Nieuws

29-07-2020

Wanneer ben je zwemveilig?

Om veilig te kunnen zwemmen en recreëren bij de vele mooie zwemlocaties op recreatieplassen zoals die van Leisurelands is het belangrijk dat je voldoende zwemvaardig bent. Maar wanneer ben je zwemvaardig? Of beter gezegd, wanneer ben je zwemveilig? 

Lees meer

22-07-2020

SPAR on tour op Strand Nulde t/m 27 juli 2020

Vanaf vandaag tot en met maandag 27 juli aanstaande is de 1-persoons gemakswinkel van SPAR te vinden op Strand Nulde. SPAR tourt deze zomer door Nederland en doet dus deze week Strand Nulde in Putten aan. Om precies te zijn Strand Nulde-Noord. De mobiele winkel voorziet dagjesmensen en toeristen in een snel ontbijtje, een lekkere lunch, een gezond tussendoortje of een makkelijke maaltijd. Ideaal ook als tussenstop op de fietsroute tussen Harderwijk en Nijkerk. De Mini SPAR is onderdeel van de zomercampagne die SPAR medio juli lanceerde op tv, online en in de winkel. Uniek is dat SPAR de enige winkel is die je als Nederlandse toerist overal ter wereld tegenkomt.

Lees meer

26-06-2020

​​​​​​​Aangepaste openingstijden Zeumeren verlengd tot 1 september

Rcreatiegebied Zeumeren blijft tot 1 september dagelijks geopend tot 18.00 uur. Leisurelands heeft in overleg met de gemeente Barneveld en de politie besloten de aangepaste openingstijden te handhaven gedurende de hele zomerperiode.

Lees meer

25-06-2020

Recreatiegebieden Leisurelands bieden ruimte voor 1,5 m afstand evenementen

Goed nieuws! Vanaf 1 juli ‘mogen we weer’. De versoepelingen van de overheid rondom het coronavirus geven ruimte aan evenementen en activiteiten. Zoek je een locatie voor een familiefeestje, bedrijfsuitje, een barbecuefeest, een sportevenement of een muzikale of culturele bijeenkomst? Weet dan dat wij volop ruimte hebben op onze recreatiegebieden. De recreatiegebieden zijn ruim opgezet, je kunt er dus met gemak vele personen kwijt waarbij het 1,5 meter afstand houden geen probleem hoeft te vormen. Daarnaast bieden de recreatiegebieden een prachtig groen en waterrijk decor, er zijn zandstranden, verkoelende meren en ruime grasvlakten.

Lees meer

24-06-2020

Negatief zwemadvies op Stroombroek

In verband met blauwalgen heeft de Provincie Gelderland een negatief zwemadvies ingesteld per 24 juni 2020 voor het zwemwater van recreatiegebied Stroombroek.

Lees meer

23-06-2020

Recreatiegebieden Leisurelands hebben zwemwaterklasse ‘uitstekend’

Het is mooi weer in Nederland. Veel mensen trekken er dan graag op uit. Een favoriete bezigheid is zwemmen in de openlucht. Dat is in Nederland op veel plaatsen gelukkig goed geregeld. Ook de recreatiegebieden van Leisurelands zijn aangewezen als zwemlocatie. Zwemmen in oppervlaktewater is gezond als je voor een aangewezen zwemwaterlocatie kiest. Hier weet je zeker dat het zwemwater is gecontroleerd en dat het voldoet aan de zwemwaterkwaliteitseisen.

Lees meer

23-06-2020

Voorverkoopactie parkeerpas verlengd tot en met 30 juni 2020

In verband met het dichtbij huis blijven door het coronavirus en het mooie weer is er veel vraag naar de parkeerpas van het seizoen 2020-2021. Geldig t/m 30 april 2021 op 17 recreatiegebieden. We hebben daarom besloten de voorverkoopactie te verlengen tot en met 30 juni aanstaande. Je bespaart daarmee 10% op de gewone prijs van een parkeerpas. Dat wordt voordelig parkeren deze zomer voor het ultieme vakantiegevoel in eigen land.

Lees meer

12-06-2020

‘Warm en druk jaar op recreatiegebieden in 2019’ (jaarverslag)

In 2019 werden niet alleen alle warmterecords verbroken maar brachten er ook 6,9 miljoen recreanten een bezoek aan de 20 recreatiegebieden van Leisurelands. Het aantal bezoekers aan de ondernemers op de recreatiegebieden groeide zelfs met 10% naar 2.2 miljoen, een positief resultaat in 2019. Onlangs verscheen het jaarverslag waarin te lezen is dat het recreatiebedrijf hard werkt om zich verder te positioneren als één van de belangrijkste spelers in de vrijetijdssector met een maatschappelijke insteek. Zowel direct als indirect levert Leisurelands een bijdrage aan de leefbaarheid en vrijetijdsbesteding in de regio waarin zij actief is. In 2019 werd bijna 1,4 miljoen euro geïnvesteerd om de recreatiegebieden aantrekkelijk te houden en toekomstbestendig te maken.

Lees meer

03-06-2020

Leisurelands is gedrag van jongeren op Bussloo zat en zegt: neem je verantwoordelijkheid!

Afgelopen pinksterweekend liepen de gemoederen hoog op bij de brug op Bussloo. Groepen jongeren gingen hier met elkaar op de vuist. Ook werd er vuurwerk afgestoken en hielden ze onvoldoende afstand. Ingrijpen van Leisurelands en de politie was helaas noodzakelijk. Terreineigenaar Leisurelands is het zat en gaat in samenwerking met de politie en gemeente ingrijpen. Dit om te zorgen dat de kleine groep raddraaiers hun gedrag aanpast.

Lees meer

02-06-2020

Duikteam de Kaaiman start coronaproof duikopleiding Berendonck

Bij duikteam de Kaaiman op Berendonck is er in samenwerking met de gemeente nagedacht over een manier om de trainingen te mogen hervatten. Omdat het zwembad voor groepen nog niet helemaal open is, wordt er tijdelijk uitgeweken naar recreatiegebied Berendonck. Na een periode van 2 maanden stonden de jeugdleden te trappelen van ongeduld om weer te water te gaan.

Lees meer