Inschrijving NatuurEducatieProject 2015 van start!

07-01-2015

Op de recreatiegebieden Bussloo, Zeumeren en Stroombroek biedt Leisurelands in mei en juni 2015 het NatuurEducatieProject gratis aan voor basisschoolleerlingen. Het NatuurEducatieProject is een educatieve ontdekkingstocht waar kinderen meer leren en ontdekken over de natuur en de diverse recreatiemogelijkheden. De inschrijving voor het NatuurEducatieProject op de drie recreatiegebieden is gestart.

In 2014 vond het project ook plaats op de recreatiegebieden Berendonck, Heerderstrand en Rhederlaag, maar daar zagen wij helaas de aanmeldingen van teruglopen. Uiteraard kunnen de basisschoolleerlingen uit die omgeving alsnog gratis deelnemen aan deze educatieve ontdekkingstocht, maar dan op de recreatiegebieden Bussloo, Zeumeren of Stroombroek.

Wat is dat voor diertje in mijn loeppotje...?

Door middel van het NatuurEducatieProject kunnen basisschoolleerlingen van de groepen 6 tot en met 8 spelenderwijs gaan ontdekken. In samenwerking met het Centrum voor Natuur en Milieu heeft Leisurelands een leskist met opdrachten ontwikkeld. De opdrachten bestaan onder meer uit het meten van de watertemperatuur, het onderzoeken van de bodem, de boomhoogte meten en waterdiertjes vangen en bekijken met een loep.

Compleet dagje uit op Zeumeren of Stroombroek

In samenwerking met Paviljoen Zeumeren zijn speciale arrangementen samengesteld die het NatuurEducatieProject combineren met een speelronde midgetgolf op de prachtige 18-holes baan of jeu de boules. Op Stroombroek biedt Landal Stroombroek ook een ronde midgetgolf aan of een uurtje bowlen met een heerlijke lunch. Zo wordt een educatief dagje uit een compleet dagje uit met school. Kijk voor een impressie op www.zeumeren.nl.

Inschrijven voor 2015

Medio september 2014 hebben alle basisscholen in de omgeving van Zeumeren, Bussloo, Stroombroek, Rhederlaag, Heerderstrand en Berendonck een brief ontvangen met informatie over de inschrijving voor 2015. Scholen die geen informatie hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met Leisurelands, telefoonnummer 026-3848800. De inschrijfperiode loopt tot 1 februari 2015.