Golf

Op verschillende recreatiegebieden kunt u terecht om diverse golfsporten te beoefenen.

Golf

Op de recreatiegebieden Berendonck en Bussloo liggen prachtige golfbanen. 
Golfbaan de Berendonck beschikt over een 18 holes par 71 baan en een 9 holes par 3 baan. 
Golfbaan De Breuninkhof op Bussloo heeft een 9-holes par 72 baan en een 9-holes par 3 baan.

Om golf te mogen spelen moet u eerst de basisregels onder de knie krijgen. Hierbij gaat het niet alleen om de techniek, maar ook om regels met betrekking tot de veiligheid. Bijna alle golfbanen stellen als minimale eis dat u in het bezit bent van het Golfvaardigheidsbewijs (GVB). Neem hiervoor contact op met een van de golfbanen.

Shortgolf

Shortgolf Zeumeren bevindt zich op recreatiegebied Zeumeren. Deze recreatieve golfvariant kan door iedereen vanaf acht jaar worden gespeeld. Golfervaring of een golfvaardigheidsbewijs zijn niet nodig. Na een korte instructie gaat u direct zelf aan de slag op de prachtige 18-holes baan waar alle facetten aan bod komen.

Tevens vindt u hier een 18-holes midgetgolfbaan en kunt u hier ook footgolfen. Footgolf is de nieuwste golfvariant die niet met een club maar met de voeten wordt gespeeld. Meer informatie op www.zeumeren.nl.

Pitch&Putt Golf

Op Bussloo, Heerderstrand en Strand Horst zijn mooie Pitch&Putt golfbanen te vinden. Pitch&Putt Golf is een moderne sport die overal ter wereld wordt gespeeld. Pitch&Putt Golf is op elk niveau spannend en uitdagend. Pitch&Putt Golf is opgezet als publiekssport en is daarom betaalbaar, toegankelijk en open voor iedereen die spelen wil. Het spel wordt gespeeld op een kleine 18-holes golfbaan. Van de afslag tot de vlag varieert de lengte van de holes tussen 30 en 70 meter.

Door deze 'korte' afstanden is het spel geschikt voor iedereen. Ook mensen die nog nooit golf hebben gespeeld, kunnen op een Pitch&Putt baan uitstekend uit de voeten. U hoeft dus niet te kunnen golfen om Pitch&Putt te spelen. Na een korte instructie kan iedereen zelfstandig golfen.