Bussloo hondenpoep vrij door project ‘pOePGERUIMD staat netjes’.

01-10-2015

In het laagseizoen (1 oktober tot 1 mei) zijn de viervoeters weer welkom op alle recreatiegebieden van Leisurelands. Op recreatiegebied Bussloo zijn vorig jaar, op initiatief van Dierenartsenpraktijk De Driehoek, dispensers met gratis hondenpoepzakjes geplaatst. Dit project was bedoeld om hondenbezitters te motiveren de hondenpoep op te ruimen voor een schoon recreatiegebied. Door de grote afname van de zakjes en de positieve reacties komt dit seizoen een vervolg. Vanaf 1 oktober zijn de rode hondenpoepzakjes weer te vinden op het recreatiegebied.

Succesvol 

Door een bijzondere samenwerking tussen Leisurelands, Sanimed Veterinary Nutrition, Novartis Animal Health, MSD Animal Health en Dierenartsenpraktijk De Driehoek is het mogelijk om dit seizoen recreatiegebied Bussloo weer te voorzien van dispensers met gratis hondenpoepzakjes. De beheerder van het recreatiegebied concludeert dat er zeker 50% tot 70% minder hondenpoep op het terrein is na de start van dit project. Zowel de initiatiefnemers als Leisurelands zijn blij met dit mooie resultaat. Leisurelands vraagt wederom de aandacht voor het opruimen van de hondenpoep op het recreatiegebied. 

Volksgezondheid

Onder andere om te voorkomen dat mensen met hondenuitwerpselen in aanraking komen, heeft Leisurelands in het hoogseizoen een hondenverbod ingesteld (1 mei – 1 oktober). Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig ontwormen van honden en katten, en het nemen van hygiëne maatregelen (honden en kattenpoep opruimen) zijn vruchten afwerpt: besmetting van parken en zandbakken met wormeitjes neemt gestaag af. 

Dierenartsenpraktijk De Driehoek

Over Dierenartsenpraktijk De Driehoek vindt u meer informatie op www.dierenartsenpraktijk.com