Nieuws

12-10-2020

Verwijdering eiland Kinderstrand Bussloo geeft boost aan biodiversiteit in de Fliert

Om de zwemwaterkwaliteit te verbeteren wordt het eiland bij het Kinderstrand, ter hoogte van kiosk Withagen op recreatiegebied Bussloo, verwijderd. Door het eiland zijn de doorstroming en waterdiepte bij het kinderstrand onvoldoende. Mede door de lage waterstanden van de afgelopen jaren verhoogt dit de kans op slechte waterkwaliteit, bijvoorbeeld door het ontstaan van blauwalg. De verwijdering van het eiland is inmiddels gestart, en de kop is eraf. De grond van het eiland zal nuttig worden gebruikt.

Lees meer

05-10-2020

Doglovers Wandeling Bussloo: geweldige aftrap van het hondenseizoen

Leisurelands heeft op 4 oktober het hondenseizoen op een feestelijke manier ingeluid. Op Bussloo werd voor de eerste keer de Doglovers Wandeling georganiseerd. Tijdens het laagseizoen – ook wel het hondenseizoen genoemd – zijn honden weer welkom op de recreatiegebieden van Leisurelands. Dit seizoen loopt van 1 oktober tot en met 30 april.

Lees meer

30-09-2020

Leisurelands hondenfotowedstrijd

Na het succes van vorig jaar, organiseert Leisurelands dit jaar opnieuw een fotowedstrijd.

Lees meer

29-09-2020

Start laagseizoen op recreatiegebieden van Leisurelands 

Op donderdag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start op de recreatiegebieden van Leisurelands. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2021. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in.

Lees meer

18-09-2020

Proefstrandje en tweede fietsveer Surfoever impuls voor Nunspeet aan Zee

Op donderdag 17 september zijn het nieuwe proefstrandje en het tweede fietsveer op Surfoever Hoge Bijssel op feestelijke wijze geopend door de gemeentes Nunspeet en Dronten, Provincie Flevoland, Gastvrije Randmeren en Leisurelands. Het tweede fietsveer is dit voorjaar al in de vaart genomen, en is nu al een groot succes. Deze week werd het proefstrand aangelegd. Surfoever Hoge Bijssel krijgt zo een flinke metamorfose, waar strandbezoekers en fietsers nog lang van kunnen genieten!

Lees meer

11-09-2020

Plan ‘Groene Kruispunt’ tussen Strand Horst en Strand Nulde is rond

Voor het Groene Kruispunt Nuldernauw, de kuststrook tussen Strand Horst in Ermelo en Strand Nulde in Putten, hebben de colleges van Ermelo en Putten, Leisurelands en gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren een inrichtingsplan vastgesteld dat een flinke meerwaarde oplevert voor de natuur. Partijen zijn blij er samen uit te zijn en een mooi plan te kunnen presenteren.

Lees meer

11-09-2020

Doglovers Wandeling Bussloo 4 oktober - feestelijke start van het hondenseizoen

Leisurelands organiseert op 4 oktober van 10:00 tot 15:00 de ‘Doglovers Wandeling’ - een hondenwandeling - op recreatiegebied Bussloo, om zo de start het laagseizoen af te trappen. Het laagseizoen – ook wel het hondenseizoen genoemd - loopt van 1 oktober tot en met 30 april.

Lees meer

08-09-2020

Bezoekers kunnen na werkzaamheden van dit najaar nog lang blijven genieten van recreatiegebied Bussloo!

Leisurelands zet in oktober 2020 de laatste fase in van de vervanging van de fiets- en wandelpaden op Bussloo. Met de voltooiing van de werkzaamheden ronden we een groot project af dat in 2016 al werd opgestart. Toen werden de paden aan de zuidkant vervangen. Dit najaar staan de paden aan de kant van de Withagenweg en Kneuterstraat op de planning. Met de nieuwe fiets- en wandelpaden krijgt Bussloo een kwaliteitsimpuls, waar wandelaars, fietsers en andere gebruikers nog lang van kunnen genieten.

Lees meer

31-08-2020

Leisurelands hervat vanaf 1 september reguliere openingstijden recreatiegebied Zeumeren

Recreatiegebied Zeumeren is vanaf 1 september weer dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Dit betekent dat de beperkte openingstijden komen te vervallen, en bezoekers ook na 18.00 uur weer kunnen genieten van het recreatiegebied.  

Lees meer

24-08-2020

Groep asielzoekers krijgt voorlichting over zwemmen in open water op Hilgelo

Statistieken wijzen uit dat het bij verdrinkingen relatief vaak gaat om mensen die niet in Nederland geboren zijn en mogelijk geen (goed) zwemonderwijs hebben genoten. Daarom sloeg Leisurelands de handen inéén met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en Reddingsbrigade Nederland en werd er op 22 augustus een zwemvoorlichting gegeven op Hilgelo.

Lees meer