Honden en paarden

Wanneer zijn honden toegestaan? Honden zijn toegestaan op alle recreatiegebieden in het laagseizoen van 1 oktober tot 1 mei. In het hoogseizoen (1 mei tot 1 oktober) geldt er dus een hondenverbod. Er zijn drie uitzonderingen: Berendonck, Mookerplas en Stroombroek. Hier zijn een hondenwandelzone en -route buiten de stranden. 
Waarom mag mijn hond niet zwemmen in het hoogseizoen?  Er zijn drie redenen waarom er een hondenverbod van kracht is tijdens het hoogseizoen. 
Is er een hondenstrand?  De recreatiegebieden van Leisurelands bieden geen hondenstranden in het hoogseizoen. In het laagseizoen bent u van harte welkom met uw hond(en) voor een heerlijke wandeling op het strand.
Kan ik met een hondenuitlaatservice terecht?  Dat is zeker mogelijk. U kunt een toestemming aanvragen om onbeperkt te komen wandelen in het laagseizoen. Omdat u tegen betaling een dienst aanbiedt, heeft u volgens het Terreinreglement toestemming nodig. 
Waar kan ik met mijn paard(en) terecht?  Op enkele recreatiegebieden van Leisurelands zijn mooie ruiterroutes uitgezet. Paardrijden mag jaarrond alleen op de ruiterroute. Het is niet toegestaan om met paarden op de stranden / ligweiden en in het water te komen. Klik hier voor meer informatie.