Surfen

De recreatiegebieden aan de Veluwerandmeren zijn zeer populair als surflocatie. Door het ondiepe water en de vaak gunstige wind zijn hier veel surfers te vinden.
Strand Horst is één van de beste windsurflocatie van Nederland. Hier kunt u surfmaterialen huren en surflessen krijgen bij Telstar Surfclub op Strand Horst-Noord. Tevens is hier een officiële kitesurfzone.
Maar ook Strand Nulde en Surfoever Hoge Bijssel zijn uitstekende surflocaties.

Op alle recreatiegebieden van Leisurelands mag u surfen buiten de zwemgedeeltes die met ballenlijnen zijn aangegeven.

Voor sommigen is windsurfen een life-style voor anderen een leuke afwisselende vrijetijdsbesteding. Zowel de echte fanatiekelingen als beginners zijn van harte welkom om te komen windsurfen. Buiten de zwemzones kunt u naar hartelust de wind in uw zeil vangen, zodat u deze funsport veilig kunt beoefenen.

Telstar Surfclub
Bij Telstar Surfclub op Strand Horst-Noord, kunt u (kite)surflessen nemen en het allernieuwste (kite)surfmateriaal huren en testen.
Interesse? Kijk dan op http://www.telstarsurf.nl/content/3/telstar-surf-club of bel naar 0341 - 701 062. 

Kitesurfen op Strand Horst
Als één van de weinige locaties in Nederland kunt u op Strand Horst kitesurfen. De kitesurfzone is op Strand Horst Noord gesitueerd bij strand 'De Ganzenkamp'. De zone loopt globaal ter hoogte van Aqua Horst Bungalowpark aan zuidzijde tot aan de gemeentegrens van Ermelo en Harderwijk aan de noordzijde. Op deze grens is Telstar Surfclub gesitueerd.

Kitesurfen is één van de snelst groeiende watersporten ter wereld! Door middel van een kite (een vlieger) wordt een kitesurfer op zijn kiteboard voortgetrokken.

Meer informatie is te vinden op: www.nederlandsekitesurfvereniging.nl.