Toegankelijkheid en openingstijden

Wat zijn de openingstijden? De recreatiegebieden zijn 365 dagen per jaar te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. In de praktijk is dit van 06.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds, en in de winter tot 20.00 uur 's avonds.
Wanneer zijn het hoogseizoen en het laagseizoen? Het hoogseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober, het laagseizoen van 1 oktober tot 1 mei. 
Wanneer is het hondenseizoen? Het hondenseizoen loopt gelijk aan het laagseizoen, oftewel van 1 oktober tot 1 mei. Klik hier voor meer info over honden. 
Betaal ik entree?  De toegang tot het recreatiegebied is kosteloos. Indien u met de auto komt, betaalt u parkeergeld
Het recreatiegebied / het (naturisten)strand is afgesloten in verband met een evenement / werkzaamheden. Welk alternatief is er? Op bebording ter plaatse en door middel van een nieuwsbericht op deze website worden evenementen en werkzaamheden ruim van tevoren aangekondigd. Hierbij staat veelal een alternatief recreatiegebied vermeld dat in de buurt is van het betreffende recreatiegebied.
Bij specifieke stranden zoals een naturistenstrand is vaak niet een alternatief in de directe omgeving.
Op de andere recreatiegebieden van Leisurelands is de Leisurelands parkeerpas ook geldig (met uitzondering van Nieuw Hulckesteijn en Haven Hattem). 
Ik heb 5 euro parkeergeld betaald, maar de toiletten waren gesloten / het zwemwater is niet orde / een speeltoestel was kapot etc.. Krijg ik nu mijn geld terug?  U heeft gratis toegang tot het recreatiegebied en de daarop aanwezige voorzieningen. Het kan zijn dat door (weers)omstandigheden een faciliteit zoals zwemwater, een toiletgebouw, een speeltoestel niet in orde is en u er die dag geen gebruik van kunt maken.
Dit geeft geen recht op teruggave van het parkeergeld. Het parkeergeld betaalt u voor het stallen van uw auto en niet voor het al dan niet open of in werking zijn van faciliteiten.
Toegang met kinderwagens en/of bolderkarren Houdt u er rekening mee dat recreatiegebieden zijn voorzien van een hekwerk rondom het intensieve gedeelte (stranden / ligweiden) om fietsers en brommers te weren. Dit is gedaan om de veiligheid voor spelende kinderen te waarborgen. De meeste toegangshekjes zijn inmiddels voorzien van een speciale onderdoor gang voor kinderwagens en bolderkarren. De onderdoor gangen hebben nu het maximale formaat. Vergroten heeft geen zin omdat het fietsers / brommers dan alsnog lukt om via deze wijze de stranden en ligweiden op te kunnen komen. Helaas passen heel grote kinderwagens / bolderkarren er daarom niet onderdoor. 
Toegang voor mindervaliden

Diverse recreatiegebieden van Leisurelands zijn uitstekend toegankelijk voor mindervaliden. Een deel van het recreatiegebied is veelal voorzien van een verhard wandelpad rondom de plas. Houdt u er rekening mee dat sommige recreatiegebieden zijn voorzien van een hekwerk rondom het intensieve gedeelte (stranden / ligweiden) om fietsers en brommers te weren. Dit is gedaan om de veiligheid voor spelende kinderen te waarborgen.
Tegen een borg kunt u een sleutel verkrijgen om zelf het hekwerk te kunnen passeren.

Neemt u hiervoor contact op met de afdeling Marketing, Sales & Communicatie per e-mail: info@leisurelands.nl. Dan stellen wij u in contact met onze buitendienstmedewerkers om een sleutel te verkrijgen.