Brand verwoest toiletgebouw op Wylerbergmeer

16-07-2019

In de vroege ochtend van dinsdag 16 juli 2019 is toiletgebouw Grens op recreatiegebied Wylerbergmeer in Beek-Ubbergen door een brand verwoest. Van het toiletgebouw is niks over. Terreineigenaar Leisurelands vermoedt dat de brand is aangestoken en doet aangifte bij de politie.

Rond 03.30 uur kwam de melding binnen bij de brandweer. Bij aankomst bleek het houten toiletgebouw al grotendeels verwoest. De brandweer heeft de brand geblust. Alleen het hek dat om het toiletgebouw staat, staat nog fier overeind. De restanten van het toiletgebouw worden op korte termijn verwijderd.

Recreatiegebied Wylerbergmeer is momenteel gesloten voor dagrecreanten in verband met baggerwerkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden die de waterkwaliteit moeten verbeteren tot begin september 2019 duren.

Kwaliteitsimpuls
Leisurelands had al plannen om de twee toiletgebouwtjes te vervangen voor een nieuw modern toiletgebouw. Er wordt gekeken wanneer dit gerealiseerd kan worden. Wylerbergmeer krijgt door de baggerwerkzaamheden, de vernieuwing van het strand en de sanitaire voorzieningen voor de start van het hoogseizoen in mei 2020 een kleine kwaliteitsimpuls. Eerder werden al verharde wandelpaden aangelegd en nieuwe speeltoestellen geplaatst.

Infopagina Wylerbergmeer