Ruim 3,7 miljoen bezoekers op recreatiegebieden Leisurelands

06-02-2015

2014 gaat de boeken in als een goed recreatiejaar voor de recreatiegebieden van Leisurelands. 3.784.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar de negentien gebieden. 2014 resulteerde in 23 zomerse- en 2 tropische dagen. Terwijl augustus erg nat en koud was kwam het zomergevoel in september en oktober weer terug. Hierdoor waren zowel het voor- als het najaar erg aangenaam. Door dit lange recreatieseizoen kwamen dit jaar meer bezoekers dan in 2013. De toename van het aantal bezoekers is ook te danken aan de toevoeging van vijf recreatiegebieden sinds eind 2013.

De gebieden zijn gevestigd op de Veluwe, in het Rijk van Nijmegen, in de Achterhoek en Liemers. Door de geografische spreiding zijn de gebieden voor veel mensen toegankelijk. De gebieden bieden het hele jaar door een diversiteit aan dagattracties. Tijdens warme dagen is het geschikt voor een dagje uit voor strand- en waterliefhebbers en is het dé plek waar kinderen het vermaak zoeken op de vele speelvoorzieningen. De actieve recreant kan het hele jaar door zijn hart ophalen tijdens een wandeling of fietstocht. Verder zijn er (overdekte) attracties zoals wellnessresorts, golfbanen, jachthavens en outdoor- speelactiviteiten. Andere bekende publiekstrekkers zijn de vele dancefestivals zoals Emporium, Dreamfields en Ground Zero. Voor de sportliefhebber is de Strong Viking Run een leuk evenement. De Hollandse meezingers zijn weer te horen tijdens het Mega Piraten Festijn op Zeumeren en in het weekend van 18 en 19 april verwelkomt Bussloo voor het eerst de ANWB lentedagen.  Gratis toegang 
Leisurelands exploiteert negentien recreatiegebieden, waarvan vier in het Rijk van Nijmegen, negen op de Veluwe en zes in de Achterhoek en Liemers. De toegang tot de recreatiegebieden is gratis. Alleen voor het parkeren wordt een vergoeding gevraagd (€ 4,- per voertuig gedurende het hele jaar, met uitzondering van Strand Horst-Noord en Surfoever Hoge Bijssel waar het tarief € 5,- per voertuig is). 

Op 1 mei gaat de nieuwe parkeerpas 2015/2016 in. De voorverkoop start medio maart. De parkeerpas voor het nieuwe seizoen is tot 1 mei tijdens de voorverkoopactie extra voordelig te bestellen, vanaf slechts € 39,50 via deze website.