Nieuws

11-02-2021

Schaatsen? Dat kan! Hier 8 tips voor een onbezorgd dagje schaatsen

Op de kleinere recreatiegebieden verwachten we schaatsomstandigheden. Het ijs zal nog wel dun zijn, dus pas op! Om dit veilig te laten verlopen hebben we een paar tips voor een onbezorgde dag.

Lees meer

05-02-2021

Bruiloften, kampvuren en waterpret, Paviljoen Buitenhuis tekent voor nóg 10 jaar op Groene Heuvels

Het is een barre tijd voor horecaondernemers. Zo ook voor Paul van Raamsdonk van Paviljoen Buitenhuis op recreatiegebied Groene Heuvels. Toch heeft hij vertrouwen in de toekomst en tekent voor nóg 10 jaar samenwerking met recreatieonderneming Leisurelands, eigenaar van het recreatiegebied. De agenda voor feesten en partijen staat vol en als het een beetje meezit met de maatregelen gaat het een hele mooie zomer worden.

Lees meer

04-02-2021

Enthousiaste ondernemers geven Zeumeren nieuw leven

Recreatiegebied Zeumeren zal komende zomer gasten weer met open armen ontvangen. Nadat onlangs bekend werd dat de waterskibaan is overgenomen door Zeumeren Watersport zijn ook het Schateiland, het Paviljoen en de golfbaan in nieuwe handen gekomen. Ondernemer Bernard ’t Jong en zijn team van belevingsexperts gaan een frisse wind laten waaien door het gebied onder de naam Expeditie Zeumeren.

Lees meer

19-01-2021

Meer strand voor naturisten Bussloo

In goed overleg hebben we met de gebruikers van het naturistenstrand op Bussloo overeenstemming bereikt over de veranderingen in het gebied. De gemeente Voorst behandelde juni vorig jaar het bestemmingsplan waardoor een deel van de ligweides en één van naturisten-stranden bij de recreatiegebied Bussloo verloren zouden gaan. Naastgelegen saunacomplex Thermen Bussloo wilde daar graag uitbreiden met een nieuwe parkeerplaats. Gebruikers van het strand, de initiatiefgroep Behoud Naturistenstrand Bussloo (BNB), maakten bezwaar.

Lees meer

14-01-2021

Stranden van Leisurelands erg populair bij vakantie vieren in eigen land

"Bijna 4 miljoen strandbezoekers in 2020" Het is deze wintermaanden niet meer goed voor te stellen, maar afgelopen zomer trokken Nederlanders er massaal op uit. Dagjes uit en vakantie vieren in eigen land waren in 2020 populairder dan ooit. Met zijn allen herontdekten we Nederland, omdat een vakantie naar het buitenland door covid-19 er veelal niet in zat. Ook onze recreatiegebieden werden goed bezocht. Het was geen recordjaar, maar met bijna vier miljoen strandbezoekers is het in deze omstandigheden zeker een goed jaar geweest. Leisurelands is blij dat er ruimte genoeg is op de recreatiegebieden voor jong en oud om fijn en veilig te kunnen recreëren.

Lees meer

05-01-2021

Leisurelands verwelkomt Zeumeren Watersport

In 2021 kunnen waterskiërs en wakeboarders weer terecht op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen. In april opent Zeumeren Watersport haar deuren. Ondernemer Henri Ector opent hiermee zijn tweede kabelwaterskibaan. Ector is de uitbater van de kabelwaterskibaan op recreatiegebied Berendonck, wat ook onderdeel is van Leisurelands. Leisurelands is enthousiast opnieuw de samenwerking met Ector te mogen vinden.

Lees meer

12-11-2020

Mooie ontwikkelingen voor Berendonck in petto

De ontwikkelingsvisie van recreatiegebied Berendonck is deze week goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen. Er staan mooie ontwikkelingen op de planning voor de komende jaren. Berendonck wordt hiermee een nog aantrekkelijker recreatiegebied. Wij zijn blij met deze mijlpaal.

Lees meer

12-10-2020

Verwijdering eiland Kinderstrand Bussloo geeft boost aan biodiversiteit in de Fliert

Om de zwemwaterkwaliteit te verbeteren wordt het eiland bij het Kinderstrand, ter hoogte van kiosk Withagen op recreatiegebied Bussloo, verwijderd. Door het eiland zijn de doorstroming en waterdiepte bij het kinderstrand onvoldoende. Mede door de lage waterstanden van de afgelopen jaren verhoogt dit de kans op slechte waterkwaliteit, bijvoorbeeld door het ontstaan van blauwalg. De verwijdering van het eiland is inmiddels gestart, en de kop is eraf. De grond van het eiland zal nuttig worden gebruikt.

Lees meer

05-10-2020

Doglovers Wandeling Bussloo: geweldige aftrap van het hondenseizoen

Leisurelands heeft op 4 oktober het hondenseizoen op een feestelijke manier ingeluid. Op Bussloo werd voor de eerste keer de Doglovers Wandeling georganiseerd. Tijdens het laagseizoen – ook wel het hondenseizoen genoemd – zijn honden weer welkom op de recreatiegebieden van Leisurelands. Dit seizoen loopt van 1 oktober tot en met 30 april.

Lees meer

30-09-2020

Leisurelands hondenfotowedstrijd

Na het succes van vorig jaar, organiseert Leisurelands dit jaar opnieuw een fotowedstrijd.

Lees meer