Berendonck

Waterkwaliteit

Status waterkwaliteit: geen info

Er is op dit moment geen actuele informatie beschikbaar over de zwemwaterkwaliteit. De kwaliteit van het zwemwater wordt alleen gecontroleerd in het zwemseizoen tussen 1 mei en 1 oktober. Vanaf 1 mei vind je hier de actuele status.

Controle zwemwater

Recreatiegebied Berendonck is een officiële zwemlocatie waar de waterkwaliteit wordt gecontroleerd tijdens het zwemseizoen (hoogseizoen) dat loopt van 1 mei tot 1 oktober.

De kwaliteit van het zwemwater is over het algemeen uitstekend en wordt nauwlettend in het oog gehouden. De waterkwaliteitsbeheerders nemen regelmatig monsters. Over het algemeen zijn er geen problemen met de zwemwaterkwaliteit. Mochten er problemen zijn dan wordt dit vermeld onder het kopje "status" op deze pagina.

Daarnaast wordt informatie verstrekt via NOS Teletekst (pag. 725), Teletekst Omroep Gelderland (pag. 390 en verder) en op www.zwemwater.nl.

Indien er problemen zijn met de zwemwaterkwaliteit communiceert Leisurelands dit ook op het recreatiegebied op de blauwe overzichtsborden van de provincie en bij de slagboom.

Uw bijdrage aan de kwaliteit
Ook u kunt bijdragen aan de zwemwaterkwaliteit. Wij hebben de volgende tips voor u:

  • Gebruik altijd de sanitaire voorzieningen bij de stranden.
  • Etensresten, papier, plastic, glas of blik op het strand of in het water kunnen gevaarlijk zijn. Naast de kans op verwondingen trekt dit afval ongedierte aan. Gebruik daarom altijd de afvalbakken bij de stranden.

Voorkom gezondheidsklachten
Dankzij regelmatige controles, in opdracht van de provincie, is de kans op gezondheidsklachten klein. Desondanks raden wij u aan om na het zwemmen te douchen en u af te drogen. Mocht u (enkele dagen) na het zwemmen toch last krijgen van huiduitslag, oorontsteking, maag- of darmstoornissen, koorts of andere klachten dan is het verstandig om naar uw huisarts te gaan. Vertel dan ook dat u gezwommen hebt in natuurwater.

Als u ziek bent geworden door het zwemmen, stellen wij het op prijs dat u dit doorgeeft aan het Provincieloket. Daar worden meldingen verzameld en zo nodig actie ondernomen.

  • Provincieloket: tel. 026-3599999.