Nieuw parkeersysteem biedt gemak voor bezoekers Hilgelo en Slingeplas

23-10-2015

Op de recreatiegebieden Hilgelo in Winterswijk en Slingeplas in Bredevoort zijn de werkzaamheden in volle gang voor de implementatie van een nieuw parkeersysteem. Het huidige systeem wordt door een nieuw systeem vervangen waarbij bezoekers bij vertrek parkeergeld betalen. Nu is dit nog bij aankomst. Het nieuwe parkeersysteem biedt gemak aan de bezoekers van de recreatiegebieden. Files bij de ingaande slagboom behoren tot de verleden tijd en indien men bij aankomst of gedurende de dag een uitrijkaart koopt bij de automaat is de kans op filevorming bij vertrek minimaal. De werkzaamheden zijn eind oktober 2015 afgerond.

Het nieuwe parkeersysteem past binnen het investeringsprogramma zoals Leisurelands dat opgesteld heeft om haar recreatiegebieden in de Achterhoek duurzaam aantrekkelijk te houden.
Bij aankomst betaalden bezoekers voorheen vooraf het parkeergeld. Met het nieuwe systeem werkt het net andersom. Bij aankomst gaan de slagbomen automatisch open. Uitrijden bij het nieuwe systeem werkt door middel van een uitrijkaart of een parkeerpas van Leisurelands.  Uitrijkaarten zijn te koop bij de automaten op het gebied. Hier kan men uitsluitend met PIN betalen.
Het nieuwe parkeersysteem is inmiddels succesvol ingevoerd op een groot deel van de recreatiegebieden van Leisurelands, onder andere op Rhederlaag, Bussloo en Berendonck.


Uitsluitend met PIN betalen
Voor de invoering van de PIN betaalwijze zijn er enkele redenen. Leisurelands merkt allereerst dat het pingebruik enorm toeneemt en een andere reden is de reeks van vernielingen aan de betaalautomaten op andere recreatiegebieden waarbij iedere keer slechts enkele euro’s zijn buitgemaakt, terwijl de schade duizenden euro’s betreft. 


Parkeerpashouders
Voor bezoekers met een parkeerpas van Leisurelands verandert er weinig. Bij het nieuwe parkeersysteem openen de ingaande slagbomen automatisch. Om het terrein te kunnen verlaten houdt men de parkeerpas voor de zuil bij de uitgaande slagboom.


Tip van Leisurelands
Bezoekers die niet over een parkeerpas beschikken, betalen een dagtarief van € 4,00 per voertuig tot zes meter en € 8,00 voor lange voertuigen (6-15 meter). Deze tarieven gelden op alle recreatiegebieden van Leisurelands.  Leisurelands adviseert bezoekers direct bij aankomst of gedurende de dag een uitrijkaart te kopen zodat men niet in de rij hoeft te staan bij de betaalautomaat. De uitrijkaart is de hele dag geldig. 
 

Klik hier voor meer informatie over parkeren.