Extra inspanning blijft nodig voor handhaving overlast op Zeumeren

11-07-2019

Foto: Barneveldse Krant

Overlast door jongeren blijft – ondanks de extra inzet van Leisurelands, gemeente en politie – terugkeren op Zeumeren. Dat concluderen de drie partijen naar aanleiding van de afgelopen weken waarin het vanwege het zomerse weer erg druk was. Vooral het jongerenstrand zorgt voor problemen.

Enkele weken geleden maakten de partijen afspraken om het zomerseizoen 2019 met zo min mogelijk overlast te worden geconfronteerd. Meer controles en afspraken met jongeren die eerder een terreinontzegging kregen, hebben helaas niet geholpen.

Leisurelands, gemeente en politie betreuren het dat – ondanks extra inspanningen om de overlast te verminderen – nog altijd sprak is van overlast. De extra inzet op toezicht en handhaving wordt voorgezet, maar de drie partijen roepen ook ouders op om hun verantwoordelijkheid te nemen en dit probleem te bespreken met hun kinderen. Zeumeren is nu een voor iedereen vrij toegankelijk gebied om te recreëren. Het tegengaan van de overlast, het herstellen van de vernielingen en het opruimen van al het afval zijn noodzakelijk om een veilig gebied voor de recreanten te creëren. Echter zijn hier hoge kosten bij gemoeid. Het zou volgens Leisurelands en gemeente jammer zijn als het gevolg daarvan is dat er andere maatregelen nodig zijn. De kosten die Leisurelands nu maakt voor extra toezicht zorgt ervoor dat er minder geld over blijft om te investeren in bijvoorbeeld nieuwe speeltoestellen.