Kinderactiviteiten

Kinderstranden en speeltoestellen

Op de stranden van onze recreatiegebieden staan leuke speeltoestellen. Gegarandeerd urenlang speelplezier voor uw kinderen! Op een aantal gebieden vindt u zelfs speciale kinderstranden.

Berendonck
Op Berendonck zijn diverse leuke speeltoestellen voor kinderen; een glijbaan, een mobilus, een draadcircus en een waterspeeltoestel. Uw kinderen zullen zich hier urenlang vermaken.

Kinderstrand Bussloo
Strand de Withagen op Bussloo is ingericht als kinderstrand. Hier staan een heleboel leuke speeltoestellen, waar de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken, terwijl u al zonnend en zwemmend een oogje in het zeil kan blijven houden. 

Zeumeren, hét speelstrand van Midden-Nederland
Op het strand van recreatiegebied Zeumeren staan veel mooie en uitdagende speeltoestellen: een waterspeeltoestel, zandspeeltoestel, een heus piratenschip, een grote schommel, kabelbaan, tafeltennistafels, minidoeltjes en een Fitpoint (sportieve hangplek voor jongeren). Zeumeren is dus een echt speelstrand!

Speelstrand 'Korte Roeijen' op Strand Nulde-Zuid
Bij strandpaviljoen Korte Roeijen op Strand Nulde Zuid is een breed zandstrand met diverse speeltoestellen, zoals een zeskantschommel en een uitdagend klim- en klautertoestel met hangbrug. Terwijl de kinderen zich lekker uitleven kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie op het terras.

Dieren-ABC-wandelroute op Stroombroek en Zeumeren

De Dieren-ABC-Route is een uitdagende en leerzame wandelroute voor kinderen van 4 tot 11 jaar. De wandelroute is ongeveer twee kilometer lang en kan gevolgd worden aan de hand van 26 routepaaltjes met daarop een letter van het alfabet en een dier. Bijvoorbeeld de A van Adder, de B van Bij, de C van Cavia, etc. In een boekje dat bij de route hoort staan leuke verhaaltjes over de betreffende dieren, afgewisseld met opdrachtjes en spelletjes. De boekjes (met stickervel) zijn voor slechts € 1,80 verkrijgbaar.
De Dieren-ABC-Route is een concept dat ontwikkeld is door Leisurelands in samenwerking met de Kunstacademie in Arnhem.

Op zowel Stroombroek als Zeumeren is een Dieren-ABC-wandelroute. 

Midgetgolf Zeumeren

Midgetgolf is het ideale uitje voor het hele gezin. Het is leuk voor jong en oud. Op recreatiegebied Zeumeren kunt u bij Midgetgolf Zeumeren uw geluk beproeven op de mooi aangelegde baan die een schitterend uitzicht biedt op het meer van Zeumeren. Na afloop is het heerlijk toeven op het terras. Midgetgolf Zeumeren biedt ook kinderarrangementen aan. Een leuk idee voor een kinderfeestje!
Reserveren is niet nodig. Informatie vindt u op www.zeumeren.nl

SchatEiland Zeumeren

Een avontuurlijk dagje uit beleef je bij SchatEiland Zeumeren. Dit is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, maar ook voor de allerkleinsten en (groot)ouders is er veel te beleven. Ook ideaal voor kinderfeestjes en schoolreisjes.