Naaktrecreatie

Naaktstranden

Op vijf recreatiegebieden van Leisurelands bent u van harte welkom om naakt te recreëren. Op Berendonck, Bussloo, Hilgelo, Rhederlaag en Stroombroek is een strand waar naakt mag worden gerecreëerd. Naaktrecreatie is alleen toegestaan op de daartoe aangewezen stranden. Middels bebording wordt aangegeven waar het naaktstrand begint en eindigt. Zodra u het strand en de ligweiden verlaat, dient u gekleed te zijn.

Locaties
Op de onderstaande recreatiegebieden is een naaktstrand:

Op de gebiedspagina's (klik bovenin op 'Ontdek de gebieden') vindt u een plattegrond van het recreatiegebied waar de naaktstranden zijn gesitueerd op het betreffend recreatiegebied.

Naaktstranden bieden totale ontspanning
Naaktrecreanten ervaren een dagje bloot aan het strand als totale vrijheid en ontspanning. Met hun kleren leggen zij ook hun zorgen opzij. Vrijheid is voor hen de zon of de wind overal op de blote huid voelen. Of om een frisse duik te nemen zonder (knellende) zwemkleding. De sfeer op een naaktstrand is vaak gemoedelijk.

Bezoekers van naaktstranden komen in allerlei leeftijdsgroepen en gezelschappen. Van jong tot oud, mannen en vrouwen, alleen, met partner of vrienden, en gezinnen met kinderen. Ze hebben wel met elkaar gemeen dat ze zich goed bewust zijn van hun omgeving en het milieu. Daarom zijn naaktstranden vaak schoner. Net als op alle stranden, gelden op naaktstranden de regels van goed gedrag. Ook zijn de naaktstranden vaak iets rustiger, waardoor men meer de ruimte heeft. 

Op de website van de belangenorganisatie voor naaktrecreanten NFN vindt u meer informatie over naaktrecreatie. Kijk hiervoor op www.nfn.nl.