Zandenplas

Laatste nieuws

Medewerker Leisurelands mishandeld door crossende jongen op Zandenplas

06-04-2018

Op woensdag 4 april jl. is een medewerker van Leisurelands mishandeld toen hij twee jongeren aansprak op hun gedrag op Zandenplas in Nunspeet. De jongeren waren met brommers aan het crossen op het strand. De medewerker sprak hen aan op hun gedrag maar moest dit met een paar flinke klappen bekopen. 

De operationeel manager van Leisurelands licht toe: “gisterochtend waren twee van onze medewerkers het toiletgebouw op Zandenplas aan het schoonmaken totdat één van hen de crosssende jongeren op het strand in de gaten kreeg. Hij is er naartoe gelopen en heeft ze rustig aangesproken op hun gedrag. Hij waarschuwde hen vervolgens dat ze dit niet meer moesten doen. Om te voorkomen dat dit een tweede keer zou gebeuren wilde de medewerker foto’s maken van de brommerkentekens. Toen sloegen de stoppen blijkbaar door bij één van twee en deze heeft de medewerker een paar harde klappen gegeven. De medewerker wist zich eerst nog redelijk te verweren maar kreeg toen een rake klap tegen het strottenhoofd. Uiteindelijk wisten de medewerker en zijn toegesnelde collega de jongen rustig te krijgen en ook de andere jongen riep nog iets over dat hij normaal moest doen. Waarschijnlijk doelde hij op het gedrag van de jongen. De jongens zijn er toen als een haas vandoor gegaan. De politie is gebeld en die wist de jongen aan te houden.”

De medewerker heeft aangifte gedaan van mishandeling en is daarnaast een nacht ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Hij is erg geschrokken van wat hem overkomen is. Leisurelands doet in alle gevallen, ook bij diefstal of vernieling, altijd aangifte bij de politie. “We willen een veilige werkomgeving voor onze medewerkers en het is toch van de gekken dat iemand zo wordt aangevallen”, aldus de operationeel manager.