Stroombroek

Laatste nieuws

Speelschip Stroombroek maakt plaats voor nieuw speeltoestel

12-10-2017

Het markante speelschip op recreatiegebied Stroombroek in Braamt maakt plaats voor een nieuw speeltoestel. Terreineigenaar Leisurelands is tot de conclusie gekomen dat het speelschip helaas al op heel korte termijn moet worden verwijderd in verband met de veiligheid. Door vernielingen is de veiligheid niet meer te garanderen. Voor de start van het nieuwe seizoen (mei 2018) zal er een nieuw in het oog springend speeltoestel voor in de plaats komen.

Een maand geleden bleek bij een periodieke controle dat het speelschip gedurende het laagseizoen nog kon blijven staan. Echter is het speelschip de laatste weken dusdanig vernield door vandalen en onveilig geworden. “Het speelschip werd in 2005 geplaatst en is in de loop der jaren diverse keren gerepareerd. In 2017 eisen de vernielingen maar ook de tand des tijds zijn tol. De reparatiekosten zijn dermate hoog en de vooruitzichten op een duurzame instandhouding zijn minimaal waardoor besloten is het schip te verwijderen”, aldus de regiobeheerder. 

Onlangs is gekeken wat er voor in de plaats kan komen. Er worden diverse opties onderzocht en de planning is om een nieuw speeltoestel terug te plaatsen. Naar verwachting zal dit voor de start van het hoogseizoen zijn. Tegelijkertijd wordt gekeken naar het totale speeltoestellenaanbod op Stroombroek.