Nieuws

08-11-2019

Groenonderhoud recreatiegebied Groene Heuvels

Bomen, struiken en gras bieden een groen decor op recreatiegebied Groene Heuvels. De keerzijde is dat het groen gevoelig is voor ziekten die voor overlast en gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Daarom is voor Groene Heuvels een plan opgesteld om groenonderhoud te plegen en in de toekomst nieuwe bomen aan te planten. Op dinsdag 12 november starten de werkzaamheden. Deze zijn naar verwachting voor de jaarwisseling afgerond. Tijdens de werkzaamheden blijft Groene Heuvels gewoon toegankelijk voor bezoekers. De overlast zal tot een minimum worden beperkt.

Lees meer

17-10-2019

Leisurelands gaat op zoek naar een nieuwe directeur

Leisurelands heeft in goed onderling overleg overeenstemming bereikt met de statutair directeur Erik Droogh over de beëindiging van de samenwerking. De Raad van Commissarissen start de werving van een nieuwe directeur.

Lees meer

07-10-2019

Les over gevaren van het water op Hilgelo

Bezoekers van het Winterswijkse asielzoekers-centrum bezoeken graag Hilgelo, maar zwemmen in de plas kunnen de meesten niet. Tijd voor zwemles. Op 27 september bezochten ze samen met de politie, reddingsbrigrade, COA en Leisurelands Hilgelo om een beter beeld te krijgen van de gevaren van zwemmen.

Lees meer

02-10-2019

Verbetering jachthavens Rhederlaag

Nu het herfst is, is het tijd voor de jachthavens op Rhederlaag om voorbereidingen te treffen voor het nieuwe recreatieseizoen. Onlangs zijn daarom de werkzaamheden gestart om enkele jachthavens te verbeteren. Leisurelands heeft toestemming gegeven aan Watersportvereniging Giesbeek en Jachthaven ’t Eiland voor het uitbaggeren van hun havens inclusief de invaarten er naartoe. De werkzaamheden zijn nodig om de havens bereikbaar te houden. In droge periodes kan het waterpeil extreem laag zijn waardoor boten vast komen te zitten. De werkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen.

Lees meer

30-09-2019

Doorvaart Mookerplas van en naar de Maas gestremd op 22 oktober

Op dinsdag 22 oktober 2019 voert de Waard Onderwaterinspecties in opdracht van Waterschap Limburg een duikinspectie uit in de keersluis in Mook. Hierdoor is de doorvaart tussen circa 08.00 en 20.00 uur gestremd. Tijdens deze stremming is doorvaart van en naar Mookerplas niet mogelijk.

Lees meer

20-09-2019

Alleen nog pinnen bij betaalautomaten Rhederlaag na reeks inbraken

Afgelopen week vond opnieuw een inbraak plaats bij de betaalautomaten op recreatiegebied Rhederlaag. De inbrekers hebben voor duizenden euro’s schade aangericht terwijl de buit slechts een paar euro’s betreft. Voor terreineigenaar Leisurelands is de maat vol. De mogelijkheid om met contant geld te betalen komt daarom te vervallen. Bezoekers kunnen vanaf vandaag alleen nog met PIN of creditcard betalen. 

Lees meer

05-09-2019

Start laagseizoen op 1 oktober

Op dinsdag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2020. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in.

Lees meer

03-09-2019

Wylerbergmeer vanaf 13 september weer open voor recreanten - Zwemverbod blijft nog wel van kracht

De werkzaamheden op Wylerbergmeer lopen op schema. Deze zijn naar verwachting in de tweede week van september afgerond waardoor het recreatiegebied vanaf vrijdag 13 september weer open gaat voor recreanten. Het zwemverbod blijft nog wel van kracht. Medio juni startten de baggerwerkzaamheden om de zwemwaterkwaliteit te verbeteren. Er was de laatste jaren een terugkerend probleem met blauwalg. Terreineigenaar Leisurelands heeft goede hoop dat met de start van het nieuwe hoogseizoen, op 1 mei 2020, Wylerbergmeer weer een zwemlocatie met goede waterkwaliteit kan bieden.  

Lees meer

27-08-2019

Strong Viking Family Obstacle Run op Berendonck 7 en 8 september

Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 vindt de Strong Viking Family Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft de Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s.

Lees meer

23-08-2019

Titan Swim op Groene Heuvels

Na het succes van vorig jaar kon een tweede editie niet uitblijven. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019 vindt de Titan Swim plaats op recreatiegebied Groene Heuvels. Met een parcours van één kilometer waarbij deelnemers vijftien obstakels in het water moeten overwinnen, is de Titan Swim met recht een ware beproeving. Tijdens het evenement is Groene Heuvels in beperkte mate toegankelijk voor strandbezoekers en duikers. 

Lees meer