Faciliteiten

Waarom zijn de toiletten / het toiletgebouw gesloten in het hoogseizoen?

In het hoogseizoen (1 mei tot 1 oktober) stellen wij per recreatiegebied minimaal één toiletgebouw open. Op drukke dagen worden alle toiletgebouwen opengesteld. Door onvoorziene omstandigheden kan het voorkomen dat niet alle toiletgebouwen open gaan.
In het voor- en naseizoen (maart/april en oktober) kan het zijn dat toiletgebouwen gesloten blijven in verband met bevriezingsgevaar van de waterleidingen. De toiletten blijven zo lang mogelijk in oktober geopend totdat de eerste (nacht)vorst is aangekondigd. De toiletten gaan dan in de ‘winterstand’ en vanaf het vroege voorjaar (maart/april), als het ernaar uit ziet dat het vorstvrij blijft, opnieuw aangesloten.

Leisurelands heeft een speciaal toiletgebouw ontworpen waarbij het mogelijk is een toilethokje zodanig te verwarmen dat deze jaarrond, dus ook in de winter, te gebruiken is. Het nieuwe toiletgebouw is op enkele recreatiegebieden te vinden en zal ik de toekomst op het merendeel van de recreatiegebieden van Leisurelands operationeel zijn. Dit wordt gefaseerd ingevoegd. 
 

Waarom zijn de toiletten / het toiletgebouw gesloten in het laagseizoen? In het laagseizoen (1 oktober tot 1 mei) blijven de toiletgebouwen gesloten in verband met bevriezingsgevaar van de waterleidingen.
De toiletten gaan vanaf oktober in de ‘winterstand’ en worden vanaf het vroege voorjaar (maart/april), als het ernaar uit ziet dat het vorstvrij blijft, opnieuw aangesloten. 
 
Hoe vaak worden de toiletten schoongemaakt? De toiletten worden in het hoogseizoen (1 mei tot 1 oktober) dagelijks in de vroege ochtend grondig schoongemaakt. Gedurende dag worden de toiletten indien nodig en mogelijk nogmaals schoongemaakt. Onze buitendienstmedewerkers zijn verantwoordelijk voor meerdere zaken, zo ook toezicht, veiligheid, onderhoud van de systemen e.d. Zij moeten op drukke dagen hun aandacht verdelen waardoor het kan voorkomen dat er geen tijd over is om de toiletten gedurende de dag een keer extra schoon te maken. 
 
Het sanitair is verouderd. Wordt dit vervangen?  Op sommige recreatiegebieden is het sanitair gedateerd. Leisurelands zorgt voor de dagelijkse schoonmaak en voor het functioneren van de toiletten en indien van toepassing buitendouches. Onverhoopt kan iets kapot gaan en stelt Leisurelands alles in het werk de reparatie zo spoedig mogelijk uit te voeren. 
Leisurelands heeft een speciaal toiletgebouw ontworpen waarbij het mogelijk is een toilethokje zodanig te verwarmen dat deze jaarrond, dus ook in de winter, te gebruiken is. Het nieuwe toiletgebouw is op enkele recreatiegebieden te vinden en zal ik de toekomst op het merendeel van de recreatiegebieden van Leisurelands operationeel zijn. Dit wordt gefaseerd ingevoegd. 
 
Zijn er douches aanwezig? Op meerdere recreatiegebieden van Leisurelands zijn douchepalen / openlucht douches aanwezig. Deze zijn uitsluitend aangesloten in het hoogseizoen van 1 mei tot 1 oktober. In het laagseizoen is het water afgesloten in verband met bevriezingsgevaar van de leidingen. 
 
Zijn er omkleedruimtes en/of –hokjes op het terrein?  Aparte omkleedruimtes zijn er niet, wel kunt u zich omkleden in één van de toiletgebouwen.
 
(Een onderdeel van) een speeltoestel is kapot / vernield / weg.  Speeltoestellen worden periodiek gecontroleerd door gecertificeerde medewerkers. De medewerkers zijn dagelijks op de recreatiegebieden in het hoogseizoen maar kunnen soms niet alles overzien. Indien u constateert dat een speeltoestel kapot is, meldt u het dan op info@leisurelands.nl of tijdens kantooruren op 026-3848800. Leisurelands doet er alles aan om een speeltoestel zo snel mogelijk te repareren of te vervangen, maar is daarbij veelal afhankelijk van derden. 
 
Waarom zijn er geen speeltoestellen?  Op sommige (delen van) recreatiegebieden zijn geen speeltoestellen geplaatst omdat deze specifiek zijn ingericht voor andere activiteiten. Denk aan (kite)surfen op Strand Horst. Kijk op de gebiedspagina’s onder het kopje ‘Activiteiten’ en vervolgens ‘Kinderactiviteiten’ om te zien op welke recreatiegebieden speeltoestellen te vinden zijn. 
 
Terreinmeubilair is kapot / vernield / weg.  Bankjes, picknicktafels, afvalbakken e.d. zijn volop te vinden op onze recreatiegebieden. De medewerkers zijn in het hoogseizoen dagelijks op de recreatiegebieden maar kunnen niet alles overzien. Indien u constateert dat iets kapot is, meldt u het dan op info@leisurelands.nl of tijdens kantooruren op 026-3848800. Leisurelands doet er alles aan om het zo snel mogelijk te repareren of te vervangen, maar is daarbij veelal afhankelijk van derden.
 
Toegang mindervaliden

Diverse recreatiegebieden van Leisurelands zijn uitstekend toegankelijk voor mindervaliden. Een deel van het recreatiegebied is veelal voorzien van een verhard wandelpad rondom de plas. Houdt u er rekening mee dat sommige recreatiegebieden zijn voorzien van een hekwerk rondom het intensieve gedeelte (stranden / ligweiden) om fietsers en brommers te weren. Dit is gedaan om de veiligheid voor spelende kinderen te waarborgen. Tegen een borg kunt u een sleutel verkrijgen om zelf het hekwerk te kunnen passeren. Neemt u hiervoor contact op met de afdeling Marketing, Sales & Communicatie per e-mail: info@leisurelands.nl. Dan stellen wij u in contact met onze buitendienstmedewerkers om een sleutel te verkrijgen. 

Nabij de strandopgangen zijn enkele parkeerplaatsen aangewezen als invalidenparkeerplaats. Tevens zijn er invalidentoiletten. Deze zijn uitsluitend geopend op zomerse dagen, net als de reguliere toiletten.

Toegang met kinderwagens en/of bolderkarren Houdt u er rekening mee dat sommige recreatiegebieden zijn voorzien van een hekwerk rondom het intensieve gedeelte (stranden / ligweiden) om fietsers en brommers te weren. Dit is gedaan om de veiligheid voor spelende kinderen te waarborgen. 
De meeste toegangshekjes zijn inmiddels voorzien van een speciale onderdoor gang voor kinderwagens en bolderkarren. De onderdoor gangen hebben nu het maximale formaat. Vergroten heeft geen zin omdat het fietsers / brommers dan alsnog lukt om via deze wijze de stranden en ligweiden op te kunnen komen. Helaas passen heel grote kinderwagens / bolderkarren daarom niet.