Nieuws

19-01-2021

Meer strand voor naturisten Bussloo

In goed overleg hebben we met de gebruikers van het naturistenstrand op Bussloo overeenstemming bereikt over de veranderingen in het gebied. De gemeente Voorst behandelde juni vorig jaar het bestemmingsplan waardoor een deel van de ligweides en één van naturisten-stranden bij de recreatiegebied Bussloo verloren zouden gaan. Naastgelegen saunacomplex Thermen Bussloo wilde daar graag uitbreiden met een nieuwe parkeerplaats. Gebruikers van het strand, de initiatiefgroep Behoud Naturistenstrand Bussloo (BNB), maakten bezwaar.

Lees meer

14-01-2021

Stranden van Leisurelands erg populair bij vakantie vieren in eigen land

"Bijna 4 miljoen strandbezoekers in 2020" Het is deze wintermaanden niet meer goed voor te stellen, maar afgelopen zomer trokken Nederlanders er massaal op uit. Dagjes uit en vakantie vieren in eigen land waren in 2020 populairder dan ooit. Met zijn allen herontdekten we Nederland, omdat een vakantie naar het buitenland door covid-19 er veelal niet in zat. Ook onze recreatiegebieden werden goed bezocht. Het was geen recordjaar, maar met bijna vier miljoen strandbezoekers is het in deze omstandigheden zeker een goed jaar geweest. Leisurelands is blij dat er ruimte genoeg is op de recreatiegebieden voor jong en oud om fijn en veilig te kunnen recreëren.

Lees meer

05-01-2021

Leisurelands verwelkomt Zeumeren Watersport

In 2021 kunnen waterskiërs en wakeboarders weer terecht op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen. In april opent Zeumeren Watersport haar deuren. Ondernemer Henri Ector opent hiermee zijn tweede kabelwaterskibaan. Ector is de uitbater van de kabelwaterskibaan op recreatiegebied Berendonck, wat ook onderdeel is van Leisurelands. Leisurelands is enthousiast opnieuw de samenwerking met Ector te mogen vinden.

Lees meer

12-11-2020

Mooie ontwikkelingen voor Berendonck in petto

De ontwikkelingsvisie van recreatiegebied Berendonck is deze week goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen. Er staan mooie ontwikkelingen op de planning voor de komende jaren. Berendonck wordt hiermee een nog aantrekkelijker recreatiegebied. Wij zijn blij met deze mijlpaal.

Lees meer

12-10-2020

Verwijdering eiland Kinderstrand Bussloo geeft boost aan biodiversiteit in de Fliert

Om de zwemwaterkwaliteit te verbeteren wordt het eiland bij het Kinderstrand, ter hoogte van kiosk Withagen op recreatiegebied Bussloo, verwijderd. Door het eiland zijn de doorstroming en waterdiepte bij het kinderstrand onvoldoende. Mede door de lage waterstanden van de afgelopen jaren verhoogt dit de kans op slechte waterkwaliteit, bijvoorbeeld door het ontstaan van blauwalg. De verwijdering van het eiland is inmiddels gestart, en de kop is eraf. De grond van het eiland zal nuttig worden gebruikt.

Lees meer

05-10-2020

Doglovers Wandeling Bussloo: geweldige aftrap van het hondenseizoen

Leisurelands heeft op 4 oktober het hondenseizoen op een feestelijke manier ingeluid. Op Bussloo werd voor de eerste keer de Doglovers Wandeling georganiseerd. Tijdens het laagseizoen – ook wel het hondenseizoen genoemd – zijn honden weer welkom op de recreatiegebieden van Leisurelands. Dit seizoen loopt van 1 oktober tot en met 30 april.

Lees meer

30-09-2020

Leisurelands hondenfotowedstrijd

Na het succes van vorig jaar, organiseert Leisurelands dit jaar opnieuw een fotowedstrijd.

Lees meer

29-09-2020

Start laagseizoen op recreatiegebieden van Leisurelands 

Op donderdag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start op de recreatiegebieden van Leisurelands. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2021. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in.

Lees meer

18-09-2020

Proefstrandje en tweede fietsveer Surfoever impuls voor Nunspeet aan Zee

Op donderdag 17 september zijn het nieuwe proefstrandje en het tweede fietsveer op Surfoever Hoge Bijssel op feestelijke wijze geopend door de gemeentes Nunspeet en Dronten, Provincie Flevoland, Gastvrije Randmeren en Leisurelands. Het tweede fietsveer is dit voorjaar al in de vaart genomen, en is nu al een groot succes. Deze week werd het proefstrand aangelegd. Surfoever Hoge Bijssel krijgt zo een flinke metamorfose, waar strandbezoekers en fietsers nog lang van kunnen genieten!

Lees meer

11-09-2020

Plan ‘Groene Kruispunt’ tussen Strand Horst en Strand Nulde is rond

Voor het Groene Kruispunt Nuldernauw, de kuststrook tussen Strand Horst in Ermelo en Strand Nulde in Putten, hebben de colleges van Ermelo en Putten, Leisurelands en gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren een inrichtingsplan vastgesteld dat een flinke meerwaarde oplevert voor de natuur. Partijen zijn blij er samen uit te zijn en een mooi plan te kunnen presenteren.

Lees meer