Voorverkoopactie parkeerpas 2020-2021 bijna van start en wijziging parkeertarieven

20-02-2020

Op 6 maart gaat de voorverkoopactie van de parkeerpas van het seizoen 2020-2021 van start en kan deze extra voordelig worden aangeschaft. Daarnaast zijn er twee wijzigingen. Per 1 mei 2020 wijzigen de parkeertarieven van het hoogseizoen en op dat moment komt ook de mogelijk te vervallen om bij de betaalautomaten met contant geld te betalen, er kan dus uitsluitend met PIN worden betaald.

Voorverkoopactie - parkeerpas slechts € 44,50
Als vanouds is er voor vaste parkeerpashouders en snelle beslissers een voorverkoopactie van de parkeerpas. De parkeerpas van het seizoen 2020-2021 is geldig van 1 mei 2020 tot en met 30 april 2021 op 17 recreatiegebieden van Leisurelands. De voorverkoopactie start op vrijdag 6 maart en loopt tot 1 mei. Tot die tijd profiteer je van het voordelige voorverkooptarief van € 44,50. Een trailerpas (speciaal voor lange voertuigen 6-15 meter) kost € 84,50 tijdens de voorverkoopactie. 

Nieuwsgierig naar alle voordelen? Kijk hier

Blijf op de hoogte van de start van de voorverkoopactie!
Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief dan krijg je op 6 maart automatisch bericht over de start van de voorverkoopactie. 

Wijziging parkeertarieven hoogseizoen
Vanaf 1 mei 2020 - als het nieuwe hoogseizoen van start gaat - wijzigen de parkeertarieven van het hoogseizoen. In het hoogseizoen wordt het tarief voor auto's tot zes meter: € 6,00 en voor lange auto's 6-15 meter: € 12,00. Om de zoveel jaar worden de tarieven weer onder de loep genomen waarbij wordt gekeken naar de parkeertarieven van andere dagrecreatieaanbieders, bezoekersstromen van de laatste jaren en de toekomstbestendigheid van de recreatiegebieden. Om de recreatiegebieden aantrekkelijk te houden is en wordt volop geïnvesteerd, denk aan de infrastructuur, sanitaire voorzieningen en speeltoestellen. Parkeergeldinkomsten zijn een belangrijke inkomstenbron en nodig om de recreatiegebieden in stand te houden. De laagseizoen parkeertarieven - van toepassing van 1 oktober tot 1 mei - blijven ongewijzigd. Klik hier voor de dagtarieven. 

Alleen pinnen
Een andere wijziging is het feit dat bij de betaalautomaten op de recreatiegebieden vanaf 1 mei 2020 uitsluitend nog met PIN en creditcard kan worden betaald. De mogelijkheid om met contant geld te betalen komt dus te vervallen. De reden hiervoor ligt op het vlak van veiligheid voor onze medewerkers. Daarnaast hebben we in het verleden op enkele gebieden met inbraken te maken gehad waarbij meer werd vernield dan er buit werd gemaakt.