Overname exploitaties Zeumeren per 1 april a.s.

21-03-2016

Per 1 april 2016 zijn de exploitaties op recreatiegebied Zeumeren in handen van de familie Boukema. Het betreft het overdekte avonturenparadijs SchatEiland Zeumeren, Waterski Zeumeren en Paviljoen Zeumeren met de onderdelen Shortgolf, Midgetgolf en Footgolf. Eind december 2015 is de verkoop rondgekomen. Het eerste kwartaal van 2016 heeft de familie Boukema gebruikt om nader kennis te kunnen maken met de verschillende exploitaties. Het recreatiegebied blijft eigendom van Leisurelands.

In 2009 heeft Leisurelands, terreineigenaar van recreatiegebied Zeumeren, na het faillissement van de initiatiefnemer van Simsaland het overdekte avonturenparadijs gekocht. Dit werd na de overname in de markt gezet als SchatEiland Zeumeren. Een jaar later, in 2010, ging ook Pitch&Putt Golf failliet. De naam werd omgedoopt tot Shortgolf Zeumeren. De jaren erna werd Shortgolf Zeumeren uitgebreid met Footgolf Zeumeren en Midgetgolf Zeumeren. In het voorjaar van 2013 opende Waterski Zeumeren en bleek al meteen een enorme publiekstrekker.

Aankopen exploitaties voor borgen kwaliteit Zeumeren
De aankopen in 2009 en 2010 waren erop gericht om de kwaliteit van het recreatiegebied te borgen en niet omdat het direct in de strategie van Leisurelands paste. Ondanks dat Leisurelands, in deze voor de vrijetijdssector lastige periode, niet actief op zoek is geweest naar een overnamekandidaat hebben zich de laatste jaren wel enkele partijen gemeld die de exploitaties op Zeumeren wilden kopen.

Familie Boukema toekomstgericht
Met Rien Boukema, zijn vrouw en dochter is in december 2015 overeenstemming gekomen over de verkoop van de exploitaties op Zeumeren alsmede het daarbij behorende onroerend goed. De familie Boukema heeft jarenlang ervaring in de gastvrijheidssector en is naar het idee van Leisurelands een zeer goede partij voor de continuïteit van de exploitaties.
Erik Droogh, directeur Leisurelands: “Voor ons zijn de aankopen destijds ook een experiment geweest. Het paste niet in onze strategie maar we zijn er wel volledig voor gegaan. De laatste jaren hebben we een mooie mix aan activiteiten voor jong en oud weten neer te zetten en daar zijn we trots op. Nu is de tijd gekomen om hetgeen wij hebben opgebouwd in goede handen achter te laten. We wensen de familie Boukema heel veel succes.”

Recreatiegebied Zeumeren blijft eigendom van Leisurelands
Leisurelands blijft eigenaar en exploitant van recreatiegebied Zeumeren. Net als op andere recreatiegebieden van Leisurelands kan een ondernemer een eigen bedrijf gerelateerd aan recreatie starten en hiervoor wordt na het doorlopen van diverse procedures een stuk grond in erfpacht uitgegeven.
Voor Leisurelands is Zeumeren een proeftuin als het gaat om alternatieve energie. Zo is er gestart met zonnepanelen en een biomassa-installatie. Deze zorgt voor verwarming van SchatEiland in de wintermaanden en gaat daarom ook over naar de nieuwe eigenaar. De biovergassingsinstallatie voor het opwekken van elektra is echter nog een experiment en blijft daardoor voorlopig bij Leisurelands.

Familie Boukema eigenaar van exploitaties op Zeumeren
De familie Boukema gaat wonen op het recreatiegebied om zo extra toegevoegde waarde aan de exploitaties te geven en tevens te zorgen voor extra sociale controle op het recreatiegebied. Rien Boukema: “Wij hebben de laatste maanden een goed beeld gekregen van het reilen en zeilen bij de diverse exploitaties. Het is een hecht team en de attracties bieden enorm veel potentie om nog verder in de markt te zetten. Wij hebben dan ook zeer veel zin om hier iets nog mooiers van te maken en staan te trappelen om vele bezoekers te mogen verwelkomen. Met Leisurelands zijn we tot een goede overeenstemming gekomen en we danken hen hartelijk voor de fijne samenwerking bij de start.”

Meer informatie over de exploitaties op Zeumeren vindt u hier. Meer informatie over Zeumeren leest u hier.