Mookerplas

Mookerplas (gesloten)

Mookerplas per 9 april gesloten op last van de burgemeester

Per 9 april is Mookerplas gesloten op last van de burgemeester. Het is er te druk met recreanten waardoor niet aan de richtlijnen van het RIVM kan worden voldaan. De stranden, paden en parkeerplaatsen zijn afgesloten, de slagbomen blijven dicht. Ook fietsers en wandelaars mogen het terrein niet op. Neem je verantwoordelijkheid en voorkom verspreiding van het coronavirus. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Lees hier het nieuwsbericht. 

 

Ten zuiden van Nijmegen in de kop van Noord-Limburg ligt recreatiegebied Mookerplas in het plaatsje Plasmolen. Het gezellige strand van De Grote Siep biedt u een breed zandstrand, een ruime ligweide en diverse voorzieningen voor een dagje uit. Uw kinderen vermaken zich hier uitstekend op het strand, in het water of op de vele speeltoestellen. Bij de diverse horecapunten kunt u terecht voor lekkere versnaperingen. Door de open verbinding met de Maas is Mookerplas een zeer geschikte locatie voor de watersporter. Bij de botenhelling kunt u uw boot te water laten gaan. Ook treft u hier een paviljoen met terras aan het water. Op Mookerplas vindt u tevens verschillende jachthavens, campings en een watersportverhuurbedrijf waar u onder andere kano’s kunt huren. 

Recreatiegebied Mookerplas is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het recreatiegebied is gratis. Indien u met de auto komt, betaalt u parkeergeld.

Laatste nieuws

13-05-2020

Nieuwe periode van recreëren in coronatijd (volg richtlijnen om recreatiegebieden open te houden)

Lees meer

30-04-2020

Leisurelands hard bezig om overlast eikenprocessierups op recreatiegebieden te beperken

Lees meer


Evenementenkalender

19-09-2020

Keramiekmanifestatie Keramisto

Lees meer


Status waterkwaliteit: GOED

De status van de zwemwaterkwaliteit van dit recreatiegebied is: GOED.

In het zwemseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, wordt de waterkwaliteit iedere twee weken gecontroleerd. Meer informatie op www.zwemwater.nl.