Titan Swim op Groene Heuvels

23-08-2019

Na het succes van vorig jaar kon een tweede editie niet uitblijven. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019 vindt de Titan Swim plaats op recreatiegebied Groene Heuvels. Met een parcours van één kilometer waarbij deelnemers vijftien obstakels in het water moeten overwinnen, is de Titan Swim met recht een ware beproeving. Tijdens het evenement is Groene Heuvels in beperkte mate toegankelijk voor strandbezoekers en duikers. 

Het parcours is aan de oostzijde van de plas uitgezet, aan de zijde van de snelweg. De start- en finish area van het evenement bevindt zich nabij de terp van de duikclub, tussen parkeerplaats A en B in. 
In verband met de veiligheid in het water kunnen bezoekers in de oostzijde van de plas niet terecht om te zwemmen of te duiken. Vanaf parkeerplaats B en C kunnen duikers en strandbezoekers wel terecht om dat deel van het water en strand te gebruiken. Ook Paviljoen en Camping het Buitenhuis, alsmede Vakantiepark de Groene Heuvels en Fundustry blijven bereikbaar.

Op het parcours wordt tijdens het evenement gevaren met meerdere gemotoriseerde boten om deelnemers in geval van nood hulp te kunnen bieden en daarnaast surveilleren de boten tijdens het evenement. In verband met de veiligheid van duikers en zwemmers is het tijdens het evenement niet toegestaan in het oostelijke gedeelte aanwezig te zijn. Vanaf maandag 2 september is Groene Heuvels in zijn geheel, als vanouds, weer voor iedereen toegankelijk. 

Meer informatie over het evenement op https://titanswim.eu