Alleen nog pinnen bij betaalautomaten Rhederlaag na reeks inbraken

20-09-2019

Afgelopen week vond opnieuw een inbraak plaats bij de betaalautomaten op recreatiegebied Rhederlaag. De inbrekers hebben voor duizenden euro’s schade aangericht terwijl de buit slechts een paar euro’s betreft. Voor terreineigenaar Leisurelands is de maat vol. De mogelijkheid om met contant geld te betalen komt daarom te vervallen. Bezoekers kunnen vanaf vandaag alleen nog met PIN of creditcard betalen. 

De inbraak werd afgelopen woensdagochtend geconstateerd. Een deel van het gebouw is gesloopt om bij de betaalautomaat te komen. De vernielingen vonden plaats aan de betaalautomaat op de Giese Kop. Bij de betaalautomaat kopen bezoekers een uitrijkaart.

Vier daders opgepakt
Eerder dit jaar vonden meerdere inbraken plaats. De politie Zevenaar heeft toen vier daders opgepakt. De beheerder: “Ook van deze inbraak is aangifte gedaan bij de politie. Wij hopen dat de daders gepakt worden. Ondanks dat wij de kluizen dagelijks legen en er na de reeks inbraken aanpassingen zijn gedaan, zijn er blijkbaar mensen die zoveel moeite doen voor een paar euro’s. Wij kunnen niks anders doen dan de mogelijkheid om contant te kunnen betalen op te heffen.”  

Altijd aangifte
Met het aanpassen van de automaten hoopt Leisurelands dat er een einde komt aan de reeks vernielingen en diefstallen. Leisurelands doet bij diefstal en vernieling altijd aangifte bij de politie waarbij de kosten op de daders worden verhaald.