Nieuws

22-05-2019

Strong Viking Obstacle Run - Water edition - 15 en 16 juni op Berendonck

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 vindt de ‘Water Edition’ van de Strong Viking Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s. 

Lees meer

15-05-2019

Steile bodem naturistenstrand Stroombroek door droogte

De provincie Gelderland toetst regelmatig de kwaliteit van het zwemwater en houdt ook de veiligheid in de gaten. Door de droge zomer van 2018 is de grondwaterstand nog erg laag. Hierdoor is de waterstand in een groot aantal zwemlocaties erg laag en dat heeft gevolgen voor de diepte van de oevers. De bodem kan vanaf de waterkant dan eerder steil(er) aflopen waardoor u sneller in (te) diep water kunt komen. Dat kan ertoe leiden dat de bodem eerder dan verwacht onder u verdwijnt. Zoals op alle zwemlocaties is oplettendheid, zeker voor niet geoefende zwemmers en kinderen vereist. Daarom stelt de provincie in verband met te steile taluds waarschuwingen in voor 14 zwemlocaties. Voor Leisurelands betreft dit uitsluitend het naturistenstrand op Stroombroek. De overige recreatiegebieden zijn veilig bevonden.

Lees meer

13-05-2019

Vervolg op samenwerking aanpak overlast Zeumeren

Op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen was in het verleden veel overlast van vernielingen en alcoholmisbruik. In het recreatieseizoen van 2018 is er een nauwere samenwerking opgestart tussen de gemeente Barneveld en terreineigenaar Leisurelands om de overlast aan te pakken. De resultaten zijn veelbelovend. Er zijn tientallen waarschuwingen en boetes uitgedeeld. Ook kregen meerdere personen een gebiedsverbod. In de praktijk is minder overlast geconstateerd en ook is de hoeveelheid zwerfvuil afgenomen. Na het succes van vorig jaar werkt Leisurelands ook dit seizoen intensiever samen met lokale toezichthouders om overlast op recreatiegebied Zeumeren te beperken.

Lees meer

10-05-2019

Berendonck klaar voor de zomer! (feestelijke opening nieuwe faciliteiten)

Op 9 mei jl. zijn onder het toeziend oog van zo’n 30 belangstellenden door wethouder Nick Derks, directrice naturistenfederatie Christine Kouman, voorzitter hengelsportfederatie Bennie van Til en Leisurelands directeur Erik Droogh diverse nieuwe faciliteiten op recreatiegebied Berendonck geopend. Het betreft de nieuwe toiletgebouwen, de visstekken en het naturistenstrand. Door alle nieuwe ontwikkelingen op Berendonck, zo ook de komst van Thermen Berendonck, was het hoog tijd voor een feestelijke opening. Iedereen is van harte welkom om hiervan gebruik te komen maken.

Lees meer

08-05-2019

Bereikbaarheid recreatiegebied Berendonck tijdens Emporium

Op zaterdag 25 mei aanstaande vindt dancefestival Emporium plaats op recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Het festival begint om 12.00 uur en duurt tot 0.00 uur ’s avonds. De organisator, Matrixx Events, verwacht 30.000 bezoekers. Deze zaterdag is het recreatiegebied niet toegankelijk voor dagrecreanten. Tijdens de op- en afbouw is Berendonck grotendeels niet toegankelijk.

Lees meer

03-05-2019

Mega Piraten Festijn 17 mei op Zeumeren

Op vrijdag 17 mei a.s. vindt de achtste editie van het Mega Piraten Festijn plaats op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen/Barneveld. Met diverse artiesten zoals Gerard Joling, Frans Bauer, Mooi Wark, Django Wagner, Jannes en Henk Dissel wordt het een muzikaal festijn! Tijdens de op- en afbouw is recreatiegebied Zeumeren, evenals Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren en SchatEiland Zeumeren gewoon bereikbaar.

Lees meer

02-05-2019

Voordelig parkeren? Bestel een parkeerpas!

De voorverkoopactie van de parkeerpas van het seizoen 2019-2020 is geëindigd. Niet getreurd, want de parkeerpas is nog altijd voordelig te bestellen via de webshop. Als u tot en met 30 april 2020 vaker één of meerdere recreatiegebieden bezoekt, is het vaak voordeliger om een parkeerpas aan te schaffen dan per keer een uitrijkaart op het terrein te kopen. Daarnaast is een parkeerpas handig in het gebruik en hoeft u niet in de rij te gaan staan om een uitrijkaart te kopen.

Lees meer

01-05-2019

Wellnessresort Thermen Berendonck is geopend!

Op recreatiegebied Berendonck is op 1 mei wellnessresort Thermen Berendonck geopend. Op 30 april opende burgemeester Verheijen van de gemeente Wijchen officieel én feestelijk de deuren van het gloednieuwe resort. Gasten zijn van harte welkom om te genieten van een wellnesservaring in oosterse sferen.

Lees meer

29-04-2019

Naaktstrand Hilgelo blijft bereikbaar gedurende opbouw Bevrijdingsconcert Winterswijk

Maandag 29 april start de opbouw van Bevrijdingsconcert Winterswijk dat zal plaatsvinden op zondag 5 mei. De op- en afbouwperiode loopt van 29 april tot en met woensdag 8 mei. Tijdens de op- en afbouw blijft het naakstrand van Hilgelo gewoon bereikbaar.

Lees meer

26-04-2019

Aanpak zwemwaterkwaliteit Wylerbergmeer

Blauwalg in het water van recreatiegebied Wylerbergmeer is een jaarlijks terugkerend probleem. Om de kwaliteit van het zwemwater te verbeteren starten op korte termijn baggerwerkzaamheden. Leisurelands wil hiermee het recreatiegebied een kwaliteitsimpuls geven. De verwerking van het slib was niet optimaal, maar in goed overleg met lokale natuur- en landschapsorganisaties heeft Leisurelands besloten om de blauwalg  op alternatieve manier aan te pakken. Het oorspronkelijke idee om het slib te baggeren en daarmee ongeveer 1 ha (15%) van het meer te gebruiken om het slib op te slaan, stuitte op veel verzet bij een groot aantal natuur- en landschapsorganisaties. Het vrijkomende slib (30.000 m3) zal nuttig worden toegepast om de bodemkwaliteit van een aangrenzende akker te verbeteren. Tijdens de werkzaamheden zal het recreatiegebied in verband met de veiligheid in zijn geheel worden afgesloten voor bezoekers.  

Lees meer