Evenementen en activiteiten

Ik wil een activiteit / evenement organiseren

De recreatiegebieden van Leisurelands lenen zich bij uitstek voor het organiseren van kleinschalige activiteiten tot grote evenementen. Leisurelands verhuurt uitsluitend het terrein en de daarop aanwezige faciliteiten (sanitair, elektra en parkeerplaatsen). Een organisator dient zelf te zorgen voor de invulling, denk aan sport- en spelmaterialen, tenten, catering. Een organisator is vrij om dit zelf te regelen of via een derde partij. Klik hier voor meer informatie en/of om een toestemming aan te vragen. 

Mag ik sportlessen organiseren op jullie recreatiegebieden? Voor het geven van lessen in welke vorm dan ook heeft u toestemming nodig van Leisurelands. Voorbeelden zijn bootcamp, SUP, beachvolleybal en yoga. Neem contact met ons op om dit aan te vragen. 
Mag ik zoeken met een metaaldector?  Uitsluitend na toestemming van Leisurelands mag u zoeken met een metaaldetector. U kunt hiervoor een jaartoestemming aanvragen
Hoe lang van tevoren dien ik een aanvraag in te dienen? Uiterlijk twee weken van tevoren. Bij (middel)grote evenementen vanaf 500 personen is de aanvraagtijd langer. Dit hangt af van de omvang, het soort evenement, begin- en eindtijden etc. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 
Kan ik korting krijgen / sponsoren jullie de terreinhuur? Leisurelands sponsort geen evenementen. Wel hanteert Leisurelands voor non-profit organisaties een gereduceerd tarief.
 
Kunnen jullie de catering / aankleding / muziek voor ons regelen?  Leisurelands verhuurt uitsluitend het terrein en de daarop aanwezige faciliteiten (sanitair, elektra (niet overal mogelijk) en parkeerplaatsen). Een organisator dient zelf te zorgen voor de invulling van een activiteit of evenement, denk aan sport- en spelmaterialen, tenten, catering. Een organisator is vrij om dit zelf te regelen of een derde partij in de arm te nemen.
Kan ik vooraf uitrijkaarten kopen voor mijn gasten?

Dat is zeker mogelijk. Zo voorkomt u dat uw gasten in de rij moeten gaan staan voor een uitrijkaart. Vooraf inkopen van uitrijkaarten is mogelijk vanaf een bepaald minimumaantal. Het tarief voor vooraf ingekochte uitrijkaarten is hetzelfde als het tarief voor een uitrijkaart die u bij de betaalautomaat op het terrein koopt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie over parkeren / uitrijkaarten vindt u hier.

Kan ik korting krijgen / sponsoren jullie het parkeergeld? Parkeren staat altijd los van de terreinhuur voor een evenement. Hierop wordt geen korting verleend. Leisurelands sponsort geen evenementen.
 
Welke (sanitaire) voorzieningen zijn er? Er zijn zandstranden, grasvelden, een zwemplas en dat allemaal in een groen decor. Tevens zijn er ruime parkeervoorzieningen.
Op ieder recreatiegebied is een toiletgebouw aanwezig waar u als organisator van een evenement ook gebruik van kunt maken. Houdt u er rekening mee dat u deze ook deelt met recreanten. Bij (middel)grote evenementen dient u te zorgen voor mobiele toiletten. Op meerdere recreatiegebieden is een elektra-aansluiting voorhanden. Houdt er rekening mee dat de capaciteit beperkt is. In veel gevallen raadt Leisurelands u aan zelf een aggregaat te regelen. 
Kan er een toilet/douchewagen worden aangesloten op het riool? Op meerdere recreatiegebieden is die mogelijkheid er. Het gebruik van de riolering gaat altijd onder gestelde voorwaarden en in overleg met de beheerder.
 
Wat zijn de geluidsnormen voor een evenement? Dit verschilt per recreatiegebied. Een gemeente heeft dit in haar APV opgenomen welke geluidsnormen er gelden. Voor versterkte muziek heef u een vergunning nodig van de gemeente.
 
Mag er glaswerk worden gebruikt? Het gebruik van glaswerk is te allen tijde verboden, zelfs in een tent met een tentvloer. Er kunnen altijd ergens stukjes glas achterblijven. De volgende dag lopen hier weer recreanten op blote voeten.
 
Is open vuur toegestaan (vuureffecten, fakkels, vuurwerk, kampvuur)? Per definitie is open vuur verboden. Op sommige recreatiegebieden bestaat de mogelijkheid om hier toestemming voor te verkrijgen. 
 
Mag ik barbecueën? Zo ja, wat zijn de voorschriften?

De recreatiegebieden van Leisurelands lenen zich uitstekend voor een gezellige barbecue met familie of vrienden. Op alle recreatiegebieden is het toegestaan om te barbecueën met kleine groepen (tot 20 personen). Bestaat uw groep uit 20 personen of meer? Dan heeft u toestemming nodig.
Bent u met een kleine groep maar wilt u tijdens de barbecue een tent opzetten, muziek luisteren en/ of grote attributen (bijvoorbeeld een luchtkussen) plaatsen? Ook dan heeft u toestemming nodig. U leest er meer over op de pagina 'Zelf een activiteit organiseren'.

Klik hier voor de voorschriften van een barbecue. 

Welke activiteiten mogen niet plaatsvinden?  Heel veel activiteiten kunnen plaatsvinden. Aan sommige activiteiten kleven risico's voor andere bezoekers, de omgeving of het groen. Denk aan quadrijden, paintball, snelvaren, vuurwerk, helikoptervluchten etc. Informeer bij de afdeling Marketing, Sales & Communicatie of uw geplande activiteiten doorgang kunnen vinden om teleurstellingen te voorkomen. 
Tot hoe laat mag een evenement duren? In de regel tot maximaal 22.00 uur of tot 23.00 uur (afhankelijk van het recreatiegebied). Er zijn in sommige gevallen uitzonderingen mogelijk tot maximaal 01.00 uur. Houdt u er rekening mee dat u voor activiteiten / evenementen na de reguliere eindtijd (22.00 of 23.00 uur) ook een vergunning moet aanvragen bij de betreffende gemeente. Dit dient u zelf te regelen.
Wanneer dient het terrein weer te worden opgeleverd? Dezelfde avond dient u ervoor te zorgen dat het terrein netjes en in de oorspronkelijke staat wordt opgeleverd. In overleg kan de afbouw de volgende dag plaatsvinden. 
 
Mag er overnacht worden op het terrein i.v.m. de bewaking tijdens op- en afbouw?  In overleg met Leisurelands is dit mogelijk mits dit vooraf in de toestemming wordt vastgelegd. Het aantal personen is beperkt tot twee.
 
Mag er overnacht worden als activiteit?  Op enkele recreatiegebieden is die mogelijkheid er. Overnachten kan alleen worden toegestaan aan verenigingen, scholen of bedrijven (profit of non-profit). Particulieren worden verwezen naar omliggende accommodaties zoals campings.