Corona

Volg hier het laatste nieuws over de coronamaatregelen op de recreatiegebieden van Leisurelands. 

Help ons onze recreatiegebieden open houden en houd écht minimaal 1,5 meter afstand!

Bijna al onze recreatiegebieden zijn nog toegankelijk. Het is mooi lenteweer. De recreatiegebieden zijn ruim opgezet en er is dus voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden. Kom dus gerust een paar uurtjes recreëren, maar volg de onderstaande richtlijnen en neem je verantwoordelijkheid, want alleen samen krijgen we corona onder controle. Verder vragen we iedereen deze maatregelen te volgen (deze vind je ook terug op posters op de recreatiegebieden).

Voor officiële zwemwaterlocaties zoals je die vindt op de recreatiegebieden van Leisurelands is een landelijk protocol opgesteld zodat we open kunnen blijven. Het protocol is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid, maar makkelijker is om gewoon de poster te bekijken (zie hieronder). 

Contactloos betalen

  • Betaal contactloos (dat kan bij alle betaalautomaten voor de aanschaf van een uitrijkaart).
  • Het scannen van je parkeerpas (abonnement) bij de uitgaande slagboom gaat ook contactloos.

Gesloten recreatiegebieden
Het kan zijn dat wij na overleg met de burgemeester de parkeerplaatsen en stranden bij één of meerdere van onze recreatiegebieden moeten sluiten vanwege de drukte. Kijk bij 'gesloten recreatiegebieden' of jouw recreatiegebied nog geopend is.  

Tijdelijke sluiting gedurende de dag bij maximaal aantal bezoekers
Ook kan het zijn dat een recreatiegebied voor een dag(deel) wordt afgesloten als het maximum aantal bezoekers is bereikt. We zullen dit op deze pagina vermelden. Check het dus altijd voor vertrek. 

Toiletten voorlopig gesloten
Leisurelands stelt alles in het werk om bezoekers op gepaste wijze volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen laten recreëren. In verband met jouw en onze veiligheid blijven de toiletten voorlopig gesloten, sowieso tot 1 juli. Dit heeft te maken met de maatregelen om het coronavirus in te kunnen dammen. In de noodverordening van de veiligheidsregio's staat vermeld dat openbare toiletten gesloten dienen te blijven. We hopen hierbij op het begrip van onze bezoekers.

Verlenging voorverkoopactie parkeerpas tot en met 30 juni
Het hoogseizoen (zomerseizoen) is als vanouds gewoon van start gegaan op 1 mei. Dit betekent dat honden niet meer zijn toegestaan en dat het hoogseizoen parkeertarief van toepassing is. In verband met de bijzonderheden rondom het coronavirus is wel besloten de voorverkoopactie van de parkeerpas voorlopig tot en met 30 juni te verlengen.