaamheden gestart om enkele jachthavens te verbeteren. Leisurelands heeft toestemming gegeven aan Watersportvereniging Giesbeek en Jachthaven ’t Eiland voor het uitbaggeren van hun havens inclusief de invaarten er naartoe. De werkzaamheden zijn nodig om de havens bereikbaar te houden. In droge periodes kan het waterpeil extreem laag zijn waardoor boten vast komen te zitten. De werkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen.

Lees meer

30-09-2019

Doorvaart Mookerplas van en naar de Maas gestremd op 22 oktober

Op dinsdag 22 oktober 2019 voert de Waard Onderwaterinspecties in opdracht van Waterschap Limburg een duikinspectie uit in de keersluis in Mook. Hierdoor is de doorvaart tussen circa 08.00 en 20.00 uur gestremd. Tijdens deze stremming is doorvaart van en naar Mookerplas niet mogelijk.

Lees meer

20-09-2019

Alleen nog pinnen bij betaalautomaten Rhederlaag na reeks inbraken

Afgelopen week vond opnieuw een inbraak plaats bij de betaalautomaten op recreatiegebied Rhederlaag. De inbrekers hebben voor duizenden euro’s schade aangericht terwijl de buit slechts een paar euro’s betreft. Voor terreineigenaar Leisurelands is de maat vol. De mogelijkheid om met contant geld te betalen komt daarom te vervallen. Bezoekers kunnen vanaf vandaag alleen nog met PIN of creditcard betalen. 

Lees meer

05-09-2019

Start laagseizoen op 1 oktober

Op dinsdag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2020. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in.

Lees meer